V čom spávajú vaše bábätka cez deň?

skumavka
20. sep 2016

Mile maminky, chcem sa vas opytat- v com spavaju vase babatka pocas dna? Myslim tym v zavinovacke, v ulitke, v spacom vaku? A dalej- v postielke, v kociku, v nosici, ci nejakej hojdacke-hacke?
Ja mam trojmesacneho synceka, v noci spava este v zavinovacke, a cez den mam trosku dilemu, pretoze este sa strhava ruckami, ale zaroven uz pocas denneho spanku akoby nechcel byt tak napevno zavinuty.
V com spavaju vase dietky najlepsie? Budem vdacna za vase tipy 🙂

dominikav123
20. sep 2016

V noci v postieľke a v zavinovačke, kedze tak sa jej este dobre spi. A cez den v kociari, v nosiči tiež zaspala, normálne na posteli manželskej, no uz navolno len dekou prikryjem.

1981mirka
20. sep 2016

V čom chceli. Aj v zavinovačke, aj v spacom vaku aj prikryté iba plienočkou či dokonca bez ničoho /staršia v lete/
A spali v kočíku, v postielke, v nosiči, v šatke, v kresielku, na rukách, ....
Jednoducho podľa situácie, počasie, veku, zdravotného stavu, očkovania, ...

Nikdy som neriešila spôsob spánku, bola som rada, že niekedy spali, lebo moje slečny tomu spánku moc nedajú a zvlášť v lete pri horúčavách 😝

Každému dieťatku a jeho mamičke vyhovuje niečo iné. Skús nájsť ten TOP spôsob pre vás. A nečuduj sa, že ho časom budeš musieť meniť 😉

yanni
20. sep 2016

@skumavka ak velmi vela necestujete a ste viac menej nie az tak daleko od domu (npar. prechadzka, nakupy), tak sa snaz dieta naucit na jednu postel, rovnaky cas, rovnaky ritual.
Nase deti (4, najmladsia ma 14 mesiacov) v zivote nemali zavinovacku (nestotoznujem sa s touto vecou, nase deti cheli volnost, kopkat, roztahovat, natahovat sa. A strhavanie a roztahovanie sa rocickami nie je, ze chce byt zaviazany, to je Morov reflex, maju ho takmer vsetky deti do ca. 6 mesiacov plus minus).
Ako cez den, tak aj v noci spavali (mala este stale tak spava) v spacom vaku. Od prveho dna. V noci podla pocasia overalove pyzamo plus spaci vak, cez den dlhe/kratke/tielkove/nijake body plus spaci vak.
Vzdy v postielke, mala teraz uz na velkej posteli. V kociku, aute, lietadle, vlaku atd. podla toho ako vysiel cas, kde sme boli, atd. My vela cestujeme ale casy sa snazime ako tak dodrzovat.

janickacrazy
20. sep 2016

@skumavka Tak moj ako 3mesačný spával cez den v kočíku, ale len doma, vonku spať v kočíku nechcel. 😀 V zavinovačke už nebol, len zakrytý dečkou, mám takú makkučkú, má ju hrozne rád doteraz. Spací vak som skúšala, ale nechcel tam byť, ale každé dieťa je iné, takže treba len poskúšať, čo mu bude vyhovovať.

sovica
20. sep 2016

Moje spali cez deň, ako prišlo - v postieľke, na manželskej posteli, v kočíku (na prechádzke alebo na balkóne) aj v aute. Na 99% spali v spacom vaku (od malička), v kočíku, samozrejme, bez vaku. Keď boli veľké horúčavy, tak som im prikryla len nôžky a bruško tenkou plienkou.

skumavka
autor
20. sep 2016

@yanni presne o to sa aj snazim, rovnaka postel,ritual, a zda sa, ze to aj vcelku funguje. Akurat sme v tom prechodnom obdobi ked uz zavinovacka fuc a pritom sa este obcas prebudi vdaka Moorovmu reflexu. Ja viem, ze je to tak. Mojmu sa vecet v tej rychlozavinovacke paci, sam sa tak upelesi, ale hladam vhodnu alternativu cez den.

yanni
20. sep 2016

@skumavka Tak ak sa mu v tej zavinovacke este paci a vydrzi tam aj cez denny spanok, tak ani nerozmyslaj, nechaj ho tam. Len ak chces neskor ako alternativu napr. ten spaci vak, musis zacat cim skor, lebo z skusenosti viem, ze starsie deti si uz tazsie na to zvykaju.
Aspon co kamosky a v rodine rozpravali.
Ja som s tym problem nemala, od praveho dna vsetky 4 deti spavali v spacom vaku. Takze ine nepoznali. A takto do ca. 2. rokov.

yanni
20. sep 2016

@skumavka copana práve drichme😉😊😂

yanni
20. sep 2016
sovica
20. sep 2016

@yanni Presne, aj moji boli od narodenia cca do 2 rokov vo vakoch. Je to super vec - nemusíte riešiť nočné odkopávanie (holé kríže, studené nohy...). Ja som mala letné aj prechodné vaky a jeden zimný vak.
A tiež, čo počúvam mamičky z SK, že ich deti v tom nechcú spať. Asi naozaj treba začať čím skôr - je to len zvyk. My sme v Nemecku a tu spacie vaky patria do výbavy každého dieťaťa. Na Slovensku ešte nie sú tak zaužívané. U nás boli tie zavinovačky, čo zase na západe vôbec nepoužívajú.
Ale myslím, že každé dieťa je iné, treba vyskúšať a nechať dieťatko spať, ako mu to najviac vyhovuje 🙂.

yanni
20. sep 2016

@sovica My sme tiez v DE 😉 Ja som zavinovacky ani nemala. Pre mna totalna hlupost a nepotrebna vec. Na SK si stale myslia, ze dieta musi byt pevne zviazane, lebo to a hento.
Spaci vak u nas v nemocke dostane kazde novonarodeniatko ako "pozornost podniku" 😀
Ja ich mam vela. letne, zimne, aj uuuuuplne tenucke (momentalne zijeme v Saudskej Arabii).
Inak, moj brat ma vyse 30 rokov a tiez uz spaval v spacom vaku. On sa narodil velmi dlhy, 60 cm, do perinky sa nezmestil. Otec mu ho doniesol z Nemecka. a mam ho doteraz. je este aj po tolkych rokoch super. 😀