Sandálky Protetika a zodranie kože
ahojte malemu sme kupili sandalky s protetiky novy model vyrobeny tento rok vcera ich mal prvy krat na nohe a zodrali mu kozu az do krvy ☹ pripadaju mi vzadu take tvrde a neohybne vraj su z pravej koze...cakala som od tohto vyrobcu nieco viac kedze mali ma ploche nozky a potrebujeme ortopedicku obuv...stala sa vam to uz u tejto firmy?reklamovali vam to?
ja som s protetikou spokojna , teraz sme kupili prvy krat inu znacku lebo v protetike nemali jej cislo a vobec nie som spokojna
ja tiež malému kupujem protetiku, lebo špičkuje...a nám práve tá tvrdosť vyhovuje, musí poriadne stúpať...,ale zodratú kožu nemá..... 😕 on potrebuje pevný členok, tá päta musí byť vysoko a tvrdá...ale žiadne problémy sme s tým nemali....možno ju mal viac pritiahnutú, alebo menej a mu to oškieralo....ja mám tiež také vystúpenejšie päty a oškrú ma všetky topánky, okrem šlapiek..... 😀 😀 😀 😀 😀
No mne sa zda, ze sa predsa vyraba v cine (mozno nie vsetko), niekde som to zachytila, ale nedam za to ruku do ohna. A nechcem tam samozrejme povedat, ze je to smejd. Ja mam tuto znacku velmi rada a verim, ze je aj kvalitna. A myslim, ze za tu cenu, kvalita vysoko prevysuje 🙂. Nech im to vydrzi a nech sa nepokazia a tento problem bol len nejaka blba nahoda. Inak prote
tiez som to niekde zachytil, ze v cine, nevravim ze su zle. Nedovolim si to povedat. Prave naopak, myslim si ze su pekne a kvalitne. Material neviem ake ma hodnoty ale snad si davaju pozor. Mna len mrzi ta klamliva reklama ze slovensky vyrobok. To si myslim, ze pravda nie je.
Na slovensku Rak, Tripos, Wanda, Slovobuv. MLD, a zopar este malych inak pokial viem tak protetika nie.
@skynet
@monstos
Nerozumiem, prečo by sa mala vyrábať v Číne. Čína = lacná pracovná sila.
Ad 1 - lacná pracovná sila je aj u nás.
Ad 2 - preprava materiálu do Číny a dovoz späť na Slovensko by nás teda stál jo sakra viac, ako zopár zamestnancov, ktorý obuv a ostatné ortopedické pomôcky vyrábajú v našom podniku.
Ad 3 - neprepravujeme materiál do Číny? Šijú sa z "čínskej kože"? Je neslávne a všeobecne známe, že Číňania používajú na výrobu kožušiny a kožených výrobkov psiu kožu.(Dokonca sú zaživa sťahované z kože.). Silno, ale veľmi silno pochybujem, že obuv Protetika je vyrobená z čínskych psov! 😅 😒 😠.
Možno ste niekde zachytili, že nejaký komponent, ktorý sa používa pri výrobe obuvi pochádza z Číny. V dnešných časoch to nie je vylúčené, čo si budeme nahovárať... Ale nie je pravdou, že celá obuv je vyrábaná v Číne!
A aj ten "komponent", keď už vôbec má pôvod v Číne, prešiel prísnymi kontrolami EÚ, pretože Protetika je certifikovaná obuv (vykazuje zhody s výnosmi EÚ).
Ad1 , tak to asi tazko, pretoze by sme asi mali nulovu nezamestnanost. Netvrdim, ze mame vysoke platy, ale odvody urcite ano! Bohuzial ☹ ak by to tak bolo mnoho slovenskych podnikov by nekrachlo ( hlavne vyroba obuvi a textilu)
A ja netvrdim, ze je to tak, iba to, ze som to zachytila a je mi to vlastne aj jedno, lebo v dnesnej dobe uz netusime co je odkial a protetia je urcite kvalitna 🙂
Ak mi to vyvratis ja budem uprimne rada 🙂 a tiez si myslim ze cela sa nevyraba v cine (ak vobec nieco) mozno len nejake platenky ...)
