Topánky pre ploché nôžky

pekarovamonika
6. feb 2019

Ahojte maminky. Dcérka 2,4 ročná má nábeh na ploché nožky a dnu vbočené členky. Keďže sa to v takomto veku ešte nijak zásadne nerieši - myslím vložkami, tak nám zatiaľ ortopéd doporučil obuv s pevnou pätou a klenutou vnútornou stielkou. Aby jej aspon trochu ju tá klenba na topánočke držala nôžku v správnej polohe.Takéto topánočky viem že šije protetika a našla som aj značku Ciciban. Viete mi prosím ešte doporučiť aj iné značky, ktoré vyrábajú takéto topánočky? ďakujem Vám pekne za rady.

halci
6. feb 2019

@pekarovamonika ortoped vam predpise take topánky a vy pôjdete do Protetiky alebo Ortopro a tam dcere nohy pomeraju a topánky jej vyrobia na mieru. do roka ma narok od poistovne na dva pary myslim a zaplatite okolo 20e za par.

kikulienkadd
6. feb 2019

@pekarovamonika topánky na mieru vyrába aj neoprot, ale myslím, že bez predpisu ortopeda je to veľmi nákladná záležitosť, resp.bez predpisu ti na meracom mieste ťažko určia,akú topanocku treba dcérke vyrobiť. Myslím,že bude lepšie ak sa opytas pediatričky na názor,ak posúdi,že treba,pošle ťa ortopedovi a ten dcérku vyšetrí. Nie je to od veci,napr.mojmu synovi ortopedička následne zistila zle držanie tela a cvičíme doma(bol aj v dennom stacionari-kvázi škôlke kde ho to naucili),už sú aj výsledky-chrbát je zlepseny. Inak aj na tie ploché nôžky je cvičenie.

lubik87
6. feb 2019

@halci prepisuje sa až od 3 rokov aspoň mne tak povedali keď som chcela ...

pekarovamonika
autor
6. feb 2019

Ale do troch rôčkov sa to vôbec nerieši. Hovorili nám to viacerí ortopédi- syn má tiež ten istý problém, má 4,5 roka a nosí ortopedické topánky na mieru a takisto v prezuvkach ortopedické vložky. Ale dcérka je ešte malá na akékoľvek vložky alebo topánky na mieru. Preto nám doporučili zatiaľ len voľnopredajné topánky a papučky s pevnou pätou a klenbou. Preto ma zaujímajú nejaké značky, ktoré takéto topánočky vyrábajú.

beatik3
6. feb 2019

a niekde v deckom obchode si bola. oni by ti mohli vediet poradit. jedine si teda pobehat tieto obchody a popytat sa. asi ti nic ineho ani neostava

halci
6. feb 2019

@lubik87 aha to som nevedela.. tak asi pockat do tych 3 rokov..

akab
6. feb 2019

@pekarovamonika myslím, ze aj Fare v Cr. Valasske Klobouky

denisa098
6. feb 2019

@pekarovamonika kúpte protetika topánky, ktoré

lubik87
6. feb 2019

@halci mne môj malý dával špičku pravej nohy dnu a nohu má ako plutvy také široké aj placate 🙂 všetci to mali nahaku že až od 3 rokov...jedine čo tak nosil spevnenú obuv v členku lebo mu aj dovnútra tlačilo ..ale určite sa spýtaj ...že je to zbytočné pri tak rýchlom raste nôžky

liliflora
6. feb 2019

@pekarovamonika maly ma 2a pol roka, nosime tzv.supinovane topanky zn. Szamos, je to madarska znacka, predava ich jedna firma zKomarna u nas na Slovensku. Je to vyslovene pre vbocene clenky. Platime si ich sami.

pekarovamonika
autor
6. feb 2019

@liliflora ďakujem pozriem sa na ne, nepoznám tú značku.🙂

pekarovamonika
autor
6. feb 2019

@liliflora a prosím ťa ako ste spokojní s touto značkou Szamos - sú topánky ľahké, ohybné? Našla som len jeden eshop s ich topánočkami.

liliflora
6. feb 2019

@pekarovamonika su pevne, ale ohybne zaroven 🙂,malemu sa v nich dobre chodi, mali sme aj sandalky na leto. Myslim, ze pri internetovej objednavke v pohode mozes poslat spat tovar, ja som to uz urobila, kedze som skusala aj iny typ supinovanychtopanok pre maleho. Precitaj si vsak urcite nieco na nete o supinacii, ci je to ono co hladas pre malu. Ja som tiez nechcela vlozku, tieto topanky su tak vytvarovane, ze to clovek nezbada.

liliflora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pekarovamonika
autor
7. feb 2019

@liliflora a prosím ťa, ako si prišla k tejto značke - doporučil ju ortopéd? Na nete som našla strašne málo o supinácii a aj eshop je len jeden s touto značkou. Mám málo informácii, sú dosť drahé a bojím sa aby som ich zbytočne nekupila a nedajbože ešte horšie spravila malej na nôžky.

sadika
7. feb 2019

@pekarovamonika my sme mali 2.5 roka ked sne na odporucanie pediatra navstivili ortopeda,predpisal nam topanky na mieru,ktore nam pomerali a zhotovili v SNOP.

liliflora
7. feb 2019

@pekarovamonika nie ortopéd, ale fyzioterapeutka z Maďarska, chodili sme k nej cvičiť, keďže malý bol aj hypotonický. Protetika nie je o moc lacnejšia, a mne sa pri týchto páčilo to, že nemajú vložku, ale upravenú pätu - teda vnútorná časť päty je nadvihnutá- o pol cm, ani to nepostrehneš . My sme boli aj v Maďarsku v Miškolci v ich obchode, zas tam ich už predpisujú ich ortopédi. Nuž, asi som ti moc nepomohla v rozhodovaní, ja som pred rokom a pol bola na tom rovnako, rozhodla som sa pre túto značku a len veriť môžem, že dobre. 🙂

pekarovamonika
autor
7. feb 2019

@liliflora ďakujem ti za informácie. ❤ Rozhodujem sa medzi protetikou a týmito szamos. Ešte som našla aj supykids - to nepoznáš? Myslíš, že tieto szamos sú lepšie ako protetiky? Protetiky nosil syn - má ten istý problém ako dcérka, ale už nosí ortop.vložky a topánky robené na mieru. Protetiky boli dosť ťažké, masivne - aj preto sa pýtam, že aké sú szamosy🙂

liliflora
8. feb 2019

@pekarovamonika raz som objednala supykids, su velmi siroke, vratila som ich, ale musim povedat, ze komunikacia s pani, ktora ich dodava na SK bola veeeeelmi zdlhava :(

katrinka8
11. feb 2019

Skús sa poradiť u o správnych topánočkách "na ploché nôžky".
https://www.modrykonik.sk/magazin/article/pri-v...
https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...