icon

Ako by ste to riešili vy?

lana11
25. máj 2017

Ahojte chcem sa opýtať na váš názor. Stala sa mi v práci stala taká vec, že som šla na očné vyšetrenie a povedala som vedúcej kde idem.Pri vedúcej stála kolegyňa jej oblúbenkyňa a ona mi hned odvrkla že na očné idem zmaľovaná a začala sa smiať. Ja som jej nato povedala, s mierne zvýšeným hlasom, že to som nevravela jej ale že vedúcej tak nech sa nestará do toho a šla som preč. Na očné chodím stále lebo mám glaukom. Na druhý deň si ma vedúca zavolala, že sa mam kolegyni ospravdlniť, lebo som na ňu zvýšila hlas a jej sa to nepáčilo že to je staršia kolegyňa ktorá tam je už dlhšie ( má 45 rokov) a že má viac rokov takže by som sa tak nemala chovať. Ja som povedala, že v žiadnom prípade sa nebudem ospravdlňovať, lebo nemám prečo nič zlé som neurobila, že ona sa stará do vecí do ktorých ju nič nieje a zbytočne robí poznámky.Čo vy nato ? Ako by ste to riešili vy?

Strana
z2
zooeynka
25. máj 2017

@lana11 Zle ste reagovali jedna aj druha. Nuz, do ospravedlnenia ta nikto nutit nemoze, polahky to vysvetlis aj veducej, ale prijemne ovzdusie v praci asi mat nebudete.

warholette
25. máj 2017

Ja by som sa ospravedlnila takto: Prepac ze som na teba zvysila hlas, ked si sa pytala na vec, do ktorej ta vobec nic nie je.
Ale to by asi rovnako neprispelo k lepsiemu ovzdusiu 🙂

mirtill
25. máj 2017

lana11 Nemáš čo riešiť,svôj názor si povedala,drž sa toho a bodka.Alebo zajtra sa pri nej zastav a povedz jej,že sa ospravedlňuješ na žiadosť šéfky 😉 a si podajte ruky.Alebo na to uplne zabudni,zajtrajšok aj tak prinesie niečo nové.

terezka1947
25. máj 2017

@lana11 hmm....veducej by som vysvetlila ako to bolo a ako to bolo myslene a povedane z tvojej strany,no a ze sa nemas za co ospravedlnit,ale kedze je starsia a ona zase veduca-ok,povedala by som iba: ospravedlnujem sa vam.
nic viac,nic menej
a uz by som tuto situaciu neriesila,ci by k tvojmu ospravedlneniu mala kolegyna komentar,ci nie....mlc,neries,

a este-ospravedlnila by som sa pred veducou-nech si ju zavola a povedz jej to pred nou.....leeeebo nidky nevies😉

sense
25. máj 2017

Neospravedlnila by som sa...a v buducnosti by som sa robila ze narazku nepocujem

mihula
25. máj 2017

@lana11 ja by som sa svojej sefky opýtala"uslo mi niečo?tato pani je vasa zastupkyna?Nechapem,preco sa jej mam ospravedlnit.Hadam sa nebudem ospravedlnovat celej firme,ked sa im na mne nebude niečo pačit

luxus10
25. máj 2017

firma horsia ako ms.....

daakotaa
25. máj 2017

Podla mna sa jej nemaš zač ospravedlnit....
Ja osobne by som sa to ani neurobila 🙂

tncka
25. máj 2017

@lana11 dobre si spravila. Veducej si to vysvetlila a tej druhej v podstate tiez😁 uz to nechaj tak. Aspon si nabuduce nebude usta otvarat vtedy ked nema. To ze je starsia,ju neopravnuje aby sa chovala k tebe drzo. Ja som tiez najmladsia vo firme ale nedam sa. A ostatni to uz tiez pochopili ze ked rypu,dostane sa im odpovede aku si zasluzia.

