Zavinujete bábo do zavinovacej deky alebo do plienky?

17. júl 2020

Ahojte dámy. Ako neskúsená prvorodička som sa chcela spýtať či vaše bábätka zavinujete do zavinovacej deky alebo plienky ? Mám totižto termín pôrodu začiatkom augusta a bojím sa aby v klasickej zavinovacke nebolo malej horúco. Našla som na stránke lullalove.cz zavinovacie bambusove deky. Myslite že keď ju kúpim tak ju využijeme? Ďakujem za odpovede.

ivangeline
17. júl 2020

Ťažko povedať. Závisí to podľa mňa od bábätka. 🤷 Moja bola prvý mesiac. Chlapec skoro vôbec...

kajka951
18. júl 2020

Ahoj mne sa malá narodila v máji, zavinovala som len prvý mesiac aj to bola dopotená tak som ju prestala. Hľadaj zavinovačku z čo natenšieho materiálu, zavinuj aspoň v noci ak cez deň bude teplo.

majka176
18. júl 2020

Závisí od počasia, ale určite vyuzijes oboje. Ja mám obe deti júnové. Synček má teraz 3 týždne a zo začiatku bol v klasickej perinke. Jednak že nebolo až tak teplo a navyše bol zo začiatku taký uzimeny, studené ruky mal. Ale ked je horúco, dávam ho do tenkej ulitky alebo do deky. Pri dcérke som to takisto striedala. Psočasie sa stále mení, raz je teplo, potom sa ochladí a prsi. Myslím si že určite vyuzijes tu deku a budeš to striedať s perinkou podľa situácie a počasia.