V čom spia vaše trojročné deti?
maminy,
poradte mi.
dcera /takmer 3 roky/ sa mi uz v noci nezmesti do spacieho vaku, a spod periny sa odkope len co ju zakrujem, asi ma nejaky senzor a lahnes si na perinu, robito nejako automaticky aj v spanku🙂 no idu chladnejsie noci a musim ju nejako lepsie naobliekat...
premyslam nad overalom - nieco taketo - z niecoho tepleho - flis, barancek a pod.
len googlim a googlim a nasla som iba tento jeden taky teplejsi a lepsi by biol asi bez kapuce, kapuca bude v spanku zavadzat.
nemate prosim tip na eshop, kde maju teple overaly pre vacsie deti? velkost 110 potrebujem.
dakujem
zuzana
https://www.modrykonik.sk/market/body-dupacky-overaly/3l6cjk/flisovy-zajkovy-overal-next/

@lucyliu dakujem uz som to nasla, musim si to este premysleit
naši spia v normálnom pyžamku a aj vždy spávali. Odkopávajú sa všetci, akonáhle ich prikryjem, v momente sa začnú odkopávať, aj keď už spia... Ale nôžky majú vždy teplé, tak to neriešim.
@cicamica1980 prepac, ale ak nemate v noci doma pod 10st. tak takyto teply overal je na spanie nechapem. ved sa dieta uvari, upecie.
ak sa odkopava je to na 99.9% preto,ze je jej teplo. v com spava teraz? aku mate v izbe teraz teplotu?
ak sa fakt bojis toho odkopavania, tak pri normalnej teplote staci obycajne bavlnene tricko, tenucke leginky, resp. ponozky......
Nečítala som všetko, ale všetky - až na pár výnimiek to pekne preháňate - nehnevajte sa.... 😀 V čom spíte vy?! Tiež sa odkopete, odokryjete....Veď v byte je klasika 20-21.st. - aspoň my tak máme, tak čoho sa bojíte. Preboha, chudák dieťa a potom sa divíte, že sa odkope.....Najlepšie bude keď im oblečiete kožuchy a vyteplené čiapky a pre istotu aj sveter pod to. 😀
Presne ako píše @katarinamarkova - moja dcérka bude mať dva roky, v lete spáva pri veľkých teplotách len v plienke - odkope sa, inak len v krátkom body. Teraz má buď pyžamo al.pyžamový overal-normálny bavlnený-nič hrubé. 😉
V tomto veku uz spavali moje v pyzame. Odkopane su decka pravidelne, ak zbadam, zakryjem. V bavlnenych overaloch spavali tak do 2 rokov. Dcera mala dlho aj spaci vak, krpec ho nezniesol a najmensej som ho este neskusala zatial, lebo drichme pod mojou perinou 😀
@cicamica1980 spacie vaky existuju aj velke. Skor by som isla tou cestou. To co si dala na fotke by som dietatu dala skor na karneval ako na spanie 😅
@cicamica1980 ja som 3,5 rocnej kupila podobne v hmku a spi sa jej v tom super, pod tym ma pyzamo, dieta rano teple a mama kludna🙂 1,5 rocnemu idem kupit take iste🙂
@cicamica1980 ps: kapuca vobec nezavadia🙂 mame tiez 110-116
moja má skoro 3, teraz sme prešli z letných pyžám na krátky rukáv a dlhé gate, v spálni tiež okolo 20, spí odokrytá, ale je teplá, zato, že tebe je zima, neznamená, že je aj dieťaťu, my ani nemáme periny rozdelené na letné a zimné, v spálni nekúrim, flisové, hrubé pyžamo mám jedno k svokre nachystané, lebo tam sa zakúri večer a do rána aj tích 15 stupňov je, tak vtedy áno, ale v panelákoch, pri 20 stupňoch takéto hrubé overaly mi prídu zbytočné
@cicamica1980 Ahoj, prosím Ťa, neber to ako útok na Tvoju osobu (ako je tu, na MK dobrým zvykom, ak má niekto iný názor), ale prečo chceš dcérku za každých okolností na noc naobliekať tak, aby nemala šancu sa z toho dostať, keď jej bude teplo? Už aj to ma zarazilo, že ešte spáva v spacom vaku. Ten som zrušila, keď mal syn asi tak 8 mesiacov. Ja Ťa chápem, že chceš, aby dcérka bola v teple, tiež som mala tendenciu syna prikrývať, keď sa odkopal. Prikryla som, odkopal sa, zase som ho prikryla a tak ďalej, až sa na to zobudil. Bolo mu teplo, nepotreboval byť v tej chvíli zakrytý. Na Tvojom mieste by som zvolila primerane teplé pyžamko (dlhý rukáv,dlhé nohavice) a ľahký paplónik. A keď sa odkope, skúsiť zakryť maximálne raz. Možno je jej teplo, tým, že ju zavrieš do spacieho vaku, či hrubého overalu, jej robíš zle.
