Potrebuje novorodenec vankúš?
Chcem sa opytat mamiciek so skusenostami, co vsetko potrebujem (pripadne nepotrebujem) pre babo ked sa narodi... Som v 6tom mesiaci
-1)Postielka mi je jasna, viem ze na matrac by malo ist nieco co nedovoli presakovanie, male babo spi len na matraci? Ci sa mu dava uz paplon vankus?
-2)ku kociariku sa chcem opytat ci su vsetky odpruzene a co v pripade ak napr. odpadne koleso ak kupujem kocik odruky (planujem 3kombinaciu). Ci sa to da niekde zohnat na suciastky, popripade poradte co by mal obsahovat kvalitny kocik a co je dolezite pri vybere,
-3)odsavacka - znama mi ponuka elektricku za 80 eur co sa mi zda dost vela, ale neviem ci to potrebujem ci nie. Mama mi vravi, ze moze byt ze nebudem mat mlieko alebo ze po pol roku ho prestanem mat a bude treba dieta dokrmovat tak ju vraj nevyuzijem he mi bude doma stat a ze ked budem dieta kojit normalne ze taktiez netreba vraj - moja otazka teda znie ci je taka odsavacka potrebna a naco vlastne ta odsavacka je ved dieta by sa malo krmit normalne cez prsnik, nie? Mozno blba otazka ale som prvorodicka a nemam s takymi vecami skusenost...
-4) oblecenie - co treba novorodencovi kupit z oblecenia a kolko coho treba?? (ma sa narodit v juni cize bude uz dost teplo) minule som bola totiz informativne kuknut detske veci a predavacka mi zacala ukazovat sady nejake body s dupackami a kosielka a k nim boli rukavicky a ciapka-moja otazka zase znie: nie je chujovina decko v horucave v juni obliekat do ciapky a rukavic a este dvoch vrstiev oblecenia?? Nebude prehriate? Pripadne kolko coho kupit a co odporucate...
-5)plienky-kamoska spominala ze do porodnice treba doniest aj vlastne plienky... Teraz ake? Pampersky? Ci obycajne latkove? Videla som ich na nete... Na plienky este musia ist tie gate co drzia plienku ? Ci je to len dalsi biznis?
-6)zavinovacky, perinky fusaky .... To treba pokial dieta bude v postielke alebo vo vajicku? Je to nutne?
-7)kupanie-cim sa babatko kupe? Len ho dam do vanicky a cistou vodou a potom osuskou utriem ci ako? Cim sa cese? Videla som v obchode aj kefky aj hrebene ale nemam sajnu ktorym treba dieta cesat a cim sa mu umyvaju vlasy?
-8) poporodne jednorazove nohavicky-videla som to na internete tiez-odporucate? Ci je to len dalsia zbytocnost? Ake su vyhody? Je nutne mat vobec po porode nohavicky? Vsak tam vraj budem v koseli...
-9) dojcenske podprsenky-kedze bola situacia kriticka a uz mi v 6. Mesiaci boli vsetky moje povodne podprdy male musela som na nakup, z povodnej 85B-C mam v 6.mesiaci 85E... Vraj sa este prsia naleju aj do porodu aj po porode... Je to pravda? Neviem si predstavit kde kupim teda podprsenky tychto rozmerov kedze som horko tazko zohnala aktualne aj to nemaju vystuz co mi vobec nevyvuje, lebo mi cez to vidno bradavky a nedrzi to vobec prsia (ved vyzera ako lambada), proste na vahu prs bez kostic a vystuzi nepostacujuce... Neviem ci mam teda zacat znanat nieco vacsie alebo staci co mam... Lebo vo vacsine obchodov maju maximalne tak Dcko, akurat v HMku som zohnala tu eckovu... Nikde inde taky rozmer nebol tak sa obavam ze ci to s prsiami nebude problem..
-10)cumliky-davaju sa aj malemu babu? Ci len vacsiemu? Su potrebne?
...mozno blbe otazky, ale nemam sajnu kedze som jedinacik a deti nemame ani v rodine

@adus120 a uplne ta chapem v tvojom strateni sa. pamatam si, ked som este nemala ziadne deti a mala som ist svagrinej kocik vyzdvihnut do obchodu a ujko do mna hucal "tu je podvozok, tu je vanicka, blabla" a ja v duchu ze coze??? co to melie??? :D vsetko sa naucis za jazdy, neboj. ani porodu sa neboj. bude to krasne, uvidis. daco povzdychas, daco ponadavas a potom uz slzy stastia. taky pocit nikdy inokedy nezazijes. ako ked sa ti podari vyrobit noveho cloveka. tvojho. co ta bude bezhranicne lubit. bude na tebe ako samolepka prilepeny. a nikto ho tak nepotesi ako ty, ked sa objavis vo dverach 🙂 a to ja som mala tazke porody a nespave deti 🙂)