Aké máte zamestnanie?
Aká je Vaša profesia?Plánujete sa vrátiť do súčasného zamestnania aj po MD/RD?Napĺňa Vás táto práca alebo sa budete obzerať po inej?
@jankalukasova ale ta starostlviost o domacnost je dnes podstatne na inej urovni, ako pred 100 rokmi.
Je super, ze si ides robit VS, ale opat realita - velmi vela mamiciek si mysli, ze titul pred menom im "zabezpeci" nejaky dobry job... a pravdaze nejdu na narocne odbory ale lajtove.
Aby sa zeny obhajovali pred jednou osobou, ktora neprijima ine nazory a posmesne gratuluje k zodpovednosti.... upracme si kazdy najprv pred vlastnym vchodom. Zrkadlo je totiz pre kazdeho.
@mima4 sorry... 😀 ale ja Tebe nemusím vysvetľovať čo a kde chcem študovať... ale keď už, tak som dokončila ekonómiu v Brne a momentálne sa hlásim na STU... ale neva... titul ma netrápi, mám dva a nijak si na nich nezkladám. A áno... život je diametrálene odlišný.. a aj od neho viac chceme a preto píšem, že porovnávaš neporovnateľné... keď to niekomu vyhovuje, pokojne nech žije v jaskyni.. aj tak ľudia žili a prežili nie?? tak čo??
Pokojne strč dieťa do jaslí a nechaj ho tam prechcené a zaparené celý deň... prípadne ho zober v kočíku na poradu medzi 50ľudí, z ktorých je polka chorých... mne to je jedno.. ale nepíš, že žena, ktorá je doma tri a viac rokov nemá záujem o karieru... 😀
@jankalukasova
prepac, ale tituly su cloveku na prd, ked nedokaze ani pochopit pisany text:
"2) zeny co su doma tri a viac rokov, obycajne nemaju zaujem mat nejaku karieru, preto prirodzene sa nevracaju skor do prace, nepracuju na sebe. Pre nich ich kariera je domacnost, hackovanie, vysivanie, vypekanie... takze v tomto by som urcite rozlisovala... "
- opakujem OBYCAJNE, t.j.. nevztahuje sa to automaticky na VSETKY!! Len je PODSTATNE CASTEJSIE ze zeny, ktore maju dobry job, kvalitne vzdelanie, su sikovne, chcu nieco dokazat, tak idu podstatne skor do prace. Opat nevztahuje sa to na 100 % tych sikovnych zien.
chapes?
@mima4 oj oj oj... topiaci sa slamky chytá... nevadí... 😀
@jankalukasova
ja som ti to len upresnila, lebo zovseobecnujes.
Zena matka pardon za preklepy
@angelinja
ano, len vyuzivame dnes tolko moznosti, techniky, ze ta domacnost nezabere tolko casu.
A co sa tyka zahrady, nechcem hovorit za cele slovensko, ale napr. moji svokrovci su posledny co na ich ulici nieco vôbec pestuju, nehovoriac, ze je to zahradka, nie role, ako nasi predkovia mali, kedze obchody neriesili v miere ako my... a o chovani... no napr. u nas na dedine su to zasa len svokrovci co maju par sliepok.
@mima4 tak ako Ty... 😉 vyšla si z nejakého svojho, žiaľ veľmi milného predpokladu a divíš sa, keď niekto tvrdí niečo iné... 🙂
Mne je úplne jedno či budeš so svojim dieťaťom doma, alebo ho dáš do jaslí, opatrovateľke, babke, susedke alebo ho budeš mať na pracovnom stole... ale svojím tvrdením si zovšeobecňovať začala Ty.
Čo však uznávam je, že opatrovateľka nemusí byť cudzí človek a ani ju nevylučujem... sama som opatrovala a bolo to obojstranne super 🙂
@jankalukasova však kolko ludi, tolko chuti 😉 nemoze byt svet jednostranny a rovnaky.. c´est la vie
Otázka tu znela aké mame zamestnanie!!!!!!!!!!!!!A zrazu sa to všetko zvrtlo na debatu o blbostiach a o tom ako sa staráme o svoje deti,domácnosť atd.Kazdy si žije taký život aký chce mat.@mima4 s Teba mám pocit,že sa chceš navazat do žien tu.
