Ako dosiahnuť úspech?

a_6
30. aug 2015

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť 🙂 chystám sa do novej práce a potrebujem odpoveď na tieto dve otázky? Prečo sa uchádzam o tú poziciu ?(jedná sa o práci na reklamácii vo veľko-obchode) .. a kde sa vidím o 5 rokov? to prečo sa uchádzam mám v tom jasno 🙂) skôr neviem čo napísať na otázku kde sa vidím o 5 rokov ? Poradte mi čo by ste napísali vy a možno sa niekde nájdem .. Ďakujem za ochotu!

janinah
30. aug 2015

o 5 rokov? na stoličke šéfa 😀

a_6
autor
30. aug 2015

@janinah 😀 no jedine 😀 😀 😀

mimla
30. aug 2015

Ak by som mala na výber medzi firmou, ktorá mi takéto dementné otázky kladie a firmou, ktorá ich nepoloží, vyberiem si tú druhú. Bohužiaľ podobné dementnosti dnes kladie každý náborový pracovník. Ideálne by bolo takýmto firmám sa vyhnúť, ale u nás všetci zaspali v 80tych rokoch, kedy sa takéto otázky kládli. Ja mám vždy 100 chutí povedať, že o 5 rokov sa vidím na pozícii jeho šéfa (pretože mám pocit, že svoju prácu fláka a treba ho čo najskôr vyraziť). Na otázku prečo sa uchádzam o danú pozíciu, som raz v návale depresie odpovedala protiotázkou, prežo oni vypísali konkurz na práve túto pozíciu. Prekvapivo som bola pozvaná aj do druhého a tretieho kola.

Inak, v skutočnosti sa o 5 rokov vidím niekde v horskom pásme s pripojením na internet, kde sa venujem ako rodine. tak aj svojej práci.

Na pozíciu sa spravidla hlásim preto, že ma niečim oslovila - samotná firma, náplň práce, možnosť sa rozvíjať, lokalita, pracovná doba, pracovné benefity, prípadne kombinácia týchto prvkov.

baklik
30. aug 2015

a ty netusis, kde by si chcela byt o 5 rokov? oni tou otazkou zistuju, ake mas preferencie... ci mas ambicie alebo ti bude postacovat dana pozicia alebo mas v skutocnosti zaujem o nieco ine a toto by bola pre teba iba prestupna stanica (to neodporucam povedat, ak mas skutocny zaujem o danu poziciu)... 😉
tiez by som nehovorila, ze by som chcela byt sefkou daneho oddelenia, v pripade, ze by tam sedela dotycna osoba, co je dost pravdepodobne... 😉

dominika6
30. aug 2015

@a_6
O 5r sa ja vidim vo vasej firme ako spokojny a pre vas max.produktivny,flecibilny a spolahlivy zamestnanec

gladys_07
30. aug 2015

hlavne uprimne...kazdy trosku skuseny personalista odhali, ze mu recitujes nieco vopred pripravene, s cim sa ani velmi nestotoznujes a najlepsi dojem vzdy zanechas, ak ostanes autenticka. Kludne mozes povedat, ze nemas presnu predstavu, skor kratkodobejsie plany, co je zacat pracovat v ich spolocnosti, naucit sa svoju pracu robit co najlepsie a casom, ked mat pocit, ze nastal cas posunut sa dalej, ist smerom teamleader, skolitel alebo nieco ine.
Rozhodne nie ten "fuzaty" vtip, ze sa vidis sefom/na opacnej strane stola, nie je to vtipne, ani sebavedome, ani originalne.

mikema
30. aug 2015

Tiez by som povedla, ze je mi dolezite mat pracu na dlhsie a teda sa o 5 rokov stale vidim v tejto istej firme...

regina22
30. aug 2015

reklamácie vo veľkoobchode - práca so zákazníkmi, customer service, máš nadriadeného, musíš vystupovať ako človek ktorý chce byť číslo jeden pre zákazníkov.
do predstavy
máte šéfa, fungujete v tíme, súťažite medzi sebou a šéf vás odmenuje
takže o 5 rokov chceš dostať prémiu v hodnote mesačného platu za najviac vybavených reklamácii v tom konkrétnom roku.
ak mu povieš, že chceš byť vedúcou na oddelení tak by ťa mohol vykopnúť, lebo mu dýchaš na chrbát ... veľa zdaru