Rozdiely medzi plienkami Pampers

momoqui
11. jan 2017

Ahojte pampers specialistky 🙂 pouzivali sme plienky Chicco a Babylove a teraz (nejdem vysvetlovat dovod) sme kupili Pampers premium protection active fit. A teda som ostala v pomykove ze ktore kupit kedze mali rozne typy z nasej velkosti.
Otazka: aky je rozdiel medzi tymi 4 pamperskami:
1, pampers premium protection active fit
2, pampers premium protection
3, pampers baby dry
4, pampers simply dry

denisa098
11. jan 2017

Zelene pampersky su super,biele su jemnejsie a tiez dobra skusenost,oranzove sme mali raz a neboli dobre,a stvrte budu mozno gatkove.Zelene kupujeme stale a ine ni nebudeme chciet,p zlej skusenosti po skusani inych plienok..

marosinecko
12. jan 2017

My zase kupujeme oranzove a vyhovuju drobcovi

yanni
12. jan 2017

Ahoj,
neviem ako na SK ale v DE tie active fit (zeleno fialove balenie) je vlastne akesi pokracovanie tych klasickych premium (v DE zlte balenie, na SK Biele/kremove balenie).
Premiovky boli este donedavna len do velkosti 3 a potom sa pokracovalo tymi active fit. Vraj 3 dimensionalne a flexibilnejsie koli väcsej fyzickej aktivite dietata haha.Ja som tam ale nejaky rozdiel nezistila, len ze mali viac obrazkov🙄 Ale kupila som ich len raz a nejak, neviem preco, sa mi nezdali.
Biele/kremove/zlte premiovky, pokym sa nasa najmladsia dostala k trojkam (dlha a chuda), zacali vyrabat aj 4 a uz aj 5. Nasej vyhovuju, takze pokracujeme len v klasickych premiovkach.

Baby dry su zelene, tie pouzivame len na noch. Rozdiel medzi premiovkami a baby dry je, ze dry maju htubsiu absorbcnu vlozku, cize dieta moze viac nacikat. Takze su aj celkovo hrubsie. A ked su riadne nacikane, vazia aj pol kila😲 Copana ma takmer pol roka, v noci uz necika ale pusti to rano po zobudeni a mala by si vidiet ako jej to medzi nohami zrazu narastie. A ritusa sucha.

Takze cez den mava biele/zlte, su tensie a pod gatami ich takmer ani nepoznat, nema medzi nohami gucu a tym padom nechodi ani velmi na siroko aj ked sa pocika (ale uz odplienkuvame, vydrzi dlhsie, cika narazovo). Pre chodiace deti idealne, kedze ja aj na "omäk" aj na pohlad tensia a hlavne v lete, ked je teplo, je to vyhoda.

Tie simply som mala raz na skusenie a nikdy viac. Hrozna kvalta, precikane, a este mi aj nejak cudne smrdia, su lacnejsie ale to jedno-2 eura ma uz nezabiju. Takmer cele balenie smerovalo do kontajnera.

Kazdy ma ine skusenosti a aj kazdemu dietatu vyhovuje nieco ine. U nas v nemocke davaju premium care/protection a my sme vsetci s nimi spokojni.
Takze za mna, podla toho kde zijes, na SK premium care biele/kremove balenie, na zapade premium protection zlte balenie. Je to to iste, len na vychodny trh sa vyrabaju v bielom (Made in Poland myslim pre celu vychodnu Europu, my zijeme momentalne v Saudskej Arabii a tu su tiez tie kremove, na prelome 2014-2015 boli aj tu este Made in Poland, teraz Made in Saudi Arabia. Pre zapadny trh sa volaju premium protection, zlte balenie a su rozny vyrobcova, mala som z obchodu len Made in Germany, pri objednani z netu uz aj Made in England, Spain).
Ono je to to iste ale predsa su v tych "vychodnych" a "zapadnych" odlisnosti aj ked minimalne.

Musis len vyskusat. Ak mas este len malinke babo, skus zacat s tymi kremovymi, maju indikator mocu, ked budes mat spravnu velkost, nam sa nestalo, ze by ich precikali ci prekakali.