luxus10
25. máj 2017

a vobec nie si povinna oboznamovat veducu s obsahom a ucelom vysetrenia, maxi ubezpecit ze prehliadka, nie pn...potom sa vyhnes blbym komentarom drbnutych tiezpracovnicok, a netusila som ze v kompetencii veduceho pracovnika je aj starostlivost o dusevnu pohodu vybranych pracovnikov, mozno su lesby,.....🙂

lana11
autor
25. máj 2017

@zooeynka tak možno máš pravdu ale mňa naštvalo toto že ja som to vravela vedúcej a tamtá sa do toho zamiešala.

lana11
autor
25. máj 2017

@luxus10 tak chcela som byť slušná a nakoniec som ja obstála ako cvok

lana11
autor
25. máj 2017

@tncka kolegyna ma 45 a ja mam 30 rokov

lana11
autor
25. máj 2017

@daakotaa hm, len či z toho nebudem mať ešte horšie v práci

lana11
autor
25. máj 2017

@mihula ved toto ma zarazilo že čo mi vedúca nariadila

lana11
autor
25. máj 2017

@terezka1947 veducej som vysvetlila ale ona stále že som reagovala podráždene

lana11
autor
25. máj 2017

@mirtill skôr zabudnúť ako sa ospravdlnovať ak to tak necítim

tncka
25. máj 2017

@lana11 aj ja mam 30 a vylepsujem vekovy priemer😁

lana11
autor
25. máj 2017

@warholette hm, aj to by bolo fajn

lana11
autor
25. máj 2017

@sense dúfam, že už nebude robiť poznámky

lana11
autor
25. máj 2017

Proste vedúca mi povedala, že moja reakcia nebola normálna, že som reagovala neprimerane ale ja si nemyslím.Ved to je moja súkromná vec kde idem a ako tam idem.Či som namaľovaná či nenamaľovaná či zmaľovaná čo koho do toho.Nechápem tých ľudí čo sa starajú do iných

tncka
25. máj 2017

@lana11 uz nebude robit poznamky,dostala po nose 🙂

lana11
autor
25. máj 2017

@tncka ale asi vedúca si zasadne na mna mam taký pocit ...

janinah
25. máj 2017

Vedúca asi nemá čo na práci,že rieši žabomyšie vojny,nereagovala by som,neospravedlnila sa,niet za čo,správala si sa asertívne.

wena
25. máj 2017

Hm, podľa mňa skôr tvoja reakcia na nu bola neprimeraná. Ja by som jej povedala niečo v štýle "Je mi ľúto, že som na teba zvýšila hlas. Tvoja poznámka pre mňa bola nepríjemná preto som reagovala."

cakamebabo
25. máj 2017

@lana11 určite sa neospravedlnujte, poznám take riťolezky a viem si predstaviť čo narozpravala veducej keď ste odišla. Preto vam teraz kaže ospravedlnovať.sa jej....ja by som reagovala rovnako ako vy.....nema sa čo starať.,nech sa zmaľuje aj ona .....

lana11
autor
25. máj 2017

@cakamebabo Presne tak kolegyna je taká že lezie vedúcej do zadku ja také veci nemusím robiť proste na nič sa nehrám, preto sa nechcem ospravdlniť, lebo s tým nesúhlasim. Nespravila som nič zlé

lana11
autor
25. máj 2017

@janinah aj mne to prišlo divné že vôbec niečo také mi povedala alebo nariadila aby som sa ospravdlnila, mňa to veľmi nahnevalo že si to dovolila...
Pri tom vedúca ma iba 23 rokov takže tak ...

lana11
autor
25. máj 2017

@wena dalo sa to môžno aj takto povedať ale reagovala som inak

katkalubkova
25. máj 2017

@lana11 veduca s kolegynou nema starosti.
Treba im s usmevom odpovedat, ked sa staraju do veci, do ktorych, ich nic nie je. S tym ich naseries este viac.
Neviem, ako by som zareagovala, asi podla toho, aku by som mala naladu.
Mozno by som sa usmiala a povedala by som: "jasne, ze namalovana, ocny je fesak"
Ja by som k ocnemu, asi tiez nesla namalovana. Ale tak to uz ty vies, ked tam chodis casto, akym sposobom Ta vysetruje.

Strana
z2