@mima4
Zas na druhej strane, mat zamestnanca co cely den surfuje na koňovi - lebo fakt je ten, ze teda vzdy mas potrebu sa k niečomu vyjadrit, tiez nie je výhra.
Neviem si predstavit, ze by môj zamestnanec takto neustále bol zapojený v nejakých diskusiách-ved v práci musis riesit nonstop nejake vzniknuté situácie a pokial robíš hlavou tak neviem ako popri tom moze clovek debatovať na koňovi. Vyjadruješ sa tu posmešne o ženách co du "len" doma atd...nechce sa mi to tu rozpisovať. A to nepíšem na svoju obranu, ja mam svoju firmu, ktorej sa v podstate venujem nepretržite, aj popri dieťaťu, ale nemala by som tu guráž hodnotiť zeny co chcu ostat s dieťaťom doma a materstvo ich napĺňa, ako nejake menejcenne, menej schopne.
A na záver: ako som zachytila, dieta este nemas...ale mudrujes ako jeby si uz 3 vychovala...cas vsetko ukáže
@mima4
citujem: "však kolko ludi, tolko chuti emoticon nemoze byt svet jednostranny a rovnaky.. c´est la vie "
Tak sa nás o tom všetky nesnaž presviedčať... 🙂 Lebo podľa Teba je to takto...
@jankalukasova my sa tu nepresviedcame, ale diskutujeme 🙂 o tom je roznrodost ludi, nazorov 🙂
@mima4 hmm.. ale vyznieva to inak... a zjavne nie som jediná, komu sa to zdá...
no každopádne Vás opúšťam, lebo prišiel manžel a pozval ma (nás) na večeru. Takže dobrú zábavu 🙂
@jankalukasova dobru chuť 🙂
Som programatorka a svoju pracu milujem 🙂 Nakolko pracujem z domu planujem pracovat na polovicny uvazok aj pocas RD, neviem si predstavit nepracovat, mna moja praca maximalne naplna a je to pre mna relax 🙂
Od skoncenia školy som vystriedala viac prac.. Zacinala som ako predavacka, neskôr som pracovala v logistike (administratíva), potom som pracovala v spoločnosti co sa zaoberala vymahanim pohladavok PO.. Moja posledná praca ma bavila - bola som pomocnou uctovnickou, ale už sa tam nevratim, pretože firma sa zrusila úplne.. Po rd mi bude viac menej jedno či sa zamestnam v kauflande, alebo niekde na recepcii, aspoň si myslím, ze mi na tom nebude zalezat.. Dôležité premna bude aby som popri praci stihala aj deti a domacnost..
A teda, keď budú deti väčšie, mam vymyslene podnikanie, a tomu sa dufam raz s mužom povenujeme..
@mima4 prepac ale pokial viem, ty deti nemas takze ehm, vyjadrovat sa takymto sposobom o matkach, ktore sa rozhodli byt doma s dietatom, no neviem, ale podla mna je to scestne.... ved niekto chce, nech je doma aj cely zivot a ked ma niekto potrebu ist do prace uz z porodnice, nech sa paci..... je to kazdeho osobna vec.....
@mima4 vies..ja celkom nesuhlasim, ze zeny, ktore sa rozhodli zostat doma "Pre nich ich kariera je domacnost, hackovanie, vysivanie, vypekanie..."
pisem z vlastnej skusenosti, kde kariera a pozicia senior Manazera sa razom posunula na miesto cislo 2, 3. 4.... ked sa mi narodil syn. presne si pamatam ako som si nevedela predstavit, ze zostanem bez pocitaca a sefovi som sa dusovala ze sa vratim max o rok🙂 hah!
teraz viem, ze niektore chvile su neopakovatelne a jedinecne (narozdiel od meetingov a prace).
a viem ze, tieto zeny presne vedia coho sa vzdavaju a co tym ziskavaju. nie je za tym vobec lenivost, len zmena hodnot. materstvo ta proste zmeni a tiez som musela mat tu skusenost aby som to pochopila.

Ja som vystudovana ucitelka, ale rada by som sa uplatnila v ekonomickej oblasti, tak uvidime