icon

Predpis detských topánočiek

evelin71
29. máj 2013

Naša 14 mes. dcéra začala stúpať trošku na stredy nožičiek, tak nás lekárka odporučila k ortopedovi, ten nám predpísal topánky a vložky do nich a poslal nás k mernému technikovi Protetiky - dvere hneď vedľa, iné možnosti nám neponúkol /iné značky a pod/. Povedal, že nie je to nič vážne, chodí tak väčšina detí a už je iba na rodičovi či si to všimne alebo nie. Tak sme tam išli, topánky nám odmeral, zaplatili sme 20 Eur a povedl, že prídu kurierom, prišli po mesiaci, avšak boli zle namerané, museli sme za ním cestovať znovu, nebol tam, o ďalší týždeň zase, opäť sme čakali na opravu topánok ďalší mesiac, teraz prišli a dcére sú len len. /čiže skoro malé/

Veľmi ma to naštvalo, vyhadzujú ľuďom peniaze z vačku, lekár inú možnosť ako protetiku nedoporučil, cestovali sme s dieťaťom 3x zbytočne....

Chcela by som vás poprosiť o radu, či mal niekto s týmto skúsenosť, či lekársky predpis platí aj na iné topánky ako protetiku a rada by som to tiež poslala na preverenie na nejakú inštitúciu, pretože mám zdravotníctvo plné zuby ako s nami zametajú. ☹

lazor
1. sep 2014

Najlacnejšia kuriérska služba na Slovensku je.
Www.kurierske-sluzby.sk

porovnajte cenu prepravy na www.najpreprava. Sk

stellamiapiccola
14. sep 2014

@evelin71 no strašné foto chúďa dieťa. inak sa dosť divím do 3 rokov by som dako neriešila ortopéda dieťa chodí a došlapuje všeliak. v 3 ročnej poradni sa riešia problémy nôžka sa vyvíja a prechádza štádiami .Proste treba obuť kupené topánočky v zdravotných potrebách no aj tam sú neni všetky vhodné, ale lepšie ako papuče. Moj syn chodí ortopédovi od 3 rokov chodievali sme na rehabilitácie , kupila som umelu travu a loptičky na cvičenie, daval nôžkou z jednej misky do druhej fazulu alebo guličky . V šetko som brala poctivo mal najhorší stupeň a už je to celkom dobré. Proste kup sandálky na doma s tvrdou patou a uzavrete v predu ked je male dieťa sa mi zda vhodnejšie. 14 i mesačná by mala mať tvrdú patu mne osobne protetika neni vhodná , deti maju uzku nôžku. V BA v protetike som nebola spokojná ani s vložkami lekár s rehabilitačneho centra mi radil Neoprot a super aj vložky tie su hotove do 1tt a do 1 mesiacu sandale a farbu si vyberame a mixujeme 😉

gbaguidi213
24. jan 2015

Ahonte kedze som si precitala Bvase prispevky a zastavil sa mi rozum a po pozteti toanok. este viac..Pozrite si stranku www.podotech.sk. .Pracujem ako ortopedicky technik a viem vam poradit topanocky mame max do 3 tyzdnou hotove krasne nakombinovatelne. farby...ak by ste mali zaujjem. napiste mi.na meil p
avlinka.paulinka@252gmail.com

gbaguidi213
24. jan 2015

@saemi no hambila by som.sa ako technik toto poslat ....podrazka hnusna ....male ....niekedy sa fakt nepozeraju na funkcnost a estetiku.

Vzdy sa snazim pri merani takychto malych topanocok. troska dat rezervu vsak to su malinke baculate.nozicky.....kukni. www.podotech.sk

saemi
24. jan 2015

@gbaguidi213 no ved...cista katastrofa.. idem kuk 😊

saemi
24. jan 2015

@gbaguidi213 velmi pekne modely... aj pekne to tam.mate...len v senci ste?
Prave riesim nejakeho dobreho ort . Neviem ani kam ist...lebo uz potrebuje aj nove sandalky...

gbaguidi213
25. jan 2015

@saemi Ahoj ...my sme aj v Bratislave aj po Slovensku.chodia nasi technici...ked chces pislem ti aj fotky ako si zvyknu mamicky nakombinovat topanocky...vies radcej poradim venujem sa tomu 14 rokou...Odkial si ?? podla najspickovejsi ortoped je jednoznacne Mudt.Brozmanova na Kramaroch nemam na nu dopustit. poznam ju ...Ona je odbornik.na nozicky na chrbticu no klobuk.dolu pref nou... Poznam velmi vela lekarou ...

