Vyberáme plienky a utierky pre citlivú pokožku novorodencov
Ahojte, chcela by som sa poradiť s čím ste boli spokojne? Obaja s mužom nemáme nejaké alergické reakcie a ani ekzém ale tak skôr by som chcela niečo pre citlivú pokožku preistotu.
Kozmetiku som len kúpila - krém na zadoček, sprchovy gél (to mám v pláne úplne minimálne možno max 1x týždenne) a krém na telo ak by mala nejaké suchsie miesta. Zvolila som welledu, páčilo sa mi že je to take prirodnejsie zloženie.
Ale teda neviem aké plienky zvoliť a ani tie vlhčené utierky. S čím ste boli spokojne? K tým plienkam ideslne take čo aj vydržia aspoň cez noc že to hneď nepretecie ale teda samozrejme nechcem dávať pomaly 12€ za 20 plienok niečo čo je aj cenovo dostupné.
Ďakujem.
Prvý pol rok čistá voda, občas trochu gél na vlásky, krém na zadoček iba pri problémoch a vlhké utierky len ak to bolo nevyhnutné, napríklad u lekára práve pre alergiu. Plienky budeš musieť otestovať, u nás zázračné Pampers spustili silnú alergickú reakciu🙄
Používam krém na zadok Sudocrem a Biolane, od nich mám aj sprchový gél a telový krém a som spokojná. Plienky mám vyskúšané Pampers premium- s nimi nie som spokojná, zdajú sa mi také umelé a divne smrdia keď sú pocikané a používame z Lidla Lupilu, tie sú také mäkšie na dotyk, zapareniny zatiaľ nemáme.
@anonym_autor plienky od narodenia babylove. Vlhcene utierky take co su 99% vody. Najprv sme tiez mali babylove ale potom sme presli na tie z kauflandu lebo sa lepsie vytahuju. Sprchovy gel sme mali tiez babylove a krem na zadok weleda a v pripade problemu sudocrem
@anonym_autor my to od narodenia striedame, od Panpers, Lidl, Kaufland, Kolorky, Babylove, Tesco, Dada, Softies - všetko, čo príde pod ruku. Utierky vodové Dm alebo Lidl, doma obvykle iba ritka pod vodu. Preventívne nekremujem ritku ničím, občas maznem Biodermou - lebo ju mám po ruke, malý má 9 mesiacov a ešte nemal zaparenie. Keďže je však atopik, kupeme len v linole a natierame krémom od koznej - alebo Biodermou (Adermou).
Utierky len na cestach, pokial je to mozne tak cista voda. Normalne oplachnut ritku v umyvadle, ususit a dat cistu plienku. S kozmetikou to v zaciatku nemusite vobec prehanat. Ja som pouzivala Biodermu Atoderm alebo Weledu. Zo zaciatku budete menit plienku po kazdom krmeni, lebo co kojenie to nakakane, ale postupne sa to zmeni. A utierky ak tak som pouzivala Waterwipes.
Mali sme plienky dada, boli super spociatku kym sme nepresli na nohavickove, ktore su praktickejsie. Vlhcene utierky z lidla s vodou, ale ked sa dalo tak umyt pod vodou alebo som pouzivala take extra velke vatove tampony z dmky, ktore som navlhcila vodou.
U nás bez problémov boli huggiesplienky a Dada plienky. Obrúsky z Tesca, biely obal
Mali sme plienky dada, boli super spociatku kym sme nepresli na nohavickove, ktore su praktickejsie. Vlhcene utierky z lidla s vodou, ale ked sa dalo tak umyt pod vodou alebo som pouzivala take extra velke vatove tampony z dmky, ktore som navlhcila vodou.
@anonym_92ca1e Dada majú aj nohavičky, kvalitou mi prídu rovnako dobré ako pampersky nohavičky.
@anonym_92ca1e Dada majú aj nohavičky, kvalitou mi prídu rovnako dobré ako pampersky nohavičky.
@michaela329 maju ale az pre vacsie hmotnosti, ja som chcela prejst na nohavicky co najskor, tak sme mali pampers a teraz ked uz ma len na spanok, tak sme vyskusali lacne z dmky a uplne stacia a navyse su ovela prijemnejsie na dotyk.
Bepanten na zapareniny, plienky Fred&Flo z Tesca alebo Lupilu z Lidla, vlhčené utierky tiež rovnaké značky ako plienky, ale neparfumované a aj to iba niekam na prebaľovanie mimo domu. Inak doma veľké vatové tampóny buď fred&flo z Tesca alebo DM drogéria a do rozprašovača čistú vodu a poriadne nastriekať na ritku a poutierať buď tým vatovým tampónom alebo látkovou plienkou. A na umývanie sem tam značka Bupi.
Ďakujem Vám za odpovede. Ja som zatiaľ kúpila babylove Dm veľkosť 0 a 1 po jednom balíku že by sme skúsili tie v pôrodnici, lebo v tej našej dávajú 4ks na deň tak uvidíme či to bude stačiť alebo nie. Len som rozmýšľala že či idem kupit ešte nejakú inú značku alebo proste počkáme či tie Dm sadnú. A ak sa ešte môžem opýtať ako veľké zásoby ste si urobili pred narodením? Mám viac balíkov kúpiť alebo takto stačí a potom dokúpime ?
Čo sa týka tých vlhcenych tak to tiež tak chcem len možno na cesty, do kočíka že aby sme to mali po ruke. Rozmýšľala som že si kúpim perlan a nastriham to a potom čistou vodou doma poutieram. A ešte posledná vec nejaký prírodný olej ste dávali na záhyby a tak alebo to vôbec? Ďakujem.
Ďakujem Vám za odpovede. Ja som zatiaľ kúpila babylove Dm veľkosť 0 a 1 po jednom balíku že by sme skúsili tie v pôrodnici, lebo v tej našej dávajú 4ks na deň tak uvidíme či to bude stačiť alebo nie. Len som rozmýšľala že či idem kupit ešte nejakú inú značku alebo proste počkáme či tie Dm sadnú. A ak sa ešte môžem opýtať ako veľké zásoby ste si urobili pred narodením? Mám viac balíkov kúpiť alebo takto stačí a potom dokúpime ?
Čo sa týka tých vlhcenych tak to tiež tak chcem len možno na cesty, do kočíka že aby sme to mali po ruke. Rozmýšľala som že si kúpim perlan a nastriham to a potom čistou vodou doma poutieram. A ešte posledná vec nejaký prírodný olej ste dávali na záhyby a tak alebo to vôbec? Ďakujem.
@anonym_autor ja som už vyskúšala snáď všetky plienky na trhu, ale vždy sa vrátim k pamperskam, hlavne pri novorodencoch. Za mňa boli Babylove dobre tak 15 rokov dozadu, zs tie roky sa podstatne zhoršili, aspoň z môjho pohľadu. Tvojmu bábätku však môžu pasovať. Utierky kupujem buď Babylove 99%vody alebo Pampers harmonia, na zadok používam sudokrem, občas od Babylove krém, raz som skúsila aj Bebelo od dr Max, tiež bol fajn. Ja by som plienky 0 už viac balíkov nekúpila, vždy mi stačí jeden. Koľko treba do pôrodnice plienok netuším, ale 4ks na deň je určite málo, ja miniem na začiatku minimálne 6-7ks.
@anonym_autor ja som už vyskúšala snáď všetky plienky na trhu, ale vždy sa vrátim k pamperskam, hlavne pri novorodencoch. Za mňa boli Babylove dobre tak 15 rokov dozadu, zs tie roky sa podstatne zhoršili, aspoň z môjho pohľadu. Tvojmu bábätku však môžu pasovať. Utierky kupujem buď Babylove 99%vody alebo Pampers harmonia, na zadok používam sudokrem, občas od Babylove krém, raz som skúsila aj Bebelo od dr Max, tiež bol fajn. Ja by som plienky 0 už viac balíkov nekúpila, vždy mi stačí jeden. Koľko treba do pôrodnice plienok netuším, ale 4ks na deň je určite málo, ja miniem na začiatku minimálne 6-7ks.
@skeblicka777 ja mám z tých pampers kúsok strach lebo môj synovec sa napríklad riadne vyhadzal aj z vlhcenych utierok pampers. Ale zas keď si vezmem že ja keď som bola malá čo bolo 27 rokov do zadu tak moji rodičia používali pampers plienky a nemali sme žiadne alergie.
Tie utierky pozriem v dm ďakujem a tie sensitive si zle od nich? Či nemáš odskúšané?
Tak ešte keď tak vezmem jeden balík veľkosť 1 a uvidkme. Bojím sa aj toho že mame termín pôrodu 28.12 tak ak sa narodí skôr aby akurát vtedy neboli vianočné sviatky 😂 tak radšej asi urobim zásobu no
Plienky babylove, kolorky, vlhcene dm 99% vody aj ked sa horšie vytahuju, ale cena/zlozenie vyhrali
Prve mesiace ani nesnivaj, ze plienka vydrzi celu noc, tie mini babatka tolko kadia, niektore pri kazdom jedle, ine menej casto, prve 2-3 mesiace ja ani neviem, mozno 3-4x menena plienka..
Umyvani boli v cistej vode hadam aj rok, potom bioderma gel na vlasy aj telo
Na zadok super sedela weleda
Ked sa objavili suche flaky na pokozke (len pri 1 dietati sme mali) tak super bol la roche posay lipikar alebo tak nejak, ten mozu aj bábätká a pekne zabral

@anonym_autor ja som babylove utierky mam su 99%z vody neutrálne tie používam (2m ma dieťa momentálne) najprv som pouzivala pampers premium care 1 ale 2ky mi nezdaju sa..tiez hladam inu znacku na základe recenzií som kupila babylove 2 ale vyzeraju nam byt male vyskúšam este 3ky aj nebudu sediet vyskúšam inu znacku....ale babylove sa.mi zdaju su fajne na dotyk materiálu