icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jadynka
29. nov 2017

@vanushka pisem spravu

adaszke
30. nov 2017

@espritka29
Ako mi to viete poslat a ja zaplatit?

espritka29
30. nov 2017

@adaszke cize ten 2 a 4 zlava? Pisem ss

adaszke
30. nov 2017

Ano.

katkakovac
21. feb 2018

Kocky vedela by niektora usit ergonomicky nosic na 16 mesacne dieta? Je to pre mamicku z azyloveho centra, takze mam trosku obmedzeny rozpocet. Pripadne nejaky strih, alebo navod ako na to? Dakujem

ucitelka70
24. feb 2018

dievčatá, chcete daktorá nepremokavé froté s PUL záterom? na podložky, plachty, šila som aj dvojplachty aj solo do postele, a spokojnosť, šírka 2 m, cena 8 eur/m, pri väčšom odbere zlava, mne sa minulo a idem objednávať

anulienkalenka
11. okt 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

ked sme u rozjasnovaču, skušali ste niekto tie nove rozjasnovače od Loreal? Ake su?

kili
15. nov 2018

Dobrý deň,
hľadám krajčírku, ktorá by mi ušila kapsovú plienku pre moje dieťa. Má meltálne postihnutie, 11 rokov, a na noc potrebuje plienku. Potrebovala by som to ale naťahovacie ako nohavičky. Vhodné by bolo asi niečo takéhoto strihu https://www.noseniedeti.sk/p/1198/dojcenske-pla...
Zatiaľ jeden kus na odskúšanie, potom by som zobrala ešte 5-6ks.

winni
28. dec 2018

Ahojte maminky, hľadám a hľadám a je toho naozaj veľa, tak idem osloviť Vás, viete mi poradiť nejaký eshop, overený s bavlenymi látkami? Prip. aj zahraničný, kde nie sú tie látky predražené? Moc ďakujem !!

jatva
29. dec 2018

@winni vela nakupuju na dresowka. To mi tak utkvelo v pamati. Kedze som v cr, tak som nakupovala hlavne tam na latkylenina, sijemdetem, unuodesign

katkuz
29. dec 2018

@winni detivbavlnke, bubulakovo, nieco aj na kreativnetvorenie.eu, gabinka.cz...

modrykonik84
4. jan 2019

@jatva krasa, prosim kolko ti trva usit jednu plienku? Aj so strihanim? A kolko PUL?

jatva
4. jan 2019

@modrykonik84 diky 🙂 nesijem po jednej, tak ti neviem povedat. Robim na etapy. Najskor vsetky narezem, potom davam na vsetky patentky, potom gumicky a nakoniec zosivam. Kedze mi deti moc nedovolia, tak to trva dlho.

modrykonik84
4. jan 2019

@jatva kolko je podla teba dobra cena na usitie jednej plienky?

jatva
4. jan 2019

@modrykonik84 hmm chces stanovit cenu? Rataj material, nieco na energiu, plus cas na tom straveny (daj minimalne minimalnu mzdu), odvody a ine naklady.

modrykonik84
4. jan 2019

@modrykonik84 ak dam svoj material, tak 3€?

modrykonik84
4. jan 2019

@jatva ak dam svoj material, tak 3€?

jatva
5. jan 2019

@modrykonik84 to sa uz musis dohodnut s dotycnou. Ja mam cenu 250kc (cca 10e) za celu plienku vratane materialu, ale mam to skor ako hobby a odvody skoro neplatim.

modrykonik84
6. jan 2019

@kili ahoj, nasla si už? Videla som na zapinanie na plienkovom svete, su pre dospelych a velkost xs by mohla byt dobra. Popripade im skus napisat, ci nevedia zohnat.

modrykonik84
7. jan 2019

@ucitelka70 ahoj, prosim kde objednávas? Chcem pre dceru nepremokavu podlozku vacsiu do postele.

ucitelka70
7. jan 2019

@modrykonik84 no vraj je vsade vypredane, velkoodber nema skladim,kukni detivbavlnke

modrykonik84
7. jan 2019

@ucitelka70 dakujem

nina55
24. jan 2019

@ucitelka70 nevieš mi povedať koľko cca by ma vyšlo pre čalúnenie rohovej sedačky?

ucitelka70
25. jan 2019

@nina55 vela, nestojo to zato

ucitelka70
25. jan 2019

@ucitelka70 ja som precalunila komplet,nikdy viac

jankafran
9. máj 2019

Ahojte, neviete poradiť akú vlnu kúpiť na výrobu vlniakov? Konkrétne značku

ucitelka70
10. máj 2019

@jankafran tysim na sijemedetem.cz alebo tak nejak a ba sk detivbavlnke.sk

ucitelka70
10. máj 2019

.

jankafran
11. máj 2019

@ucitelka70 Áno odtiaľ som objednávala, ale teraz tam píšu, že sa prestala vyrábať.

ucitelka70
11. máj 2019

Hmmmm a teraz som objavila plienkovinu stvorcekovu klasiku