icon

Skúsenosti s rastúcou stoličkou Hauck a jej pultíkmi

oblecenie99
2. jan 2025

Ahojte. Riešim aktuálne nákup tejto stoličky, lebo by som chcela využiť aj jej funkciu možnosti pripevniť na ňu to kresielko, len som sa trošku zasekla.
Ste spokojní s touto stoličkou ako takou? Zaujíma ma najmä tá vrchná časť, ako je pultík, pre menšie deti. Všimla som si, že je aj s takým dreveným pultikom, videla som aj bez, alebo s takým pultikom z plastu. V jednej starej diskusii som zachytila, že ten drevený pultík je tam nafurt, a konkrétna mamička sa sťažovala, že ledva cez ten otvor prepcha dieťa, tak ma to teraz zneistilo.. dá sa ten pultík v pohode dať dole a potom po usadení dietata pripevniť, či radšej kúpiť takú bez pultu (je vôbec taká?) a dokúpiť ten pult z plastu?

Prípadne su aj iné značky, ktoré majú najmä tieto dve funkcie: drevená rastúca stolička, na ktorú sa dá pripevniť kreslo pre najmenších? Kedysi sme mali aj stoličku na kŕmenie a la veľká plastová haraburda, aj kresielko, potom tu IKEA stoličku na kŕmenie (tiež fajn, len tiež zaberala dosť miesta v jedálni kvôli tým nohám na široko a pre najmenších, ešte nesediacich (prvé prikrmy) je o nicom, a teraz máme tu prechodnú vyššiu detskú stoličku pre syna z IKEA. A tomuto sa chcem teraz vyhnúť, ideálne mať JEDNU, hoc aj zainvestovať do novej, ktorú využijeme viac rokov. Ďakujem 😊

mauduska
2. jan 2025

My máme tripp trapp a sme spokojní zatiaľ. Je rastúca a dá sa na ňu pripevniť kresielko, dokonca sa dá nastaviť do dvoch polôh. Bez kresielka sa dá pekne zasunúť ku stolu, nezavadzia. Len je drahšia.. ale my sme aj kresielko, aj stoličku, aj ostatné doplnky k nej kúpili cez bazár a je to všetko vo výbornom stave.

gejb
2. jan 2025

@oblecenie99 tuto hauck mam a už by som ju Druhý krát nekúpila.
Kresielko/lehatko ma nepraktické popruhy, zle sa tam dieta dáva aj odtiaľ vyberá.
Pultik musíš dokúpiť zvlášť, stoji tuším od 30e, tie lepšie aj viac.
Keď dieťa uz sedi a dáš kresielko preč tak je veľmi nízka.

oblecenie99
autor
2. jan 2025

Ďakujem ženy za rady, asponze som do toho hneď neskočila hneď. Budem sledovať aj bazarove ponuky na ten trip trap, mozno motyka vystrelí.

princezna_bosorka
5. jan 2025

@oblecenie99 urob ako uznas za vhodne, no podla mna je to blbost fixovat sa na stolicku, na kt. sa da pripevnit lehatko.

Starsieho syna som krmila v obyc hojdatku (latkove hojdacie lehatko, ktoreho sme minimalne 3. majitelia), kym nestvornozkoval, to boli cca 2 mesiace, potom siel do stolicky (sedavala som pri nom na zemi).

U mladsieho detto, akurat ta lehatkova faza bude dlhsia. Obaja maju rastuce drevene stolicky z druhej ruky (50e kus, kazdy inu). Ked mladsi vyrastie z lehatka, darujem ho.

Najlacnejsia, najefektivnejsia varianta a nemusela som sa nahanat za stokke stolickou, ktora je eeeextremne draha...

oblecenie99
autor
5. jan 2025

@princezna_bosorka Chápem, ja čakám už druhé, a práve preto sa chcem vyvarovať veciam, ktoré som mala pri prvom 🙈 Mne napríklad to lehátko, čo sme mali nejak nesadlo, lebo jednak to bola ďalšia vec, ktorá zaberala miesto v dome, a potom som musela posúvať, potom sme dostali z druhej ruky takú tú plastovú, klasickú jedálenskú stoličku, ktorá tiež zaberala veľa, brutálne vela miesta na pomery našej jedalne, tak viem, že takú nechcem znova určite. Nešlo mi ani o nejakú konkrétnu dráhu značku, skôr práve o to, či sa mi oplatí kupovať ten Hauck napríklad, keď som čítala aj rozpačité recenzie (lebo tiež nie je extra lacný). Nemám problém kúpiť z druhej ruky. Len toto sa mi pozdáva ako koncept, že by sme mali všetky jedalenske veci na jednom mieste, a môžem využiť stoličku čo najdlhšie, nemusím mať viac kusov nábytku, len jednu konkrétnu a dlho, neznášam totiž hromadiť a nemáme extra veľa miesta navyse 🫤 Aby som získala prehľad, či sa vôbec oplatia tie rastúce (to je jedno, aká značka, myslím najmä na koncept ako taký), alebo to nemá zmysel.. My máme aj dosť nízke stoličky, staršiemu synovi som musela dokupovať vlastnú z IKEA, takú detskú, vyššiu, lebo nedočiahol, iba sa mrvil a vymýšľal, takto aspoň pohodlne sedí za stolom.

Medzitým som našla dokonca Lidl verziu tej rastúcej sa zlomok ceny tých značkových, a zvažujem kúpu tej, kým je v akcii.