Ako by ste to riešili vy?
Ahojte chcem sa opýtať na váš názor. Stala sa mi v práci stala taká vec, že som šla na očné vyšetrenie a povedala som vedúcej kde idem.Pri vedúcej stála kolegyňa jej oblúbenkyňa a ona mi hned odvrkla že na očné idem zmaľovaná a začala sa smiať. Ja som jej nato povedala, s mierne zvýšeným hlasom, že to som nevravela jej ale že vedúcej tak nech sa nestará do toho a šla som preč. Na očné chodím stále lebo mám glaukom. Na druhý deň si ma vedúca zavolala, že sa mam kolegyni ospravdlniť, lebo som na ňu zvýšila hlas a jej sa to nepáčilo že to je staršia kolegyňa ktorá tam je už dlhšie ( má 45 rokov) a že má viac rokov takže by som sa tak nemala chovať. Ja som povedala, že v žiadnom prípade sa nebudem ospravdlňovať, lebo nemám prečo nič zlé som neurobila, že ona sa stará do vecí do ktorých ju nič nieje a zbytočne robí poznámky.Čo vy nato ? Ako by ste to riešili vy?
Ja by som sa ospravedlnila takto: Prepac ze som na teba zvysila hlas, ked si sa pytala na vec, do ktorej ta vobec nic nie je.
Ale to by asi rovnako neprispelo k lepsiemu ovzdusiu 🙂
lana11 Nemáš čo riešiť,svôj názor si povedala,drž sa toho a bodka.Alebo zajtra sa pri nej zastav a povedz jej,že sa ospravedlňuješ na žiadosť šéfky 😉 a si podajte ruky.Alebo na to uplne zabudni,zajtrajšok aj tak prinesie niečo nové.
@lana11 hmm....veducej by som vysvetlila ako to bolo a ako to bolo myslene a povedane z tvojej strany,no a ze sa nemas za co ospravedlnit,ale kedze je starsia a ona zase veduca-ok,povedala by som iba: ospravedlnujem sa vam.
nic viac,nic menej
a uz by som tuto situaciu neriesila,ci by k tvojmu ospravedlneniu mala kolegyna komentar,ci nie....mlc,neries,
a este-ospravedlnila by som sa pred veducou-nech si ju zavola a povedz jej to pred nou.....leeeebo nidky nevies😉
Neospravedlnila by som sa...a v buducnosti by som sa robila ze narazku nepocujem
firma horsia ako ms.....
Podla mna sa jej nemaš zač ospravedlnit....
Ja osobne by som sa to ani neurobila 🙂
@lana11 dobre si spravila. Veducej si to vysvetlila a tej druhej v podstate tiez😁 uz to nechaj tak. Aspon si nabuduce nebude usta otvarat vtedy ked nema. To ze je starsia,ju neopravnuje aby sa chovala k tebe drzo. Ja som tiez najmladsia vo firme ale nedam sa. A ostatni to uz tiez pochopili ze ked rypu,dostane sa im odpovede aku si zasluzia.
a vobec nie si povinna oboznamovat veducu s obsahom a ucelom vysetrenia, maxi ubezpecit ze prehliadka, nie pn...potom sa vyhnes blbym komentarom drbnutych tiezpracovnicok, a netusila som ze v kompetencii veduceho pracovnika je aj starostlivost o dusevnu pohodu vybranych pracovnikov, mozno su lesby,.....🙂
@terezka1947 veducej som vysvetlila ale ona stále že som reagovala podráždene
@warholette hm, aj to by bolo fajn
Proste vedúca mi povedala, že moja reakcia nebola normálna, že som reagovala neprimerane ale ja si nemyslím.Ved to je moja súkromná vec kde idem a ako tam idem.Či som namaľovaná či nenamaľovaná či zmaľovaná čo koho do toho.Nechápem tých ľudí čo sa starajú do iných
Vedúca asi nemá čo na práci,že rieši žabomyšie vojny,nereagovala by som,neospravedlnila sa,niet za čo,správala si sa asertívne.
Hm, podľa mňa skôr tvoja reakcia na nu bola neprimeraná. Ja by som jej povedala niečo v štýle "Je mi ľúto, že som na teba zvýšila hlas. Tvoja poznámka pre mňa bola nepríjemná preto som reagovala."
@lana11 určite sa neospravedlnujte, poznám take riťolezky a viem si predstaviť čo narozpravala veducej keď ste odišla. Preto vam teraz kaže ospravedlnovať.sa jej....ja by som reagovala rovnako ako vy.....nema sa čo starať.,nech sa zmaľuje aj ona .....
@cakamebabo Presne tak kolegyna je taká že lezie vedúcej do zadku ja také veci nemusím robiť proste na nič sa nehrám, preto sa nechcem ospravdlniť, lebo s tým nesúhlasim. Nespravila som nič zlé
@lana11 veduca s kolegynou nema starosti.
Treba im s usmevom odpovedat, ked sa staraju do veci, do ktorych, ich nic nie je. S tym ich naseries este viac.
Neviem, ako by som zareagovala, asi podla toho, aku by som mala naladu.
Mozno by som sa usmiala a povedala by som: "jasne, ze namalovana, ocny je fesak"
Ja by som k ocnemu, asi tiez nesla namalovana. Ale tak to uz ty vies, ked tam chodis casto, akym sposobom Ta vysetruje.

@lana11 Zle ste reagovali jedna aj druha. Nuz, do ospravedlnenia ta nikto nutit nemoze, polahky to vysvetlis aj veducej, ale prijemne ovzdusie v praci asi mat nebudete.