V čom si odniesť dieťa z pôrodnice?
Ahojte, viete mi poradiť v čom je najlepšie si odniesť dieťatko z pôrodnice? Termín mám v apríly. Je rozdiel mať zavinovačku alebo fusak? Viem že fusak využijem do kočíka. zavinovačka sa väčšinou pri akej príležitosti využije?
@alena76 dakujem🙂
@eir Už aj ja zisťujem, v čom drobca budeme brať, ale... nikdy by som neriskovala bez autosedačky, i keby to malo byť len 5 km. Nejaký pako nezvládne riadenie a nešťastie je hneď. NIKDY sa nespoliehaj na to, že dieťa pri náraze udržíš. Neudržíš!!!!! Radšej si autosedačku požičaj, ako potom banovať. Bábenko bude ešte krehučké, aj malé trhnutie v aute mu môže spôsobiť úraz. (Ber do úvahy aj to, že budeš po pôrode oslabená, možno vyčerpaná)
Ja som si malu odnasala v autosedacke - kazdy to tak robil a sestricky kontrolovali, ci je dieta bezpecne priputane a tak. Na rukach dieta v aute v ziadnom pripade mat nemozes. Je to protizakonne. Musi mat autosedacku. Skus si pozicat, urcite sa niekto najde, co ti ju pozicia.
ak pojdete autom, tak ziadna zavinovacka, ale vajicko a do toho nejaka deka alebo fusak. V zavinovacke je dieta pevnejsie a niekomu sa tak s nim lepsie manipuluje a aj udrziava teplotu prve mesiace napr, v kociku. Je zavinute a citi sa podobne ako v brusku.
Jednoznačne sa prikláňam k vajíčku...
vajicko....ja som si ho sama obliekla, sama usadila, nachystala...mali sme mensi vankusik...sestricky mali akurat obed, takze som si to robila sama, nechcela som cakat, chcela som byt cim skor doma 🙂
@bianca @malapepka @lenka_b @ikke @whimy @euka210 @babymarket_sk @cicimon @doska
dakujem dievčatá za rady, nevedela som ako je to podla zákona, preto som sa pýtala ... maličký už je na svete, včera sme prišli z nemocky, vajíčko máme požičané na stálo 🙂 ... rodila som na tej antolskej, keby sa ja nespýtala, ani ma neriešia ako odchádzam ...
Ja mam termin v polovicke jula a netusim co obleciem miminku.... pojdeme autom a bojim sa aby tam nebolo moc dusno a horko... ako ste to riesili vy ?
@stardust to je čo ?
@petraspusik nemate v aute klimu?
@petraspusik však pred cestou vyvetrať a za mňa radšej bez klímy....mimi je zvyknuté na 37 stupnov a toľko tam ani nebude, nie?
@zdenkakarolina nerozumiem tvojej otazke.
@petraspusik ahoj ja mam termin v juni a tiez riesim podobnu otazku...ale urcite babatku dam len nieco tensie a na vajicko prehodim decku

@lalia2 Ahojky, moja maličká sa narodila v novembri, vážila 3180g a veru veľkosť oblečenia 56 mala asi iba prvý týždeň, potom to už bolo malé, takže radšej si nekupuj veľa malých vecí, ja by som určite začínala až od čísla 62...máme teraz 3 mesiace a oblečko 68 je akurát- i keď už asi iba chvíľku🙂))))) A z pôrodnice som šla bez autosedačky, riskli sme to, mala som ju v zavinovačke, je to teplejšia a lepšie sa s bábom manipuluje...