Inak tie vyssie spominane nohavicky sa volaju Pampers Baby Dry Pants a dostat ich od velkosti 4 a no neviem, my sme dostali od pampers vzorku, 3 kusy a natiahnut to dietatu, to bola hroza, aj ked sedia ok. Mala si uz vie sama stiahnut gate, aj klasicku plienku si odlepi ale tie pants nestiahla, sa natrapila. a to ma byt akoze na nacvik na odvyknutie od plienok a prechod na WC. No jo, napad dobry ale nedomyslene.

momoqui
autor
12. jan 2017

Baby tie 4te spomenute nie su gatkove. Kupila som ich v nedelu v Luxemburgu a chcela som aj vcera v DM nemeckom ale nemali ich. Kupila som teda Premium Carev domneni ze su to tie co sme mali ale ako som ich doma otvorila som zistila ze su inaksie. A tak som zistila ze okrem tych 3 co mali v Dm existuju aj tieto. mali viac obrazkov a vyzerali take prepracovanejsie ale neskumala som to a teda realne neviem porovnat, preto som aj zalozila tuto temu....

momoqui
autor
12. jan 2017

@yanni moze byt ze tie premium care active fit su pokracovanie tych Premium Care ak teda nemali velkost 4.
v nemecku ich nemali v Dm, v Luxem stalo 24 kusove balenie vyse 10 Eur 😀🙄 mozno su preto Active Fit ze sa v nich dieta lepsie moze hybat (?)...ale moja mama sa hybe v hocicom ajkeby jej zadok omotam dekou tak sa bude vkuse hybat 😀

momoqui
autor
12. jan 2017

@yanni pozeram na eshope DM.de a maju vsetky 4, kuken Sie 🙂

ivu80
12. jan 2017

Ono je fakt asi rozdiel aj kde plienky kúpiš .Mne doniesol brat pampersky zelené z Nemecka a sú úplne iné, ako tie čo kupujem tu na Slovensku,a obidvoje sú Baby dry..

momoqui
autor
12. jan 2017

@ivu80 to je mozne 🙄

yanni
12. jan 2017

@momoqui ja viem, ze ich maju vsetky. To maju vo vsetkych nemeckych drogeriach😉

Ano, tie fit BOLI pokracovanie tych protection, pokym protection neboli 4 a vyssie. Nasa najmladsia je jul 2015 a dlho mala 2ky, lebo je chuda. Ked presla na 3ky, kupila som na jednu cestu to najmensie balenie fit, tak viem ake su. POtom zacali vyrabat protection aj 4 a neskor aj vyssie takze som ani nevymyslala a sme stale pri protection.

Ako som uz spominala, na vychodnom trhu sa volaju care a su v kremovom baleni a su presne take iste ako tie fit.
Na zapade su v zltom baleni a nie su take vycackane.
Pohladam, ci este nemam niekde nejaku zabudnutu plienku zo zlteho balenia. Cez Vianoce sme boli doma v DE, tak som tam kupovala jedno male balenie.
Uz sme v Saudi a tu su biele a vyobrazovane.

yanni
12. jan 2017

@ivu80 zelene som mala uz z viacerych krajin ale velke rozdiely v nich nie su, akurat, ze "vychodne" su, boli parfumovane. Aj tu v Saudi vonali. V DE su bez akehokolvek zapachu.
Od ca. leta su ale aj Made in Saudi Arabia bez vone.
Inak vyzeraju rovnako aj polske, aj nemecke, rovnako save, rovnako hrube. Akurat tie posle boli nepekne pobalene. Nie tak pekne poukladane ako nemecke.
A vraj na SK trhu dostat baby dry aj vyrobene v madarsku.

momoqui
autor
12. jan 2017

@yanni dakujem
podla nna tieto co mas ty su rovnake ako tie active fit, ajked su to premium care, vyzeraju rovnako ako tie co sa tu volalu active fit
Premium protection som kupila vcera a vyzeraju takto

yanni
12. jan 2017

@momoqui ano presne toto male balenie som kupovala v DE pred Vianocami. Ostali mi este dve plienky.

