icon

Topánky na širokú nohu

wendy62
31. mar 2014

Poradte, kde v BA alebo okoli zozeniem topanky na sirsiu nohu, velkosti nad 30? Mali sme par krat Elefanten a Barenschuhe, tie sa vyrabaju v roznych sirkach, ale teraz je uz aj ta najvacsia sirka prilis uzka, a tieto velkosti uz v BA ani nie su, museli sme ist do Brucku a nakoniec sme ani tam nic nezohnali... Idealne do 40 eur.

Strana
z2
jabadaba
1. apr 2014

@vikuska. tak som si mrkla stranku tejto znacky co si dala, ale skoda, robia detske len po cislo 34. My potrebujeme zrovna o cislo vacsie. Hladala som nasledne medzi panskymi, ale tam zacinaju od 39. Tie cisla im vypadli, alebo proste ich vobec nerobia?

jabadaba
1. apr 2014

@yanni ved to, ten Deichman je o nicom. Ale co som bola tu v BA v Rene, po rekonstrukcii v Auparku tiez nestoja za vela. Snad boli len este v procese doplnania tovaru lebo inak to potom je bieda aj tam a to bola pre nas vzdy sanca aspon nieco dostat.

ivanka.7
1. apr 2014

@jabadaba urcite maju, ked si das nemecku stranku vivobarefoot, kids modely a zaskrtnes nalavo 35ku, tak ti vyhodi niekolko modelov 🙂 nevsimla som si ziadnu dieru... a popozeraj UK amazon, tam zvyknu mavat lepsie ceny. Pripadne uz maju predajnu aj v BA, tak sa tam da ist pozriet.

jabadaba
1. apr 2014

@ivanka.7 ja som pozerala sk verziu. Cez net topanky urcite nebudem objednavat, bez skusania ee. Skusim osobne skocit do tej ich predajne, ak pises, ze by mali mat aj tie dalsie cisla. Len preco ich potom nemaju na nete...

yanni
1. apr 2014

@jabadaba reno je presne to iste ako deichmann. Sice relativne lacne ale topanky nekvalitny srot. Rychlo sa rozpadnu, nic nevydrzia a su strasne dive. Jasne deckam sa spiderman ci mcqueen pacia ale ja taketo divociny neznasam.pekne decentne kozene boty uz mas fakt problem najst. Hlavne tak od cisla 30. No jedna hroza.
My potrebujeme pre vsetkych troch teraz taku zmesku sportovej topanky skrizenu s topankou na bezne nosenie. Nasi uz vsetci behaju aj sutazne ale az tak vela toho este treningovo nenabehaju. Vlani sme im kupili riadne bezecke, tie len tak bezne nosit nemozes. Vysolili sne 300 € a mali ich par krat obute a uz su male. Tak som povedala, ze nist nebude, musime sa poobzerat po nejaken inej alternative.

jabadaba
1. apr 2014

@yanni presne, toto hladam aj ja - mix sportovej topanky s klasika botou. Nieco co sa hodi univerzalne. Ale bodlo by aj nieco na sposob mokasin, to vsak nedostanes uz vobec.
Oj, nasim deckam sa spiderman vobec nepaci, neulietaju ani jeden na vsakovakych postavickach a nastastie teda tu odpada piskot za takymti odevmi. No, ale smola, lebo boty s tymito potvorami su vsade. 😝

Vies co, nam sa to Reno este ako tak osvedcilo. Resp. mozno to ja neviem posudit pretoze moj starsi neskutocne nici topanky a teda sa nestihnu rozpadnut nekvalitou ale skor nesetrnou chodzou. A tusim sa zatial ani nerozpadli, len riadne boli znosene uz po par mesiacoch. No a ano, vyber nad cislo 30 je cista katastrofa. Starsie decka asi uz nemusia mat na vyber, vadia mi najme tie ponure sive a cierne farby. Krasnu, kozenu botu som vo vacsich cislach nevidela ani nepamatam. Naposledy co sme lietali ako vysinuti cele hodiny po obuvach tak aspon zavan cohosi ineho v CCC, ale cisla koncili pri 34 ke a finito. Vyssie cisla boli prec.

ivanka.7
1. apr 2014

@jabadaba mozno v tej BA predajni nemaju, to neviem, no :-/ tak tam zavolaj a opytaj sa najprv, nech nejdes zbytocne 🙂

vikuska.
1. apr 2014

@jabadaba Je to aj o dodavatelovi, vela modelov tu ani nie je, ci kvoli cene alebo podobne. ale treba sa urcite opytat, kamoska ide synovi teraz objednat 38 z damskych modelov, aj ked tam je ine zapinanie. tiez sezony su ine: teraz napr. ponukaju od cisla 25 len, predtym mali aj mensie. inak, cez.eshop mas zo zakona 7dni na vymenu bez diskusie, mnohi to tak u mojho muza aj robia.

