200 eur za inventúru - Cba potraviny
Ahojte, potrebujem poradiť. CBA potravinky pítajú odo mňa 200 e za inventúru, kde som bola len dva týždne ako zastup. Chcela by som vedieť, či je tu niekto, kto tento kolotoč zažil. Ďakujem Vám.
@ivanar95 ak ti mozem poradit tak kasli na advokata a zaplat to. Tie nervy, cas a vsetko okolo toho ti za 200 € nestoja. Je mi jasne ze citis krivdu, bola by som tiez nahnevana a je to nespravodlive, ale naozaj, najlepsie co mozes urobit je nechat to tak a platit im to mesacne po nejakych drobnych ciastkach ak peniazky nemas, alebo ak mas tak im to daj naraz a nech sa s tym zadrhnu 👎
@libka1 bohužial počas pôsobenia v predajni nás presúvali na záskok do iných predajní. Týchto 200 e o ktorému je reč je tiež za zástup, za ďalší zástup kde som bola vyše mesiaca mi prišlo 400 e, čo bolo 20 000 manko, vedúca a zástupkyňa dostalk výpovede, zamestnankyne chcelk štrajkovať a ešte 200 e z tretej oredajne, kde som vlastne podľa zmluvy pôsobila... Takže CBA odo mňa vymáha 800 z troch predajní.
Moje nervy ze 20 000 manko 😨 to co tam robili. Pozeram,ze v cba sa da velmi jednoducho kradnut,asi pojdem na nakup 😂
V cba asi zarabaju len na zamestnancoch
Ja robím v Tescu a u nás žiadny zamestnanec manko neplatí. Už viem kde určite nepôjdem pracovať nikdy.
Pocitam ze inventura sa tam robi len raz za rok.u nas ked sme mali vysoke manko sa inventura robila pomaly kazdy mesiac.a na cigaretach ani nehovorim kedze to nebolo ako teraz nad hlavami ale pohadzane v tych boxoch pri pase.
@ivanar95 ja by som sa ani za 800 v tomto prípade nesudila. Tvoje pocity ale chápem. Ak pojdeš predsa len k sudu, držím ti palce aby si vyhrala. Toto som o CBA netušila a teda cudne maniere. Ak to maju dobre právně ošetrene a podpisala si im ze o tom vies ze sa manko takto delí si takmer bez šance.
@ivanar95 pocuj,nie je to predajna Vrutky? Vidim,ze si tiez z Mt.
neprecitala som si vsetky komentare,ale ak si podpisovala zodpovednost,mozu to od teba ziadat.Vzdy plati zasada a vzdy si na to spomen-citaj,co podpisujes a aj to co je malymi pismenami
@ivanar95 to je strašne :( pre pána Jána, veď to si tam sotva zarobila za ten zástup... 😢 Asi by som už nepracovala v takejto spoločnosti... jasne, ak nie je veľmi na vyber chápem, ale toto je nonsens... buď sa niektoré predavačky celkom fajn doma zásobujú na úkor všetkých ostatných alebo fakt neviem, že by zákazníci tak vo veľkom kradli? Nezávideniahodná situácia, držím palce...
Do cba už nikdy viac...
@lalia87 popravde Ti napíšem za seba. Robila som tam zástupkyňu aj vedúcu. Každá predavačka, ktorá si niečo brala na prestávku na jedenie, mi prišla ukázať jedlo aj s bločkom, každá ktorá odchádzala po smene domov mne alebo zástupkyni ukazovala tašku... a platilo to aj opačne. Takže keď som ja odchádzala domov, mala som nákup nablokovaný a dala ho skontrolovať prvej predavačke, ktorá bola po ruke. Jednoducho som stanovila pravidlá, aby sme si navzájom mohli dôverovať, keďže sme na jednej lodi. Lenže... na predajni nebol SBS-kár, len akési zrkadlá, do ktorých sa mali predavačky pozerať, aby odhalili krádež. Ale keď pokladníčka blokuje pozerá na kasu, mäsiarka krája salám otočená chrbtom, niektoré musia aj tovar vykladať a nie stáť za chrbtom každému zákazníkovi, ja alebo zástupkyňa sme mávali dosť administratívy v kancelárii a kto mal kontrolovať ? Nikto. Predajňa bola v prenájme v súkromnom objekte, kde sa členila do jednej hlavnej a dvoch menších miestností. Ktokoľvek chcel, vedel sa zašiť a šuchnúť čo-to do vrecka. A rómovia bola kapitola sama o sebe. Nechali za seba kradnúť decká. Keď sme načapali, capli im pred nami cez hubu, tovar hodili do regála a odišli. Na ďalší deň boli späť. Na dospelých si predavačky netrúfali a keď raz zástupkyňa načapala jednu z nich pri krádeži a zavolala políciu, ktorá bola cez ulicu. Tak hliadka prišla po 15 minútach a ešte si robili z mojej zástupkyne "vrtuľu", že načo ich volala,keďže škoda nie je dostatočne vysoká a oni musia robiť zápis napriek tomu. Keď nám mizol alkohol, začala som ho dávať len po kusoch na požiadanie a hneď na kasu.To bolo rečí od zákazníkov, ale aj tak sme nič nevyriešili. A najhoršie na tom bolo, keď začala inventúra, do kanclu sa nám nasáčkovali všetci z inventúrneho oddelenia, mali náš počítač asi hodinu len pre seba a koľko zmien v ňom stíhali/vedeli urobiť ani srnka netuší... ale dosť sa o tom špekulovalo na rôznych predajniach. Toť moja skúsenosť...
