Predpis detských topánočiek
Naša 14 mes. dcéra začala stúpať trošku na stredy nožičiek, tak nás lekárka odporučila k ortopedovi, ten nám predpísal topánky a vložky do nich a poslal nás k mernému technikovi Protetiky - dvere hneď vedľa, iné možnosti nám neponúkol /iné značky a pod/. Povedal, že nie je to nič vážne, chodí tak väčšina detí a už je iba na rodičovi či si to všimne alebo nie. Tak sme tam išli, topánky nám odmeral, zaplatili sme 20 Eur a povedl, že prídu kurierom, prišli po mesiaci, avšak boli zle namerané, museli sme za ním cestovať znovu, nebol tam, o ďalší týždeň zase, opäť sme čakali na opravu topánok ďalší mesiac, teraz prišli a dcére sú len len. /čiže skoro malé/
Veľmi ma to naštvalo, vyhadzujú ľuďom peniaze z vačku, lekár inú možnosť ako protetiku nedoporučil, cestovali sme s dieťaťom 3x zbytočne....
Chcela by som vás poprosiť o radu, či mal niekto s týmto skúsenosť, či lekársky predpis platí aj na iné topánky ako protetiku a rada by som to tiež poslala na preverenie na nejakú inštitúciu, pretože mám zdravotníctvo plné zuby ako s nami zametajú. ☹
ako sa vola?
Baby,idem dat malemu robit sandalky,mame vbocene clenky a aj ploche nozky....citam tu rozne skusenostu....kde dat spravit sandalky???na vysetreni sme boli na zahradnickej,ale teda ohladom topanok odtial citam vselico ☹
@gbaguidi213 ahoj.Prosim ta,vy ste aj v Ba???A kde???
@gbaguidi213 Ahoj. Máte nejaké merné miesto aj na východe ? napr. Prešov? My sme mali zatiaľ sandálky z Neoprot-u a topánky a sandálky z OrtoPro. Topánky boli veľmi ťažké, mohutné skoro vôbec sme ich nevyužili 😖 . Pozrela som si vašu stránku, celkom sa mi vaše topánky páčia radi by sme ich vyskúšali. Môžte mi poradiť?
@saemi ahoj citam ze si z moraviem..my sme z nitry a asi budeme musiet aj my k ortopedovy lebo maly /2r/ dava zle jednu nozicku..palcekom dnu.. ale toto iste aj mangel robi...tak som rozhodnute to nejako riesit..smiem sa opytat kde ste boli u akeho ortopeda?? a este ked sme poistene v dovere tak preplaca 100evri a plati to aj na tieto topanky a vlozky na recept??
Kočky, snád niektorá poradíte, je to pre mna momentálne aktuálna téma. My sme dostali predpis na ortopedické topánočky ale z dôvodu padnutých členkov dovnútra...takže klenbu neriešime, ani ploché nohy. Tu by mi dávalo význam nosiť tie "lyžiarky" kvôli spevneniu a fixovaniu členku. Je niečo iné okrem "protetiky" čo by nám vedelo pomôcť vyriešiť tento problém ? Jedná sa hlavne o papučky, lebo topánky na vonka vždy riešime iba tie vyše členku, lebo už sedliackym rozumom som si dávnejšie všimla, že v nich chodí oveľa lepšie ako v nejakých pod členok...napr. adidas celéééé zle ! Poradte prosím. Dakujem.
@mata128 presne, my máme vpadnuté členky dovnútra ale ploché nôžky nemáme. POzerala som kde sa ten Neoprot nachádza....daleko od nás...my sme z Martina. Pôjdem pozrieť do tej protetiky..čo nám ponúknu. Ale isto nechcem tie veľké vysoké bagandže na remienky...neviem si predstaviť ako sa dieťa v tom hrá na koberci v škôlke...
Máme tiež topánky na predpis. Mali sme ploché nohy...už v pohode a ešte máme zlé vytáčanie. Máme sandálky z Neoprotu. Prave nám predpísal ortopedicke ďaľšie a z katalógu sme si vybrali zateplené topánky!! Bolo tam dosť rôznych vzorov na výber...
@mata128
@didamt
@gulolicko
ahojte. mame podobny problem s vyberom topanok, pre ploche nohy 4. stupna ☹, Ozivujem temu a aj s odstupom casu, ake su vase skusenosti s ort. obuvou? Vedeli by ste porovnat vyhody/nevyhody, najmä tie, ktore vyskusali rozne znacky? Mam predpis aj na ort. vlozky, aj topanky, len neviem pre ktore sa rozhodnut, a ktore merne stredisko v Presove navstivit, dakujem za vase rady a skusenosti. 🙂
Moja malá nosí ortopedické topánky z Neoprotu, teda aj sandálky aj zimné mala a sme spokojní, nožička sa jej lepší aj podľa ortopéda aj podľa mňa😉 Kolega išiel do protetiky a topánky mali tvrdé a aj zle odmerané...tak neviem.
My sme boli v Ortoprotetike....my máme ale padnuté členky, nie ploché nohy. Papučky som jej urobiť nedala, lebo v tých kopytach by nemala šancu sa hrať ani na zemi....neviem si to vškôlke predstaviť. Na mužove naliehanie sme dali urobiť celoročné topánky kožené...akože krásne sú....ale tvrdééééééé....neohybná podrážka, na môj vkus veľmi ťažké...ja chápem že musí mať pevnú pätu nehybnú....teda fixovaný členok a tá fixácia je ťažká....ale odmietam to dcérke obúvať. Jeden problém možno podchytíme....a dalšie si vyrobíme. Ved sú ako lyžiarky :(. Riešime to teda papučkami z Protetiky rada Orthopedic..tie majú dosť vysoko klenbu robenú takže to nám rieši problém a na vonka nosíme do bežných topánok vložky. Nôžky sú stále vo vývine...je možné že sa to proste spraví....takže my ideme touto cestou.
@didamt papucky z Protetiky mate na predpis, ci ste si ich kupili samy? minuly rok som vlozky ani nevyuzila, nevedela som ich strcit do ziadnych topanociek, nizke sportove tenisky pre nas nie su vhodne, lebo mala by mat fixovany clenok. tento rok by som najradsej z merneho strediska vzala jedne na predpis, napr. topanocky a dalsie napr. papucky kupila. Uvidim, ako sa dohodnem v mernom stredisku. Nasla som jedno pre Protetiku a druhe pre Neoprot.
@gulolicko mozem sa opytat ake stare dieta mate? a viete aj typ topanociek, ktore vam na mernom pre ploche nozky odporucili?
my sme boli na ortopedii v 2r +3 mesiace, a doteraz sme mali celokozene topanky ortoprotetiku, posielam aj obr. Su dost neohybne, ale zase ak ich ma obute, vidim ze nohy su rovnejsie a aj sa menej hrbi. dcera zatial nenamieta, az ked ich ma dlho obute, tak sa sama zobuva, ale nenutim ju mat ich obute nonstop, aby mi ich potom uplne neodmietala.
A ma niekto skusenost so znackou Podotech? Okrem pani gbaguidi213, ktora ponukala prave tuto znacku v diskusii, (a je uz asi neaktivna..) 😎
@stejja9 nie tie na predpis, o tých som písala že sú pre nás veľké / do pol lýtka vysoké /, ťažké, tvrdé a neohybné na celodenné nosenie v škôlke. Kupujem obyčajné protetika /nie na mieru /. Sandálky celokožené s tvarovanou stielkou.....ale nie klasická protetika...ale s poznámkou Orthopedic...pridávam ti obrázok tých prvých obyčajných a tých Orthopedic. Majú to napísané aj na stielke, podrážka zvnútra je akoby korková a je vysoká klenba v nich.
@stejja9 my máme skúsenosti, ale žiaľ negatívne. Nie kvôli kvalite alebo prevedeniu topánok. Dala som robiť na mieru (model 27) ako prezuvky do škôlky a čakali sme na ne bez týždňa 3 mesiace (prvé som dávala robiť ako sériové a na tie sme čakali 2 mesiace).A na kontrolu chodíme po 3 mesiacoch, tak ich malý nemal ani na nohe. Teraz som dala robiť v PROTETIKE na mieru a dodávka je 6-8 týždňov. Tak som zvedavá, či to dodržia. Inak, keď som pozerala koľko zaplatila poisťovňa za tie papuče (250 eur) a ja som doplácali 16,60 tak ma skoro vystrelo. A cena bola rovnaká, či boli na mieru, alebo sériovo vyrobené.
@didamt no to mas pravdu, my pojdeme v septembri do skolky a neviem si predstavit tie "lyziarky" na celodenne hranie sa, doma sa aj zobuje, pochodi aj bosa, poskace na trampoline. sandalky podotech mam pocit ze su o nieco ohybnejsie, a videla som ich par detom v skolke. tie na obr. su sikovne, hlavne tie spodne, nam by to chcelo aspon o trosku vyssie. kupujes z netu z tej stranky, ci z obchodu?
@janka.l taka cena??! och to som netusila. tak podotech nateraz ani neskusam, ani neviem najst ich merne stredisko a tri mesiace cakat, to uz je vela, momentalne mame nase tak akurat na cca mesiac.. dnes skocim do protetiky, a dalsie o polrok, ak budem riesit do skolky, asi skusim neoprot.
dakujem za info, drzte sa...😉
@stejja9 ja kupujem tieto v obchode, alebo tu na koníku cez bazár 🙂 Stoja 35€ nové a treba ich skúsiť na nohu, asi by som sa bála prvé kúpiť z netu, nakoľko je tam iné čislovanie ako obyčajné Protetika sandálky. Treba ich kúpiť také akurát, bez nadmerku, pretože je v nich tá vyššia klenba a ked kúpiš s nadmerkom, tá klenba nebude sedieť tam kde má, celé to bude posunuté a sandálky nesplnia účel. Takže ich treba dosť často meniť, vždy ked podrastie nôžka. My kupujeme tie z druhého obrázka. ten prvý som ti dala aby si videla rozdiel medzi obyčajnou Protetikou a Protetikou radu Orthopedic. Tie Otrhopedic sú ohybné a zároven majú pevnú pätu. Nám na vpadnuté členky to vyhovuje. Tie kopytá určite nie, niekto ich nosí a nepotvrdili zlepšenie stavu ani po roku či dvoch, preto sme sa takto rozhodli. Nôžka je stále vo vývine, je možné že sa to spraví...
baby ahojte...poprosila by som o info, či sa vpadnuté, popr. vbočené členky detičkám zlepšili po nosení protetiky a spol... moj má 2roky a ešte sme neboli u ortopeda, ale uz z pohladu je vidieť, že má tie členky do x....Dakujem za skúsenosti a rady...

@mychaella ahoj. ďakujem... som rada, že čítam pozit.hodnotenia... ja isto potrebujem pre malú nejaké cviky...