ichbinich
2. apr 2014

@jabadaba:
My sme boli pred dvoma tyzdnami tu v Grazi vo fabrikovej predajni, kde maju aj tie Superfity. A vnutri maju to oznacenie ako aj Elephanten.Neviem, kolko kusov mali v ktorej sirke, ale maju teda tu sirku oznacenu.
Richter topanky su tiez dobre, to je pravda. Ale uz som davnejsie nemala ziadne Richter, tak neviem povedat nic o sirke.
To, ze Elephanten kupil Deichmann, viem. Inu kvalitu ako terajsiu nepoznam 😉 Ale mne sa zdali v pohode, nerozpadli sa synovi ani jedny, on ich skor zodral jazdenim na BobbyCar 😀 A dcera ich zatial nosi par tyzdnov a chodi este iba malo...
Ale 40€ za jeden par su prec, len tak zafuci... Minimalne...

jabadaba
2. apr 2014

@ichbinich diky, zameriam sa na tie Superfitky teda pozornejsie, toto som fakt netusila, ze rozlisuju sirku. Maloktore synovi sadli, z tych vacsich cisiel. v mensom sa este dalo.

No, to ze kupil Eleph. Deichman som tu citala prvy krat, nuz, sak dobre, clovek neriesi kto koho kupil, len nech sa kvalita a yvber zachova, co sa velmi nedari ako tak sledujem obchody. A s rozpadom topanok zatial tiez nemame skusenosti, kedze dieta ich znici skor ako sa vobec nieco rozpadat zacne. 😀 Odrazadla, makadamove ihriska.....toto su zabijaky vsetkych topanok.

yanni
2. apr 2014

@jabadaba @ichbinich alebo ich nestihne ani znicit, lebo z nich vyrastie grrrr

ichbinich
2. apr 2014

@yanni: To sa este s poltopankami nestalo 😉 Stihol vyrast uprostred zimy zo zimnych topanok, to bola radost, kupovat 4 pary... Nastastie boli vypredaje a mali jeho novu velkost, tak sa to dalo.
Ale uz som vyhadzovala derave topanky rovno do kosa 😀

yanni
2. apr 2014

@ichbinich juuuuj ani mi nevrav. Zimne tu uz tiez boli. A poltopanky som uz aj znicene vyhadzovala (ale to boli skor smejdy, co kupil svokor. By som ho zabila, ze vraj si krpec ttie vybral grrrr). Ale z poltopanok tiez vyrastli vlani vsetci traja v priebehu jednej sezony. Hroza.

ichbinich
2. apr 2014

@yanni: Tak teda vymienat 3 detom topanky za jednu sezonu, po tom tiez netuzim 😉

yanni
2. apr 2014

@ichbinich a predstav si, ze strednemu (vlani 5 rokov) vybehla noha medzi koncom leta a zaciatkom jesene, cize uzavrete topanky, hned o dva cisla. A teraz zhanaj topanky. Letne lahsie uz neboli a nejake prechodne este neboli. Ale zaujimave, ze sandale maju cely rok. Uz mi sediveju vlasy z buducej soboty. Vsetkym trom kupovat boty. To budeme v tom obchode cely den. Mne stacilo vlani na jar ist so vsetkymi kupovat nohavice. Ale to som uz zatrhla. Pomeriam ich a idem bud sama alebo objednam. Vratit sa da vzdy. No s topankami je fakt hroza. Tie si musia odmerat. Ale ako som uz vyssie pisala, idem im dat urobit riadny scan noh a skusim objednat aj poltopanky. Ako vravim, vratit sa daju vzdy, keby nepasovali. V lete som tak sandale objednala a trafila som sa dvom, najstarsiemu boli velke ale sme ich odlozili a bude mat toto leto. sandale kupovat aj online nie je az taky problem.

ichbinich
2. apr 2014

@yanni:
Ja to robim tak, ze im nohu obkreslim na karton, a tu vystrihnutu nohu si beriem do obchodu 😉
Syn si sice da zmerat nohu na tom meraci, ale aj tak, ukazuje mu to furt 27, ale tie su mu male... Ja spravim predvyber a donesiem mu 2 pary na vyskusanie 😉
Dcera samozrejme na tom meraci nohu nepodrzi na tolko, ab som to zmerala, takze tam iba kartonova nozicka resp. vybrat vlozku z topanky 😉
Oblecenie kupujem ja, malokedy je syn so mnou, a este v obchode neskusam, iba primeriam...
Ten scanner na nohy som este nevyskusala, ale maju ho aj tu. A zevraj maju oscanovane aj topanky zvnutra a vie ti ten system povedat, ktora topanka ti bude pasovat a ktora nie...
Objednavala som zatial iba gumene cizmy 😀 Ked su velke, bude mat neskor, resp. "zdedi" krstniatko alebo dcera 😉 😀

yanni
11. apr 2014

@wendy62 ahoj, slubila som, ze sa popytam koli tym sirkam. Sorry, nejak som nestihala pisat. Tak, aspon na nemeckom trhu su najsirsie bezne dostupne detske topanky zn. Primigi. Tie su zo vsetkych vraj najsirsie. Maju velmi pekne modely, nie len na vandrovku. Nas prostredny ma tiez siroku a este aj vysoky priehlavok, krpcek ma tiez siroku cvachtu. Ale tomu este nie je problem kupit, do c. 30 najdes vela. Stredny ma uz 33 a vlozku som odmerala, tak je nieco cez 8 cm.
Inak aj superfitky ci elefanten vyrabaju v roznych sirkach ale bezne v obchode "W" cize weit, tie najsirsie, nedostanes. Vsade maju len "mittel", cize tie stredne. Ale tu nie je problem ich aj v obchode objednat, len hold musis cakat a nemozes si ich zobrat hned domov.