@ivanar95 ja som akurát dnes platila 82.73 za inventúru a to som tam bola necelé dva mesiace CBA sú to len obyčajné zdieracske svine
@anjelic robila som zastupkynu aj na predajni s sbs aj bez sbs aj veducu na predajni bez sbs. Vsade sme to mali inak zauzivane,ale tak taketo manka nikdy nehrozili. Napr.na predajni velikej ako lidl s jednym sbs sledovali bajocko aj predavacky ked sa im niekto nepozdaval. sledovali sme bajocko aj my v kancli bud cez kameru alebo okno a ked sa nam niekto nezdal,zavolali sme nejaku predavacku nech povie aj dalsim babam a pozeraju. Na dalsej predajni kde som bola zastupkyna bez sbs sme to mali tak,ze vzdy jedna strazila. Napr.hodinu jedna predavacka strazila,dalsia si vykladala svoj tovar,ked mala hotovo,vymenili sa a pod. Ak chcela odist napr.na wc,vzdy dalsiu upozornila,takze nebolo aby niekto nestrazil. Na predajni kde som robila veducu bez sbs sme si to zauzivali takto podobne len s tym,ze tam nas bolo malo,ja som popri mojej administrative z casu na cas vysla von,ked som pocula velky ruch a davala pozor,alebo pozerala cez kameru aj napriek tomu,ze bolo v kancli kopa prace. Nikdy sme ako predajna nemali manko vacsie ako 200€,lebo som si to sledovala a nie tu aby kazda predavacka platila 200,300€ ved to je chore. Neviem ako to je s obchodakmi,ale ti vzdy vedia nejako "pomoct",takze ked som vedela ze mi chyba nejaky tovar,poprosila som obchodaka a hlavne sme casto kontrolovali a preratavali drahe polozky. Na tu posl.predajnu napr.ked som prisla,baby nemali zauzivane sledovat zakaznikov,ja som to zaviedla. V nedele sme tam boli dokonca len dve,ja v kase a jedna v mase co vyuzivali bezdomovci,ale aj napriek tomu sme sledovali co najviac,obracali sme sa vsetky ako sa dalo aj na ukor toho,ze mi potom stala praca v kancli. No a co sa tyka zamestnancov,s tymto kontrolovanim som to mala tiez tak,ale predstav si,mali sme taku budku do ktorej sa davali metly,naradia a take veci a jedna to mala na starosti. Nedala si zhotovit dalsi klucik? Tovar si tam postupne zanasala a vecer po smene si to chodila vziat ked uz vsetci odisli. Tvarila sa,ze odchadza domov a potom sa vratila. Dalej nikto nemoze vediet,co kto schrume v sklade kym si nabera tovar,co moze mat strcene v bunde a pod. Tolko moja skusenost 🙂
@anjelic aj u nas tak bolo,ze sme veducej museli ukazat blocek ked sme sli na prestavku,tasku po odhlaseni a nakup az po pracovnej dobe. A tiez bez sbs,6predavaciek na xelu predajnu,z toho 3v pokladni a ostatne nemozu celu predajnu ustrazit a to nehovorim o tom ze v sobotu sme od 14 do 17:30 boli len 3!! na celu predajnu a samozrejme to ludia zneuzivali a chodili kradnut,nielen cigani aj biely! O jednej pani dr,sme vedeli ze kradne a jej syn stale chodil a uhradzal to za nu,lebo ze je chora,plno dochodcov kradlo a taki z tej vyssej vrstvy tiez. Takze ano manko sa da urobit,ale ja si tiez myslim ze sa v pozadi deju cachre machre a neraz som sa o tom presvedcila
@petulda333 moja reč...
