Via systém a odsávačka Avent

anketkarka
6. mar 2015

Viem, ze odsavacky avent su dobre, ale zaujima ma ci aj ta odsavacka napojitelna adapterom na via poharik. Nevyhega sa po case uzaver na poharikoch, a potom netesni? Ja mam jeden via poharik a asi sterilizaciou sa trocha zdefoemoval a netesni uz dobre. Bojim sa, ze to iste sa stane pri tej odsavacke a budem musiet casto dokupovat nove pohariky, pripadne sa to moze stat aj s adapterom a uz nebude odsavacka pouzitelna? Kto ma s tou odsavackou skusenosti? A aj vam sa zdeformovali pohariky a netesnia po case?

teplakova
6. mar 2015

Ja mám túto odsávačku aj poháriky, odsávačka sa cez adaptér pripojí priamo na pohárik, je tam závitový uzáver, takže sa pekne dotiahne "nadoraz". Ani to netreba nejak siliť, lebo pri tom "medzistavci" nie je potrebné aby bol neviem ako dotiahnutý, mlieko padá priamo do pohárika, stačí zľahka dotiahnuť. Keď odsajem, tak vyšróbujem (vyšrubujem, odskrutkujem - kuurnik, neviem čo je správny výraz 😀) pohárik z odsávačky a nasadím veko, dotiahnem a dám do mrazničky.
Sterilizujem v parnom sterilizátore, a zatiaľ mi všetky vchrchnáky aj adaptér z odsávačky pasuje na poháriky, ani jeden nie je zderformovaný ani nič, žiadny defekt..

Inak tie vrchnáky sa na pohárik šróbujú/skrutkujú, je tam závit. Nezatláčajú sa do pohárika - lebo ja som pri prvom, druhom použití vtláčala veko do pohárika, až potom som si všimla, že tam je závit. Neurobila si náhodou tiež takú chybu, a preto sa ti uzáver zdeformoval?
Neviem, no snáď som pomohla 🙂

anketkarka
autor
6. mar 2015

@teplakova a ako dlho ju uz pouzivas? Ako casto asi? Srobujem ako sa ma, pripisujem to parnej sterilizacii...

teplakova
7. mar 2015

Používam od 27. decembra, a v priemere asi tak 2x týždenne, takže nie každodenné používanie. Mám v obehu asi 5-6 pohárikov, a tie dookola točím, hoci mám ešte x ďalších fungel nových. Tie asi zavediem do obehu keď prídu príkrmy, na to moje mini odsávanie netreba.
Možno sa časom aj moje zdeformujú, ale zatiaľ som spokojná.
Šťastné rozhodovanie 😉