Druha vec, v obchode do 40 evracov je nemozne kupit dobre boty. len ak je vypredaj ale to potom nemaju vsetky cisla. Na internete casto dostat rovnake aj o 50 % lacnejsie. Ale ja mam lepsi pocit, ked si decka obuju, odmeraju, ppobehaju po obchode. KEd pasuju berieme. A nemusim nic vracat atd.

wendy62
autor
11. apr 2014

@yanni dakujem, si zlata ze si si spomenula 🙂 Elefanteny sme uz skusali aj sirsie, ale nestacia. Takisto richter a superfit. Teraz funguje na platenkach, ktore som nastastie nasla dost siroke, aj ked vyzorovo otrasne. Tak dufam ze do jesene uz vydrzime takto a dovtedy snad nieco najdeme...

yanni
11. apr 2014

@wendy62 stredne a tie vpravo su primigi. Tychto 6 kuskov nicoho nas stalo 250 €

wendy62
autor
11. apr 2014

@yanni uf, pekna palka, Ale vyzeraju dobre 🙂

yanni
11. apr 2014

@wendy62 Richterky mal krpcek vlani a dost ho ominali na priehlavku. Cize mu hore boli uzke. Ja uz asi fakt ostanem pri tych primigi aj ked su total drahe. Najstarsiemu este pasuju aj superfitky, on ma uzsiu nohu, len on uz ma 35tky a nemali jeho cislo. Tie tmavomodre primigi su mu trosku sirsie ale ma v nich este extra vlozku a uz si ich nechcel vyzut "hihi" Platenky ja ani nekupujem, tu casto prsi aj v lete, takze tieto do zimy zoderu (ak im pravdaze nenarastu rychlo cvachty) a maju este na ihrisko tenisky a ked je v lete teplo tak nosia sandale.

lula6612
17. apr 2014

@jamelia prosím ťa, ako sa malej otláčajú palce? Lebo mojej začal palec po bokoch červenať a myslela som si, že jej zarastá necht, len som nechápala, že prečo, lebo nechty jej strihám rovno. Bola som u nás v dvoch obchodoch s obuvou a to aj v zdravotníckych potrebách a tvrdili mi, že pre malé deti sa rôzne šírky obuvi nerobia, čo ma priam vytáčalo. Mám pociť, že malej je všetko úzke, veď keď ju len na vybratú vložku postavím, tak ju prekrýva nôžkou. Môžeš prosím poradiť.... Ďakujem krásne. Michaela. pekný deň. 🙂

jamelia
17. apr 2014

@lula6612 presne ako pises - zapalovala sa jej kozicka okolo palcov ako keby jej zarastal necht, aj jej to raz hnisalo, ale necht zarasteny nemala, bolo to z uzkych topanok. Odvtedy jej kupujem len tie superfit a je pokoj. Objednavala som jej cez net - vzdy sedeli - najskor som jej odmerala nozicku a priratala cca 12mm. Na niektorych strankach - ako napr. www.beni.sk uvadzaju priamo pri topanocke na ake chodidlo je urcena. Synovi som kupovala prve v obchode - zirafe - www.detskaobuv.sk, na suchy zips sa mu hned zle zalepovali, mal ich uzke, tak sme vybrali sirsie a na snurovanie 🙂 no veru - na siroke chodidlo tolko topanociek nevyrabaju. Kedysi sa to moc neriesilo 🙂 snad nieco najdes.

lula6612
18. apr 2014

@jamelia ďakujem si zlatá 🙂 ........ poobzeráme sa teda po tých superfitoch. pekný deň. 😉

marijanakatja
20. máj 2014

suhlasim s vivobarefoot, vel'mi pohodlne, zvyčajne su vel'mi široke. Moja dcera ma tieto https://www.lilijolie.com/en/proizvajalci/vivob... a syn tieto https://www.lilijolie.com/en/neo-velcro-kids-na.... vel'mi spokojni 🙂

meryska
16. aug 2014

@wendy62 ahoj ako ste dopadli s topanockami? moj maly ma siroku nohu a k tomu vysoky nart, musi mat o 2cisla vacsie topanky a aj to len jeden typ ktory vobec obuje, zacinam byt dost bezradna, ma velkost 27-28 a teraz "vyrastol" z 29tok, porad prosim ak ste nieco nasli, dakujem!

stastka
2. okt 2014

Vivobarefoot su super, vel'mi široke, aby noha mala vel'a miesta a by jej bolo pohodlne 🙂 Pozri si na vivobarefoot.sk, lilijolie.com, amazon, ebay...

igi24
16. dec 2014

Beni.sk je super. Skus aj napriklad tu. Len detske maju iba sandalky keen a ziadne zimne. http://www.shooos.sk/deti.html

Strana
z2