Posielam este dve fotky. Ta jedna vycackana plienka je este od leta zabudnuta v prebalovacej taske kupena presne v rovnakom kremovom baleni na SK. Tiez 4ka. A na SK maju indikator, tu ho nemali ani dvojky. Grrrr

momoqui
autor
12. jan 2017

@yanni neskutocne takze nie len to ze je ich vela typov ale co krajina to iny nazov ukryva "inu" plienku 😀
A este otazka, v porovnani s babylove, saju lepsie?

yanni
12. jan 2017

oprava mojho ranajsieho prispevku, copana ma takmer rok a pol (nie pol roka) grrrr To by bola s 9800 g riadne tucnucke polrocne babätko😨😂

delmondo
12. jan 2017

Tie, čo majú ten

yanni
12. jan 2017

@momoqui vies co, ja ani velmi neviem. nikdy som nejak velmi nexperimentovala. Mala som po baliku dvojok z nemeckych Drogerii Rossmann a Müller a jedny mi boli na dotyk strasne neprijemne a druhe precikala takmer pol balenia, takze pol balenia putovalo do kontajnera. Ale uz neviem, ktore boli ktore.
DMacke som nikdy nekupila, len teraz cez Vianocnu dovolenku sme boli tyzdnen lyzovat v Rakusku a v hotelovom Betreuung detom davali DMacke Babylove. A nemala z nich ani cervenu ritusu, ani mokra nebola ani nic neprecikala. Ale ako som uz spominala, ona sa uz odplienkuva, vydrzi uz aj niekolko hodin sucha.Takze neviem ako to je pri mensich detoch, co este pustia kazdu chvilu.
Ale jedno balenie kludne kup a vyskusaj.

delmondo
12. jan 2017

Tie, čo majú tie cikcakove pásiky sú vynovené pampersky s jadrom, čo sa delí na 3 časti, keď sa dieťa vycika. Tie bez cikcaku sú starší typ, na slovensku ich už nedostať, jedine, že by niekde mali staré zásoby. Mám pocit, že tie vynovené nesajú až tak dobre ako predtým. Keď je plienka plnšia, tak ma dieťatko mokrú ritku a vlhkosť cítiť aj na dotyk cez oblečenie

yanni
12. jan 2017

@delmondo hm zaujimavy postreh. Ale asi to tak nebude. Tie cikcakave (na zapadnom trhu active fit) dostat kupit minimalne tri roky. Tak isto aj tie necikcakave zo zapadneho zlteho balenia.
Na SK ine nemas, len tie kremove a tu v Saudi tiez len v kremovom baleni. Prev Saudske kremove balenie som kupila niekedy na prelome 2014/2015 a uz boli cikcakave.

Made in England, Spain a Germany su a vzdy boli (aspon posledne ca. 2,5 roka) premium protection (zlte balenie) len cisto biele a len v hornej casti su obrazky.

Ono je to fakt velka veda, uz mi to ide na nervy. My vela cestujeme a zijeme na striedacku v DE a v Saudskej a este aj na SK obcas zabehneme, tak porovnavaj. Uz aby sa aj najmladsie dieta odplienkovalo.

delmondo
12. jan 2017

Ja

momoqui
autor
12. jan 2017

@delmondo ano tie s cikcak ˇmali nieco ako tri komory vovnutri ale nemala som pocit ze plienku citit mokru,zas ja dost casto prebalujem
@yanni ano je to veda a clovek aby riesil takuto banalitu ... my sme doteraz mali tie DM a bola som spokojna aj s Chicco (tiez tie co maju v Italy nemaju na Sk), ale malej sa zaparila ritka a neviem z coho, tak som chcela zmenit plienky, bo uz som fakt nevedela co to moze mat. Prve som kupila tie cikcakovite s 3 komorami 😀 A teda sa mi zdalo ze saju lepsie ako Dm, akokeby ten moc ostal viac vnutri tej plienky a tak sa nedotykal pokozky, ALE!!!mozno som si to len namyslala lebo doteraz som to nikdy neriesila a nesledovala kedze sme nemali ziaden problem s ritkou a NIKDY mi ziadnu plienku neprecikala.
Som rada ze aspon viem ze tych Pampersiek je vela a ze si nemam na ne zvykat lebo ked sa vratime na SK tak budu ine a v Taliansku taktiez 😀 som si teda nemyslela ze budem ja niekedy riesit takuto "dilemu" 🤓😀

delmondo
12. jan 2017

Ja som chcela len povedať, že v SR boli predtým tie čisté, potom ich zmenili na cikcakove. Je mi jasné, že všade to je iné, keďže aj trh tam je iný

momoqui
autor
12. jan 2017

Vsade su trochu ine a zrejme vyvivaju stale nejake novinky a tym padom dopredavaju "stare" a nove sa nazyvaju rovnako len su "lepsie"...pripadne niekde tie vynovene nepredavaju...