@lalia87 pracovala som aj ja predtým v Lidli, odtiaľ som si "odniesla" precíznosť a zodpovednosť, ktorú som na predajni zaviedla aj ja. Manká po tom klesli, ale žiaľ, boli stále ... Akékoľvek opatrenie, akékoľvek sledovanie, nepomôže, nejde to, pretože zlodej vie využiť práve tú chvíľu, keď sa nemá kto pozerať a zas predavačka nemôže toľko toho v sklade schrúmať, hlavne keď musí nahádzať do koša a vyhádzať do regálu, kým nie je plno. Tých pár kusov, ktoré by chýbali, by sa dalo prinajhoršom odpísať, ako poškodený, s obchoďakmi sa dohadovať nedalo, každý si bral pre seba ak sa dalo. A čo sa týka toho, aby niektorá len dávala pozor, tak to by sa musela rozdeliť, pretože ako som písala, predajňa tak nešťastne riešená, že sa rozvetvovala so dvoch miestností a keď prišlo viac zákazníkov, tak smola. A počty predavačiek sa nám postupne znižovali podľa tržby - čím nižšia, tým menej. Ja som tam šla s presvedčením, že keď sa zavedú pravidlá, že keď sa bude každá snažiť, že to pôjde... odchádzala som na materskú so seknutým krkom zo stresu a syndromom vyhorenia.
@anjelic tak u nas sa to dalo zariadit,tak z mojho pohladu sa to ako tak da.Manku sa zabranit uplne neda,to je jasne,to bude vzdy,ale ak veduca so zastupkynou nemaju prehlad co maju na predajni,tak to je potom tazko. Ako pisem,ja som davala preratavat tovary z casu na cas,ked sa mi nieco nezdalo ked som objednavala,napr.ze mi nieco dlho ukazuje v pc pritom fyzicky som to nevidela,dala som to preratat,takze som mala prehlad coho mi kolko cca chyba. ked mala byt inventura tak som mala prehlad takmer uplny,lebo sme preratavali takmer celu predajnu my baby same pre seba aby sme neboli zaskocene,takze by nebolo mozne,ze mi niekto nastrci 20tis.manko. ak sa u nas s obchodakmi da dohodnut,nevidim dovod preco by sa inde nedalo a to sa v ramci jedneho dodavatela menilo niekolko obchodakov a vzdy sa dalo s niektorymi dohodnut,ale aj tomu treba venovat cas a nie ich len tak odbrnkat ale si s nimi vybudovat nejaky korektny vztah. A so zamestnancami ani nebudem hovorit,taki na ktorych by to clovek nikdy nepovedal porobili take veci ze az. Ale toto vsetko si nieslo so sebou aj to,ze som nikdy v praci nekoncila tak ako som mala prac.dobu,a pred inventurou som tam byvala aj takmer celu druhu smenu aj kvoli tomu preratavaniu predajne,alebo ked dosli obchodaci pred mojim odchodom,tak som vzdy ostala dlhsie a pod. A to nas robilo na jednej predajni 5ks na druhej predajni 4ks a v nedele len dve aj so mnou a pisem len vlastnu skusenost,ze sa to aspon ako tak dalo. Ked vsetky pokladnicky neblokovali a mala byt na pokladni,tak stala pri pokladni a sledovala ulicku. Nikdy to bez manka nebolo ani nebude,ale aby dajme tomu 5 ludi platilo manko 300€? Tak to nebude asi vsetko s kostolnym poriadkom. Veduca aj zastupkyna musi mat ako taky prehlad na svojej predajni co jej asi tak chyba.
@anjelic a este co sa tyka tych obchodakov. Som si 100% ista ze sa s nimi da dohodnut,ty vyhovies v niecom im,oni tebe. Ale je veeeela veducich aj zastupkyn o ktorych viem aj ja,ze ked nieco obchodak dal,tak si to brali domov,no ja som vsetko davala do predaja. Nestalo mi to za to,aby som potom ja ci tie predavacky z toho mizerneho platu museli platit manko.