gbaguidi213
25. jan 2015

@saemi prepac za chyby v pisani ale pisem zmobilu....;) hihi

saemi
25. jan 2015

@gbaguidi213 inak uz som u nej pocula...tak sa asi obj.k.nej...
No mozes mi poslat na mail mtesarska@gmail.com. som zo zl.moraviec. lebo som este rozmyslala ist do ba do SNOP.

saemi
25. jan 2015

@gbaguidi213 ako pozeram.tak ona robi len v stredu. A najblizsi termin 4.marca 😕

saemi
25. jan 2015

@gbaguidi213 a dr.kusin?

gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi Ahoj inak písala som ti aj meil...🙂ohladne doktorou ...ako neni zlý ani Mudr.Kusin ale ja by som zvolila Mudr.Brozmanovu....vsak uvidis skus ak termín ti daju tam....Keby sa ti pacili topanočky od nás tak ti možem akurat pomoct tak že ti ich do týždna dám zhotovit....🙂

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 doma pozriem.som prec..diky to by bolo super...
Ved najradsej by som isla k nej... ale 4.3.je fest dlho cakat

gbaguidi213
26. jan 2015
gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi toto si nakombinoval chlapcek tie prvé dievčatko 🙂

michi284
26. jan 2015

ahojte, my sme boli u doktora Kusina a maximálna spokojnosť. keďže sme s malým chodili k ortopedovi od 2 rokov, lebo mal "ploché nohy" ale hlavne chodí strašne do vnútra. jedine až doktor Kusin nám povedal cviky a predpísal super topánky a vložky a dokonca nám dal aj predpis navyše, aby sme tam nemuseli chodiť. mne vyhovovalo, že chodí do Malaciek.

saemi
26. jan 2015

@michi284 uz sme obj.9.2.
Super.presne tento problem ma mia a nikto nam.ziadne cviky nedal.

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 jejo...prve su krasne

gbaguidi213
26. jan 2015

@michi284 ANO to máš pravdu ale ine je chodit knemu do Malaciek a ine do snopu🙂kde je nasukaných milion mamičiek🙂

gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi tie prvé su krasne 🙂 iné som tu momentalne na ukažku nemala🙂 su aj krasne bežove s kvietkami 🙂ruzovmi....ale akurat som ich nestihla vyfotit a nemáme také konske podražky a také moc tvrde...🙂 teraz sme tu mali mamicku s postihnutým dievčatkom a tiež už poskušala všakoake a tieto sa jej pačili najviac aj materialovo a hlavne že nie su ako Forrest Gamp🙂to je nahjhoršie že lakár ti povie chod na topanky tam a tam a ty ako pacient nevies že máš na výber🙂

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 asi tak... my mame z protetiky a des 😕

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 kde by sme potom urobili meranie?

gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi Možme ho urobit aj na pobočke v Bratislave v medissime to je na tematínskej ulici..Inak tu máme dobru ortopedičku DR.Samekovu ibaže neviem ako to je tu kolko sa platí nakolko my tu máme prenajate priestory len:( A možme aj v Senci ked to máte po ceste domou po dialnici aby ste nebludili v Bratislave🙂 😀 🙂

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 no v ba isto nie.to ja nenajdem...a v senci som este ani nebola. Do nr nechodite?

gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi Mozem ti poslat technika domou...🙂ak chces🙂a nemusis ist nikam🙂

gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi Opýtam sa ta na rovinu u vas nie je ortoped????????? že musís ist do BA

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 je...hrozny... uz som.bola aj v nr a povie ze cvicit treba cvicit a ziadne cviky. Min.vo vnurti.. 10e za obj.3mes.cakam na termin. A mia ma troska viac problemov s nozickami... preto chcem.odbornika.
Ok ved to sa potom dohodneme s tym meranim. Dakujem

gbaguidi213
26. jan 2015

@saemi Tak podla mna nerieš nikoho a vyber si kapacitu Mudr.BROZMANOVA 🙂 určite ona ....

saemi
26. jan 2015

@gbaguidi213 len do marca velmi dlho... ty nevies nejako termin skor vybavit? Nepoznas ich tam?

mychaella
27. jan 2015

@saemi ja som sice len nakukla do temy, a pre ukludnenie Kussin je super, ja som s nim velmi spokojna, povie vysvetli preco je to tak ako to je a co treba robit...s dcerkou som bola prvy krat ked mala rok aj tristvrte, zhruba pred pol rokom, a uz teraz vidim rozdiel. Ona sice nema az taky velky problem ale som rada, ze vidim zlepsenie... 😉