yanni
12. jan 2017

Ja si skor myslim, ze pre kazdy trh vyrabaju ine. Pretoze tie biele a tie zlte sa nie len vyzorom rozlisuju. Material si myslim, ze je tiez iny. Je ked chytim do ruky saudske a polske, tie su rovnake a rovnako smrdia, nemecke, anglicke,spanielske su tiez rovnake aj v rovnakom baleni aj rovnako "smrdia" ale v porovnani s polskymi predavanymi v celej vychodnej Europe su aj na dotyk ine.
Saju ale rovnako dobre a nasa najmladsia nemala problem ani s jednymi. Akurat tie oranzove simply precikala.

yanni
12. jan 2017

Inak ma napadlo, ja som tu v Saudi videla aj tie zlte ale len do velkosti 2. Kuknem pri dalsom nakupe, kto ich vyraba. Zial ako vyzeraju samotne plienky nezistim ale aspon okuknem, moze byt, ze ich len dovazaju. Tu v Saudi tie kremove tiez boli najskor polske, teraz z nejakeho dovodu ich vyrabaju aj tu ale su rovnake ako tie polske.

yanni
12. jan 2017

@momoqui clovek by si myslel, ze jedna znacka musi byt predsa na celom svete rovnaka. Ako vyzor, tak kvalita. Ale prdlajz. To nie je len s plienkami.
Napr. moja mama na SK kupuje avivaz Silan. Roky mi ho trepali nasi, alebo ja, ked som bola na Sk, som si kupila a vozila do DE a nakoniec som po 5tich rokoch zistila, ze v DE sa vola Vernel. A teraz po dvoch rokoch v Saudi som zistila, ze tu avivaz co tu kupujeme, je vlastne Silan/Vernel. Tak neporazilo by ta?

momoqui
autor
12. jan 2017

@yanni 😂😂 nevadiii...mnohe vyrobky sa inak volaju, aj sampony, obcas sa da podla dizajnu vydedukovat, obcas nir 🙂 to je ta globalizacia 🙄 Jedine horalku od sedity nenajdes inde 😉

katkapalo1
19. jan 2017

My jedine plienky ktoré precika sú zelené pampers, biele vydržia celu noc bez nehody a to ma už 13 mes a cika dosť. Biele pampers ze menia obal ale aj kvalitu. Niekde na českej stránke som samé sťažnosti čítala ze sú veľmi zle tak uvidíme. Ale je možné že tie posledné co mate sú už biele v novom obale.

momoqui
autor
20. jan 2017

@katkapalo1 zalezi, ako sme pisali, od krajiny, kde ich kupitr. Zistila som aj to, ze comfort care su ine na Slovensku, v Nemecku, aj v Rakusku. Mne neprecikala este ziadnu plienku, ani Babylove, Chicco, mali sme aj Huggies, Happy...nestalo sa mi ze by bola precikana ziadna z nich ja v mame teraz tie Comfort tie co su na Slovensku biele ale vadi mi tam ta sietka a pasik mi pripada zbytocny 🙂 ale nie su zle. Skusim este babydry tie zelene nech viem ake su 🙂 ale ja fakt nejake velke rozdiely nevidim 🙂 urcite su nejake kedze ich je tolko druhov

plienkylienky
24. jan 2017

pampers mega boxi v akcii tu : http://plienkylienky.sk/pampers/

viky8
24. feb 2017

prosím Vás a s týmito máte nejaké skúsenosti? ja som totiž brala prvé Pampersky čo som našla na novorodenca a absolútne som netušila že majú toľko druhov...