@lorela nechapem ad2 - by nas teda stala jo sakra viac - pracujes v protetike? Ja nepisem ze je zla, ze sa urcite vyraba v cine. Ale preco mate ak tam pracujes, pohcovace vlhkosti ktore su potrebne na prevoz po mori. Ved je to zbytocna investicia. a :
Ad1 - nie je taka lacna ako v cine
ad2- cina skupila hrozne velke celosvetove zasoby wet blue ak ti to nieco hovori - je to surovina - polotovar koze na pripravu finalnych kozi. cize tu som zahrnul aj ad3 - a kozi zo psov som fakt nepocul
a vyroba protetiky myslim detskej vychadzkovej si myslim ze nie je na SK - je to len klamliva reklama na zakaznikov ze tradicny slovensky vyrobok - tak si myslim
@monstos velky suhlas so zaciatkom prispevku
@skynet Ešte jedna vec; predvádzaš tu a po celom internete "konkurenčný boj"???
Pretože na nete v diskusiách alebo komentároch narážam na tie isté hlášky, aké píšeš tu na margo Protetiky. Všade, kde sa akýmkoľvek spôsobom spomenie obuv z Protetika, čítam to isté.
Buď tie hlášky rozosievaš všade, kade - tade, alebo ich sem kopíruješ 🙂.
Takže ak zvádzaš konkurenčný boj, tak to rob fair - play.
Všimla som si, že mi vykáš, je teda neslušné, keď ja nie 😉: Ale tu si všetci tykáme, tak to už robím automaticky.
Ja tiež malej kupujem poväčšine protetiku. T.r. na jar som jej kúpila celé topánky a tiež sa jej stalo, že ju oškreli na päte, odmietala ich nosiť. Vyriešila som to prilepením gélového vankúšika na to miesto, kde jej topánka (iba jedna) spôsobovala problém. Asi po týždni som vankúšik odlepila a bolo to už v poriadku. Tie topánočky zvyknú po pár obutiach zmäknúť. Aj nožička je po zime v čižmách citlivejšia na omínanie... Tie gélové vankúšiky rôznych tvarov a veľkostí dostať kúpiť v lekárni.
@lorela ok mozme si tykat 🙂 ako ak si si vsimla, neutocim nevravim, ze protetika je zla prave naopak, len sa pytam a neviem sa dopracovat k odpovedi na jednoduchu otazku ze kde sa protetika vyraba a preco ma pohlcovace vlhkosti v krabickach......
Ja vravim, ze topanocky maju krasne a ak mi vravis o fair - play tak si myyslim, ze by ste nemali mamicky zavadzat s tym, ze protetika je tradicny slovensky vyrobok ... ci?
Ked Protetika vyraba v Cine, naco maju taku velku fabriku v Bratislave? To len tak, akoze platia najom, ci ako?
Aha opat priama odpoved - pekny den taktiez prajem - a nevrav mi o fair play - by sme sa mohli porozporavat o tom ako som cital, ze pan siroky bol s ficom v cine hladat vyrobu obuvi a ze pan siroky neviem ako teraz ale bol hlavnym akcionarom v protetike a pod - nevrav mi o fair play lebo protetika s tym nema nic spolocne.
JEDNA JEDNODUCHA OTAZKA - KDE VYRABA PROTETIKA?
Ja sa nejdem hadat, mne je v podstate sumakuk, kde vyraba Protetika. Ich fabriku som videla a akosi mi nejde do hlavy, preco je taka velka, ked vyrabaju v Cine. Co potom robia v tej fabrike? 😕 😅 Kupujem ju po celu dobu, som spokojna, nemam dovod menit.
@monuska342 ahoj,,našej malej kupila moja mamina sandalky protetika a tiež vzadu nad pätou,,uplne jej to vydralo do krvy ,ale nosíme s ponožkou a je to lepšie malej sa páčia,,a chce ích stále nosit
Pri NOVYCH topánkach sú otlaky bežné a je jedno, aká to je značka a na ktorom svetadiely ich vyrobili 😉 Noha si musí zvyknúť.
@monuska342 Ahooj, ja by som ich isla vemenit za druhe. Skusila by som najprv predajnu a ked nie tak by som si nasla priamy kontakt. My sme kupovali vzdy skoro vsetky v PROTETIKE, takze mame aj letne, zimne, jesenne, ale vzdy meriam aj 3x, beriem domov na skusku, nech si pobeha na par dni, dohodnem sa v predajni ze ak by nesadli tak prinesiem spat. Zimne nam napriklad nesadli, tak som prisla a zamenila za vacsie, co bolo super. Mozno by ste mohli popozerat aj napriklad ineho vyrobcu, vela je dobrych, co robi prijemnu a makku obuv pre deticky. Ale suhlasim, posledne modely aj mne prisli siroke a tvrde, mozno to bude vyrobcom...neviem.
