Vanička verzus kýblik na kúpanie pre novorodenca

lienkaam16
27. máj 2014

Čo je podľa vás lepšie pre bábätko vedierko alebo vanička? Neviem sa rozhodnúť aj keď čí tam diskusie a samé chvály na vedierko.
Ďakujem.

mimla
27. máj 2014

Mali sme aj vaničku aj kýblik. Pre novorodenca je vraj lepší kýblik, ale je som sa necítila dostatočne istá v tom, ako pevne držať novorodenca kýbliku. Takže na začiatku som používala vaničku s lehátkom a po dvoch mesiacoch kýblik. Malému sa páčili obe, okrem krátkeho obdobia, kedy sa nechcel kúpať vôbec.

marylis
27. máj 2014

My sme mali kyblik, bolo to super, maly vobec neplakal. Pouzvali sme ho od uplneho zaciatku. Nevyhodou bolo, ze nam maly strasne rychlo vyrastol a uz v 5.mesaicoch sa tam nezmestil 😀 Tak sme museli kupit vanicku. Vanicka bola tiez fajn, len trochu nespratna na moj vkus.

sorciera24
27. máj 2014

ja som mala len kyblik a bola to 1 z najlepsich veci, kt. som pre dieta kupila! vobec to nelutujam......od narodenia som ho tam kupala, bolo to pohodove, uzasne kuapnie, koliky sme nepoznali, mozno aj vdaka tomu a mala som ten vacsi Shantallu, aby sa dalo pekne umyt.....clapkal sa v nom, aj ked bol vacsi a cca. v 7-8.mes. sme presli rovno na velku vanu.......teraz ho puzivam na pradlo......a cakame druhe a uz sa tesim na kupanie v kybliku opat....ja rozhodne odporucam!

vetroplach44
27. máj 2014

aj my sme mali kupacie vedierko - od narodenia po vanu. Kupala som v nom len ja, lebo manzel sa bal 🙂
Vyhodou je uspora vody a miesta, lahsia manipulacia, dietatko po krk ponorene vo vodicke, co je prirodzenejsie a je mu teplejsie. Nevyhody: pravdepodobne rodina nebude chciet kupat (myslim stara mama), chce to cvik - hlavne zo zaciatku, lebo treba drzat pod krckom, aby nepadala hlavicka a tak umyvat, ale ja som si rychlo zvykla. Ked uz bola dcera vacsia bola to celkom zabava - rada tam blbla, vstavala, clapkala - vobec som ju nemusela drzat. Vedierko sme mali asi do 10 mesiacov a potom isla rovno do vane. Druhy raz by som si zas kupila vedierko.

niki928711
27. máj 2014

@lienkaam16 my sme mali vaničku a nemenila by som.

milota164
27. máj 2014

my sme mali vanicku a tu vyuzijes dlhsie, mala ma 2 roky a kupe sa v nej stale 🙂

svetlusska
27. máj 2014

@lienkaam16 ja som povodne chcela kupat vo vedierku ale tak akosi mi to neslo....a jednak som sa bala...tak sme presli na vanicku a nevedela som si to vynachvalit, maleho som polozila na lehatko, a kupala on si pekne kopkal a ja som mala volne ruky...uz by som do vedierka nesla....

borkavan
28. máj 2014

@vetroplach44 a kto ti ukázal ako držať dieťa vo vedierku? a nebála si sa zo začiatku?

vetroplach44
28. máj 2014

@borkavan pozrela som videa na youtube. Nebala som sa...v porodnici mi ukazala sestra ako sa drzi babatko - kupali sme tam v takom hnusnom velkom "umyvadle" a babatko ani nepolozila do vodicky...

borkavan
28. máj 2014

@vetroplach44 včera som si to tiež pozrela na youtube a vidím, že ho držia na krk a hlavičku... no asi to neni pre moje gramblavé ruky. keď už bude väčšie, tak hej. ale takého mrňousa... no radšej nie.

hu.hu
28. máj 2014

Kyblik je super ! Pouzivali sme pri oboch od novorodeneckeho veku. Tam babo ani netreba velmi drzat, mas volne ruky pri umyvani. A dlhsie sa ti tam udrzi tepla voda ako vo vanicke, a babu neni zima lebo je skoro cele ponorene vo vode. Nase deti to lubili 🙂

moni244
28. máj 2014

ja som od narodenia kúpala vo veľkej vani

evitka83
3. jún 2014

kamoska mi hovorila, ze vedierko je super hlavne ako prevencia na koliky, drobec tam je v podobnej pozicii ako v maternici a ze sa tam dobre vyprdi 🙂 a samozrejme mas volne ruky 🙂 My sme ho uz zdedili a cakama na malu, aby sme ju mohli v nom kupat tiez 🙂