odpoviem na otázku, v čom spia vaše trojročné deti? no môj v pyžame 🙂
U nas je toto vecny problem, mam troch chlapov a len ja som taka zimomrava, obliekla by som ich kolkokrat teplejsie, ale muz mi to vzdy dobre povie, ze neznamena, ked je mne zima, je aj im...odkopani su nonstop, ked v noci pridem (2 a 5 r.) a tiez mame do 21, teraz maju bavlnene dlhe gate a vrch este kratky rukav a bez ponoziek🙂
Moji dvaja starší synovia (6 a 3 roky) spia v obyčajnom bavlnenom pyžame a prikrytí detským paplonom. Žiadne tielka ani ponožky, tie pri spaní bytostne neznášajú. Keď im je teplo, odkopú sa, ak je chladno, zakryjú sa. V izbe, kde spia, majú v noci 19 stupňov.
moj tiez neznasal spaci vak od mala, ked dam nanho deku, bud ju ma za par minut zozutu pod sebou alebo sa na to zobudi a da si ju dolu. neodkopava sa ale preto, ze mu je teplo. lebo sa v noci zobudi studeny ako zaba a pride ku mne pod perinu sa zohriat. on len nema rad na sebe dalsiu vrstvu, pod ktorou sa nemoze hybat. takze nasli sme tieto fleece pyzamka a tie su super, odvtedy ziadna zaba 🙂. nosi ich od jesene do jari. ked je teplejsie, ma pod tym len tielko. ked chladnejsie, tak ma pod tym klasicke pyzamo. http://www.carters.com/carters-toddler-boy-paja... predava ich tu na slovensku napr All 4 Kids na Facebooku. ale nech ti to radsej premeraju. nas ma 2 3/4r. a 98cm/15kg a nosi velkost 4T (co je americke oznacenie velkosti pre 4roky). a pre ostatne baby - kazdy ma rad inak teplo. ja sa prikryvam perinou aj v lete, moj muz zas nosi tricka s kratkym rukavom aj v januari. co plati na jedneho, nemusi na druheho. nas synator je zjavne po mne.
@janka_mamka mna napadlo, ze v posteli 😀
nas sa tiez odkopava - nie vzdy, ale casto. uz roky mu davam pod pyzamo termo tielko, lahucke, od slov.vyrobcu, nika-intima. To mu dost pomaha, ak by sa pod perinou spotil a nasledne sa odkope, nebude mat na sebe mokre bavlnene veci. toto sa postara o to, ze je v suchu a nemusim sa bat, ze by mu bolo chladno, kym by na nom prepotene veci schli.
ja som asi divna, lebo ja ked spim a odkopala by som sa, ostala len v pyzame, mne by bola fest kosa. Ked tu pisete, ze neriesite, staci pyzamo a je jedno, ak nie je dieta pod perinou v zime. Na co vlastne tie periny su tym normalnym ludom, co pri 19 st.nepotrebuju v noci perinu?
uz nemame trojrocne no nasa spala v tielko+ overal bavlneny a to velmi dlho aj o troch rokoch vecne sa odkopavala🙂
@cicamica1980 ahoj. Aj v miniplanet.sk robia overalove pyzama z tenkej aj hrubej bavlny. Dokonca maju aj verziu s patentom na nohaviciach, ktory sa da zhrnut ako ponozka🙂 ja som mala od nich doteraz dvojdielne ponozkove pyzamo a som spokojna. Bavlna je dost hruba, nezmolkuje.
v pyzame 🙂 ma flanelove, bavlnene. Proste klasika. Nikdy nemala spaci vak, od narodenia pod perinou 🙂 (paplonom).
Ja mam doteraz problem s tym, ze sa mi syn odkopava a spava odokryty a to ma 9 rokov. Hlavne v zime mu zvyknem davat overaly, ktore mam problem pozhanat, cim je vacsi, tym horsie. Super rodinne pyzama som nasla na www.mojemomo.sk, pyzama pre vsetkych, overaly pre deti od 92 az po dospelych, kvalitna bavlna, skus 😉 My uz doma mame a su super 👍

Aj ema sa odkopavala takze ma overal. 😀 co uz ked nechce perinu.