icon

V čom si odniesť dieťa z pôrodnice?

belleza
10. feb 2012

Ahojte, viete mi poradiť v čom je najlepšie si odniesť dieťatko z pôrodnice? Termín mám v apríly. Je rozdiel mať zavinovačku alebo fusak? Viem že fusak využijem do kočíka. zavinovačka sa väčšinou pri akej príležitosti využije?

Strana
z2
whimy
11. feb 2012

@lalia2 Ahojky, moja maličká sa narodila v novembri, vážila 3180g a veru veľkosť oblečenia 56 mala asi iba prvý týždeň, potom to už bolo malé, takže radšej si nekupuj veľa malých vecí, ja by som určite začínala až od čísla 62...máme teraz 3 mesiace a oblečko 68 je akurát- i keď už asi iba chvíľku🙂))))) A z pôrodnice som šla bez autosedačky, riskli sme to, mala som ju v zavinovačke, je to teplejšia a lepšie sa s bábom manipuluje...

belissima85
11. feb 2012

@alena76 dakujem🙂

lalia2
12. feb 2012

@whimy díky

eir
13. aug 2012

@whimy ahoj =) maličkú si teda mala len na rukách, áno? 😕 Ja mám termín v 2. polovici septembra a zisťujem, či treba požičiavať autosedačku (vzhľadom nato, že ju potrebovať nebudeme, keďže auto nemáme), alebo je možné ísť v aute s babatkom len na rukách ...?

bianca
13. aug 2012

@eir u nas na porodke by ta bez sedacky nepustili ani z oddelenia.Urcite sii treba pozicat.Isto mas v okoli niekoho kto vajicko ma a na tu chvilku pozicia.Staci straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne maaaaaaaaaaalo a tragedia sa moze prihodit to mi ver

malapepka
13. aug 2012

@eir Už aj ja zisťujem, v čom drobca budeme brať, ale... nikdy by som neriskovala bez autosedačky, i keby to malo byť len 5 km. Nejaký pako nezvládne riadenie a nešťastie je hneď. NIKDY sa nespoliehaj na to, že dieťa pri náraze udržíš. Neudržíš!!!!! Radšej si autosedačku požičaj, ako potom banovať. Bábenko bude ešte krehučké, aj malé trhnutie v aute mu môže spôsobiť úraz. (Ber do úvahy aj to, že budeš po pôrode oslabená, možno vyčerpaná)

lenka_b
13. aug 2012

Ja som si malu odnasala v autosedacke - kazdy to tak robil a sestricky kontrolovali, ci je dieta bezpecne priputane a tak. Na rukach dieta v aute v ziadnom pripade mat nemozes. Je to protizakonne. Musi mat autosedacku. Skus si pozicat, urcite sa niekto najde, co ti ju pozicia.

ikke
13. aug 2012

@eir myslis, ze najblizsich minimalne 9 mesiacov nikam s dietatom autom nepojdes?
podla mna autosedacka-vajicko dnes patri naozaj do zakladnej vybavicky pre babatko, hoci aj najlacnejsia z bazaru. taxik ani dobry sused ta s babatkom bez autosedacky do auta nevezmu.

whimy
15. aug 2012

@eir Ja som šla sanitkou, takže tam autosedačku nepripneš, ale keby som mala ísť autom asi by som si nejakú na tvojom mieste požičala..

euka210
20. aug 2012

ak pojdete autom, tak ziadna zavinovacka, ale vajicko a do toho nejaka deka alebo fusak. V zavinovacke je dieta pevnejsie a niekomu sa tak s nim lepsie manipuluje a aj udrziava teplotu prve mesiace napr, v kociku. Je zavinute a citi sa podobne ako v brusku.

babymarket_sk
28. aug 2012

Jednoznačne sa prikláňam k vajíčku...

cicimon
31. aug 2012

@eir ty ides rodit na antolsku? ak ano, tam musis pred prepustenim dojst aj s vajcom a bud ty alebo setricka ti male donho posadi, inac ta nepustia

doska
31. aug 2012

vajicko....ja som si ho sama obliekla, sama usadila, nachystala...mali sme mensi vankusik...sestricky mali akurat obed, takze som si to robila sama, nechcela som cakat, chcela som byt cim skor doma 🙂

eir
2. sep 2012

@bianca @malapepka @lenka_b @ikke @whimy @euka210 @babymarket_sk @cicimon @doska

dakujem dievčatá za rady, nevedela som ako je to podla zákona, preto som sa pýtala ... maličký už je na svete, včera sme prišli z nemocky, vajíčko máme požičané na stálo 🙂 ... rodila som na tej antolskej, keby sa ja nespýtala, ani ma neriešia ako odchádzam ...

waltea
2. sep 2012

@cicimon asi zavisi od konkretnej sestricky, my sme si maleho niesli na rukach v zavinovacke, manzel totiz vajko zabudol v aute 😀 ale v pohode, nikto nefrflal 😉

bianca
2. sep 2012

@eir velka gratulacia. 😵 😵 😵 Prajem vela zdravia,zdravia a este raz zdravia 😵

eir
3. sep 2012

@bianca dakujeme pekne 😉

petraspusik
18. jan 2016

Ja mam termin v polovicke jula a netusim co obleciem miminku.... pojdeme autom a bojim sa aby tam nebolo moc dusno a horko... ako ste to riesili vy ?

zdenkakarolina
18. jan 2016

@stardust to je čo ?

wieruska1
18. jan 2016

@petraspusik nemate v aute klimu?

bajana
18. jan 2016

@petraspusik však pred cestou vyvetrať a za mňa radšej bez klímy....mimi je zvyknuté na 37 stupnov a toľko tam ani nebude, nie?

januska279
10. mar 2016

@petraspusik ahoj ja mam termin v juni a tiez riesim podobnu otazku...ale urcite babatku dam len nieco tensie a na vajicko prehodim decku

Strana
z2