icon

S akou značkou plienok začať?

karpan
24. máj 2015

Ahojte mamičky síce mam ešte dostatok času termín pôrodu mám až v auguste, ale chcem sa spýtať s akou značkou plienok ste začínali??? Je dobré začať s pamperskami a potom prejsť na inú ( lacnejšiu) značku ...... ako ste postupovali vy prosím poradte, ktoré plienky na trhu sú momentálne najlepšie. Ďakujem 🙂

Strana
z2
andromeda_ja
24. jún 2015

Jednorazove plienocky treba skusat, ale moze sa stat tak ako nam, ze vo vsetkych jednorazovkach bola ritka strasne zaparena a nic nepomahalo, tak sme kupili latkovky a bol pokoj a aj financne sme usetrili. Zaparenina bola do dvoch dni prec a netrebalo viac ziadne kremiky. Latkovky su dnes uz velmi dobre riesene - skus pozriet na Bamboolik.cz varianta AI2, kde sa cela plienocka sklada podla potreby, pripne sa a je to ako jednorazovka. Nas latkovky zachranili 🙂 Este by som dodala, ze pri jednorazovkach pozor na to kde su vyrobene. Z Polska su katastrofa - smrdia a zla kvalita.

kefrinky
25. jún 2015

@andromeda_ja
Dakujem za info, asi to skusim tak, ze v nemocnici jednorazovky, a potom doma prejdem na tie latkove, a pripadne tie jednorazovky len ked sa niekam pojde, aby s tym nebola robota...
A latkove pouzivas ze plienka + postolky (PUL)?
Z polska osobne nebudem mat dufam nic, ako niektore mamicky si to pochvaluju, ale ja tym vyrobkom hadam okrem Krowiek absolutne neverim 😉

loknicka
25. jún 2015

plienocky treba skusat kazdemu ine vyhovuju. my sme pouzivali pampersky teraz poucivame happy hippo. kamoska pampersky vôbec nemohli a na jedny sme mali aj alergiu a bolo to dost skarede...

andromeda_ja
26. jún 2015

@kefrinky Myslim, ze si sa rozhodla dobre. Latkove plienocky su uz dnes velmi jednoduche na udrzbu. Ziadne vyvaranie ani zehlenie. Vrchne nohavicky ku latkovym plienockam nie su postolky. Postolky su specialne ortopedicke nohavicky, aby sa dobre vyvijali klby. PULky sa hovori vrchnym nohavickam, ktore maju nepremokavu polyuretanovu vrstvu, ale pouzivaju sa aj vlniaciky, ktore su z vlny a tiez tak lahko nepresiaknu, len treba ku nim kupit lanolin 🙂 Ja som preto radsej zvolila PULky, nech mam o starost menej. Latkoviek je velmi vela druhov, tak si treba popozerat a vybrat si, ktore budu vyhovovat nielen babaku ale aj tebe pri udrzbe. Pozri si napriklad tuto stranku: http://www.ekoplienky.sk/o-plienkach
Pani Sickova, ktora ma tento obchodik vie velmi dobre poradit. Ja som skusala klasicke stvorcove plienocky, kapsove aj nohavickove, ale all in one (AIO) sa mi najviac osvedcili. Rychlo mi vyschnu, lahko sa nakombinuju podla potreby, takze uplna spokojnost. Stvorcove su tiez fajn, tie vyschnu najrychlejsie, len ich treba skladat 🙂 Drzim palce, nech vas to latkovanie bavi a nech prinesie uzitok aj pre babatko 🙂

mizu89
26. jún 2015

Ja som si kupila do nemocnice bella happy 1 lebo ine som nenasla a ked som prisla z porodnice tak som kupila pampers biele a zelene balenie velkost 1.Plienky s velkostou 1 bolo strasne malo tak nic ine mi neostalo len pampersky.A potom ako sme uz zacali pouzivat velkost 2 tak som kupovala najlacnejsie(baby baby-kaufland...) 🙂 A musim povedat ziadna reakcia ani na drahe a ani na lacne plienky 🙂 (pampers,jednota,kaufland,lidl,tesco...) 🙂 🙂 🙂

kefrinky
26. jún 2015

@andromeda_ja
Dakujem za vysvetlenie, tu stranku som si uz vyhliadla aj ja pretoze sa mi pacilo, ze to tam bolo prehladne a celkom zrozumitelne... 😎
Este sa chcem spytat na pocet tych AIO, ze kolko ich je potrebne mat, alebo to tiez kombinujes s inymi plienkami?

andromeda_ja
29. jún 2015

@kefrinky Zalezi od toho od akeho veku zacnes latkovat. Cim mensie babatko tym castejsie cika a kaka a treba vacsiu vybavu, ale na druhej strane aspon ked podrastie uz nebudes musiet prat kazdy den, ale kazdy druhy ci treti. Najmensie deticky potrebuju okolo 8-9 plienok na den a treba teda mat aspon 18-20 plienociek. Ak nahodou by bolo malo, kludne mozes pouzit aj klasicke stvorcove plienocky. Ja som mala najprv standardnu sadu bamboolik a potom som si dokupila este jednu a mala som tak plienocky aj do rezervy. Trosku som si tie sady prisposobila, lebo staci mi jedno vrecko na plienocky a upravila som si pocet malych a velkych batolacich plienociek. 3-4 kusy vrchnych nohaviciek na zaciatok staci. Ja mam moznost vyskladat si 16 kusov plienociek pre male babatko a rovnako pre velke babatko. K tomu mam 4 kusy vrchnych nohaviciek a 12 kusov flisovych separacnych plienociek - tie je dobre mat, aby sa lahsie cistila stolica. Pre novorodenca treba mensie vrchne nohavicky a postacia aj stvorcove plienocky s jednou snapi sponou. Zhruba od jedneho mesiaca uz je velkostne dobra klasicka bamboolik sada. Tak to este raz zhrniem, co treba mat na plne latkovanie:
12 kusov flisovych separacnych plienociek - tie su za stvrt dna suche, tak ich netreba az tolko
16 kusov batolacich plienok
16 kusov malych vkladacich plienok (netreba aj s tou velkou castou, lebo ta sa zoberie z batolacich plienok)
4 kusy vrchnych nohaviciek
jedno vrecko na plienocky
jeden kos lubovolny, kde sa nahromadia plienocky - najlepsie s vekom 🙂 a skladovat nasucho.

sasa1983
29. jún 2015

Podla mna su najlepsie pampers premium care a potom prejst na ekologicky odburatelne setrne Babylove...

kefrinky
29. jún 2015

@andromeda_ja
Vdaka za vycerpavajucu odpoved 😀

modrofuzik11
29. jún 2015

my pouzivame pampersky. je dolezite, aby boli priedusne, inak sa ritka zapari. aj to sa da, samozrejme osetrit /napr. bepanthen kremom/, ale je lepsie, ked sa zaparenina neobjavi. jednorazove plienky su pohodlne. pri troch malych detoch je super, ked vymenim, vyhodim... setri to vzacny cas...

Strana
z2