My mame napriklad GEOX - boli dost drahe, biele - koza, uplne ich zodral ale aj ked dnes skusam, tak su prijemne, makkucke s vankusikom. Maly ich rad nosil cely rok pokial mu nenarastla nozka. Teraz sme kupovali SUPER FIT, nahodne som sa k nim dostala a su trosku vyssie, kedze sme mimo vnutrozemskej klimy, vyuzijeme do kazdeho pocasia a su velmi prijmne na dotyk a vo vnutri tiez perfektne vypracovane. Treba popozerat, vyskusat, aj v lekarnach najdes pekne sandalky napr. Sante a pod. Je ich vela, ja som brala naposledy toto leto z CCC a nasla som uplne super na chudu - uzku nozku. Drzim palce, aby ste vyriesili problem co najskor. xxx
PROTETIKA a.s. je držiteľom Certifikátu systému manažérstva kvality. ISO 9001:2008 a ISO 13485:2003 na činnosti - vývoj, výroba, oprava a predaj zdravotníckych a terapeutických pomôcok triedy I.
V roku 2013 si PROTETIKA a.s. pripomína 90. výročie ortopedickej tradície na Slovensku, keď v roku 1923 výrobné družstvo ODIP založilo svoju prvú filiálku v štátnych ortopedických dielňach na Vajnorskej ulici v Bratislave.
Spoločnosť PROTETIKA, a.s. sa v rámci svojej spoločenskej zodpovednosti venuje aj podpore zmysluplných projektov súvisiacich s podporou
a rozvojom mladých talentov v oblasti dizajnu obuvi a finančnou podporou špecializovaných ortopedických zariadení.
PROTETIKA a.s. pôsobí aj na zahraničných trhoch v Českej republike, na Ukrajine, v Rusku a iných krajinách strednej a východnej Európy.
Ako pise @cikyta pri novych topankach je to bezne, ja ale dcerke davam do topanok vzdy ponozky, pride mi to prijemnejsie aj hygienickejsie... k cene a kvalite.. myslim, ze protetika je ok, od mala ich mame (mame aj ine samozrejme a aj drahsie) a som s nimi max. spokojna. Pre ukazku, ja som si tuto jar kupila 4 pary ECCO topanok, kto pozna vie co stoja... cista koza, skandinavska kvalita.. vysledok? Slapky z neviem akej koze vyzeraju po dvoch predlzenych vikendoch a par prechadzok (fakt par!!) ako od cinana, ako keby som v nich zahradu kopala. Nekvalitne, farbu pustaju, ostali flakate a to ani neprisli do styku s vodou a cistia sa specialnym ECCO cisticom. "Mokasiny" mi aj po cca mesacnom nosedi vydrali paty az do krvy, liecila som to dva tyzdne, koza z vrchu tiez flakatie a veru "bezove" nie su viac...proste tvar paty je tam divny, uplne ten lem tlaci do nohy. Sandale.. na tie nemam ani nervy ich uz obuvat. Jedine dobre topanky zo 4(!) su klasicke lodicky, ak nemam nebodaj prejst pol mesta v nich... tak asi tolko ku "kvalite", "číne", "slovenskym a neviem akym vyrobkom" a pod... ostavam pri zabkach a slapkach za par eur, ktore hodim po sezone do kosa 🙂 Malej kupujem protetiky (topanky, papuce), pripadne papuce korneczki (vsimli ste si ze maju veeeelmmi podobne tvary tie topanky s protetikou?) + tenisky ake sa nam pacia. Na zimu riadne cizmy nepremokave (1ks), za tie dam aj 40-50EUR.
A pohlcovace vlhkosti tam moze byt len tak lebo je to "moderne" pchat uz vsade, ale mozno protetika vyvaza aj za more 🙂)) ... (ved aj polske veci ich maju a nechodia cez ocean ku nam). A mozno sa nieco vyraba v cine (mozno prave krabice!!! ) a co? Ja tvrdim, podstatne je KTO to vyraba a nie KDE... ;) Aj v Cine sa daju kupit kvalitne veci.
ahojte uz to asi nie je moc aktualne.. ale teda v TT nie su moc ochotny v protetike.. ale zasla som do SLOVPORTU a dala som tam vyrobit synovi na mieru vlozky aj sandalky.. dr predpisal oboje.. a som spokojna s pristupom mila pani mi vsetko vysvetlila.. ja teda odporucam tuto firmu.. v trnave nie je dlho..

@jaruska6, ano presne toto treba sledovat, kus od kusu. Ani znacka nie je zarukou kvality. Podla mna je zalsotne slaby vyber a na druhej strane kto moze dat dietatu 40-60 eur za topanky?