My sme začali ukazovať tašky a bločky po tom ako jedna kolegyňa si brala domov bez zaplatenia a nepomohlo, hneď šla ďalšia. Naša predajňa bola neďaleko rómskeho obydlia a už sme vedeli kto kradne aj.keď sa stalo, že sme boli okradnutý či o kávu alebo šampón. U nas bolo zlaté pravidlo na celý obchod 1-2 pokladníčky, jedna za mesom a jedna do kanclu, takže strázenie obchodu len pri plnej špičke. Spomínam si, ako som si vykladala tovar a príde za vami vedúca a a začne pi... Že prečo nestrážim a sa neprechádzam. Raz prišiel zákazník a upozornil ma že jedna kradne. Keďze som bola za pokladňou, nemohla som nič tak som šla povedať vedúcej. Čo spravili? Nič veď ona je neškodná nič nevzala. Hlavná vec že dve tašky, tri otvorené kabelky a ide sa.
Keď skončil tovar po záruke tak sa dal dozadu ale predával sa stále rómom. Oni vedeli kedy bude tovar, vždy sa opýtali alebo poznali systém a už prišli, čo máme zlacnené? Väčšinou to boli mliečne výrobky a mäsové výrobky po dátume spotreby. A mala som ponúkať ponúkať ponúkať. Len nech sa toho zbavíme, keďže odpisovanie je drahé.
@ivanar95 moje nervy,ze predavat po zaruke,taku kontrolu na nich. Veduca predomnou to tiez robila,predavala mliecne vyrobky po zaruke babickam a deduskom,ja som to zatrhla. Kazda mala svoj usek za ktory zodpovedala,ked mala nieco pred koncom zaruky,nosili mi to precenit,ked im nieco uslo,tak si to museli zaplatit a ktora kolegyna sme chceli,tak sme jej s tym pomohli a kupili si to. My sme mali tiez ciganov a bezdakov ale najviac kradli take dolezite panicky,co vzdy mali nejake komentare. Jedna nam kradla len cisto majka pasteky 😂 dalsi zas trescie pecene a jeden cigan prachaty si vzal vzdy piroh,zjedol ho na predajni a ked si to baby nevsimli tak nenablokovali,on nepovedal. A my ze kde nam miznu tie pirohy a potom sme ho vymakli 🙂 ta s tymi majkami nam kradla aj rolky sackov :D vzdy ako presla okolo peciva,cela rolka so sackami zmizla 😂
Nad tou kontrolou som dosť premýšľala keď som končila, dokonca aj teraz keď sa mi takto odvďačili za hodiny nezaplatených nadčasov ale nie som oni. U nás sa preceňovalo 5 dní dopredu, stým že sa každý tovar ešte dva krat precenil kým skončila záruka. Samozrejme každá predajňa má praktiky a tieto využívali len dvoch zo štyroch kde som bola. V tých zvyšných dvoch sa neobjednávalo vo veľkom. Chladničky boli malé alebo sa vedelo šetriť.
moja švagrina robila v CBA odišla každý mesiac im z výplaty strhavali akože fiktivne manko pobrali si vrchnosť tovar a potom sa to rozratavalo medzi obyčajne predavačky a niekedy zarobila tak málo že ledva mala na prežitie naštastie je slobodná ak by mala deti nema ich s čoho ani úživiť tak sa jedneho dňa rozhodla zo dňa na deň odijsť samozrejme ako ináč prišiel jej platiť šek 100 euro zaplatila to ale nikdy viac CBA a už tam prestala chodiť aj nakúpovať tak že ONI ťa budu schopný dať na exekutora ked to nezaplatiš ako postrašovali moju švagrinu tak radšej zaplať ako problémy to ONI naschvál tak vytvaraju manko to je účelové.
Kriste pane,od CBA teda milovymi krokmi co najdalej ludia moji 😔
@ivanar95 segra mala sud lebo robil v cba a v tom case bola na PN alebo MD uz si to nepametam to by som sa jej musela opytat a mala zaplatit okolo 400€ a dala to na sud tahalo sa to 2 roky a prehrala teraz musi zaplatit 1700€ aj za advokata a sudy 😐

Záleží aký kolektív a aká vedúca, napr. v jednej predajni bola super vedúca a manko len 600 e, ktoré sa po pár eur roztrátalo. Ale dakde je úplna ignorácia a ako vidím a čítam tak aj iné pravidlá. Ja som bohužial chytila celkom až na pár výnimiek zlý kolektív.