Zavinovačka - tradičná verzus flísová

renzsi
1. aug 2013

Ahojte, potrebovala by som vaše rady a skúsenosti so zavinovačkami. Používali ste tradičné zavinovačky alebo tie flísové ktoré sú vhodné aj do autosedačky, aj do kočíka a postieľky? Čakám dvojičky, nechcela by som zbytočne nakupovať také veci, ktoré potom nevyužijem. Napíšte 🙂

januliku
2. aug 2013

@renzsi Mne najviac vyhovovala klasicka stvorcova na zavazovanie. Mala som aj na suchy zips, ale s tou som nebola spokojna. Do autosedacky som nemala (nebolo ani treba). Dcerka bola v zavinovacke tak 3-4 tyzdne.

brumka
2. aug 2013

@renzsi tiez som pouzivala klasicke zavazovacie, tie na suchy zips som od nerbou vyhodila drahe boli a este som musela viazat stuhou z galaterie. prvu som mala asi 4t v zavinovacke, druhu tyzden (horucavy) do autosedacky som pouzivala fusak ked bola zima (mam taky co si predlzim alebo zmensim na 3 velkosti tusim)

yasminka137
2. aug 2013

ja som mala pri oboch synoch klasicku perinku,teda boli na pevno a teraz su tie modernejsie na suchy zips,som hutala v obchode polhodinu ci ju kupim ci nie...no zatial som nekupila,nezda sa mi dost pevna ako klasicka perinka,no neviem tiez... 🙂 ci aj po case ten zips neprestane lepit.

renzsi
autor
2. aug 2013

Ďakujem za rady. Pri dcérke som aj ja používala tradičnú zavinovačku ale ona sa narodila v apríli. Vtedy ani autosedačky ešte neboli povinné a keď sme niekam cestovali, tak bola v aute vo vaničke a v zavinovačke. Teraz sa dvojičky majú narodiť v oktobri a rozmyšľala som ako ich dať do autosedačky. Či kúpiť tú zavinovačku alebo fusak do vajíčka alebo len prikryť dekou@brumka nevieš náhodou značku toho fusaku, ktorý si ty používala?

dimanche
2. aug 2013

Ja som doma pouzivala perinku a do autosedacky len deku a nanoznik, ale my sme jazdili minimalne. Inak by bol lepsi fusak alebo ta flisova zavinovacka.

anjelicek26
2. aug 2013

@renzsi - klasicku zavinovacku do autosedacky=vajicka nezmestis. Nie tak, aby si dostatocne upevnila dieta. Takze bud kupis fusak/zavinovacku zimnu, ktoru budes pouzivat v autosedacke - a to sa ti hodi v zimnych mesiacoch kazdy raz, co deti ponesies do chladneho auta z domu, ak teda neparkujes auto priamo v garazi. Zavinovacku klasicku vyuzijes podla povahy deti, niektore su rady zavinute, ine nie, ja by som zvolila skor klasicku ulitku, ale to je na tebe. Podla mna z toho, na co sa pytas - vyuzijes oboje.

monhla
13. aug 2013

Klasické doma - viac kusov /reflux je sviňa/ a jednu flísovú do autosedačky, resp. do kočíka ako jarno- jesenný fusak. Na zimmu som mala fusak klasický.

bonnie1
13. aug 2013

ja som vyuzila len perinku. inak zavinovacku vobec..nechcela v nej byt

eliska07
13. aug 2013

@renzsi Pridám sa asi k väčšine a jednoznačne odporúčam klasickú štvorcovú zavinovačku s výplňou. Môžeš kúpiť novú, ale aj tu na modrom koniku majú krásne - to dieťatko to nezničí, ja som štandardne aj tak pod malého dávala ešte klasickú plienku. Ak by si chcela ísť do moderného, tak sú kúpi zavinovačku, ale dobrá je podľa mňa len tá, ktorá má kokosovú výstuž - to je vzadu v zavinovačke. Pretože tá je pevná a dieťatko sa v nej dobre drží. Ja som teda využívala zavinovačky hlavne na to, aby sa mi malý dobre držal a prenášal. Nemala som rada ten pocit, keď bol malinký a mala som ho držať na rukách len tak, aby sa prehýbal ako mu príde. A aj pri návštevách, v zavinovačke, perinke mi to prišlo lepšie, keď si ho chcel niekto popestovať.
Teraz budeme mať druhé bábätko a už som si kúpila tu cez bazar novú nepoužívanú zavinovačku (klasickú) aj s výplňou za 8,50 eur + poštovné, čo je super cena, pretože nové sme pri malom kupovali štandardne tak po 15,- - 20,- eur bez výplne + ešte niečo za výplň.

eliska07
13. aug 2013

@renzsi Ak zvažuješ niečo do autosedačky - je dôležité, aké budete mať. Niektoré majú aj nánožník - a vtedy si myslím, že Ti stačí do autosedačky deka na prikrytie, resp. kúp si nejakú lacnejšiu a kľudne si na nej povystrihuj otvory, tak aby Ti sadli cez pásy. Mnohí to tak robia, pretože tie originál deky do autosedačky sú dosť drahé. Druhá vec ale je, ako budú bývať deti v sedačkách oblečené, pretože keď bude zima a budú mať nejaké overaly, opäť je asi dostatočná deka. Ale ak ich budeš obliekať len "normálne", tak potom by bol možný dobrý taký origoš fusak do autosedačky. Opäť len postreh ako v minulej správe - tu na bazáre ich je dosť veľa a dajú sa kúpiť za lepšiu cenu ako čisto nové.
Ja som veci, ktoré deti využijú do 6-9 mesiacov veku veľa nakupovala tu cez bazár, pretože to sú veci, ktoré keď sa o ne staráš normálne sa proste nemajú ako zničiť. Niektoré sú použité párkrát, niektoré dokonca len raz, pretože detičky z toho veľmi rýchlo vyrastajú.

detskeoblecko
27. aug 2013

Ja by som volila prave taketo:
Materiál: 100% bavlna.
Krásna zavinovačka s kokosovou vyberateľnou výstužou.
Zapínanie na suchý zips a previazaná mašľou.
Rozmer zavinovačky je 70x70 cm.

uz aj kvoli tej vyberatelnej vystuze...

ale samozrejme na zimu zimne vaky, alebo fusaky, tiez su na stranke

avotalip
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
detskeoblecko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
detskeoblecko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sladkasue
29. sep 2013

tie flisove su vyborne🙂 jednak ich das do autosedacky, dieta je v teplucku a mozes ich mat aj v kociku a pod.