Zoznam výbavičky pre bábo

zuzka2103
20. máj 2018

Ahojte,

vedel by mi tu niekto poradiť kde zozeniem kompletný zoznam čo všetko treba kúpiť pre miminko?

Ďakujem 🙂

jance333
20. máj 2018

popravde, skôr pogoogli, čo NEtreba kupovať. mne to pomohlo oveľa viac. väčšina zoznamov a rád, čo som čítala ako tehotná bola plná hlúpostí a zbytočností.
ide ti o oblečenie alebo pomôcky alebo aj aj?

slimstar
20. máj 2018

V článku je zhruba, čo potrebuješ http://veu.sk/index.php/aktuality/1548-zakladna...

ukulela
20. máj 2018

@zuzka2103 zalezi od tvojich preferencii. su veci, ktore niektre mamicky nedaju za nic a ine ich povazuju za vyhodene peniaze.
ujasni si: budes latkovat, ci "pamperskovat" - ak pojdes jednoduchsou cestou, tak napr ten pocet plienok zo zoznamu je ti zbytocne vela. staci ti par bavlnenych stvorcov pod hlavku, par na odgrgnutie a par na prikrytie (v lete v kociku napr)
potom je tam podla mna zbytocne vela veci vo velkosti 56. za mna jeden "pekny komplet" do porodnice/k lekarke/nejake speci prilezitosti ak budu (to je body, dupacky, kabatik, ciapocka v jednom komplete zvycajne) a k tomu v 56 este sadu body s dlhym a daky overal/pyzamko. maly bol oktobrovy, ale zimny overal som mala az 62 - z 56ky bol aj tak do mesiaca von ... 62 a potom 68 znosil uz relativne dlhsie. 4 pary ponoziek? maly nosil dupacky/polodupacky so spodkom, ak ponozky, tak na to ako vrstva na zateplenie - co na tom mohol zaspinit? skor som dokupovala rukavicky, lebo ich ozuzlaval ... zmier sa s tym, ze oblecenia aj tak nakupis vela 🙂🙂🙂
co sa tyka ostatnych veci - za mna velke plus vankus na kojenie, paradna vec. potom odsavacka na mlieko - rucna avent. mala som na postielke prebalovaci pult - pre malo miesta v izbe - velmi dobre riesenie. osusky tri - ale ziadne frote, take tie plienkove klasicke velke. nemala som rychlozavinovacky ani snurovacky, ale ulitky, malemu velmi vyhovovali a po nom uz v nich tri deti svoje odspali ... a nevymenim za nic elasticku satku na nosenie - aj ta po nom uz tri deti vynosila a maly brasko bude teraz piaty ...
ja som nemala monitor dychu - keby bolo treba, akutne zozenieme hned, resp poziciavaju aj v nemocniciach. mali sme ale vysielacky - a potom sme kupili videovysielacky, to bola/je skvela vec.
.. ja som tu pred casom mala temu - rady skusenejcich mamieciek - alebo co do vybavy - skus vyhladat - baby tam dost popisali.

ukulela
20. máj 2018
zuzka2103
autor
22. máj 2018

@jance333 Jedná sa mi o oboje 🙂

bajuska44
22. máj 2018

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre