Ako je to s výpoveďou na dobu určitú počas rodičovskej?

danielkabn
22. dec 2012

Chcem sa spýtať,18.12.mi skončila materská,už som požiadala o rodičkovský príspevok,ale prišlo mi od zamestnávateľa,celkom som totiž nato zabudla,že som pri nástupe do zamestnania podpisovala zmluvu na dobu určitú,ktorá mi končí 31.12.2012. Od januára budem teda nezamestnaná,ale budem poberať rodičovský príspevok.Na Upsvare mi povedali,že sa nemusím zaregistrovať,aj keď už nebudem mať prácu,pretože budem poberať rodičák,odvody za mňa platí štát,lebo šak nato som bola na sociálke sa zahlásiť,ale nejako sa mi to nezdá..nárok na podporu v nezamestnanosti by som aj tak nedostala,pretože nemám odrobené potrebné dva roky a zasa popri rodičáku sa nedá brať aj podpora.Neviem teda,či sa mám alebo nemám ísť zaregistrovať na úrad práce? a či mám ísť aj na zdravotnú poisťovňu,pretože potvrdenie o poberaní rodičovského dostanem až v polovici januára,tak mi povedali. 😒

betuska22
22. dec 2012

No ja to mam takto isto len zmluva mi konci v marci..... Tiez neviem ako to je.

elli333
22. dec 2012

@danielkabn na urad prace sa nemusis ist registrovat

moon1979
22. dec 2012

registrovať sa nemusíš, budeš poberateľom rodičovského príspevku do veku 3 rokov dieťaťa ... do zdravotnej poisťovne chod okamžite ako dostaneš papiere o skončení PP, oznámiš im, že ti skončil PP na dobu určitú a že budeš poberať RP. Rozhodnutie im doručíš akonáhle ho obdržíš z UPSVaR.

littledevil
22. dec 2012

Do troch rokov budes poberat rodicovsky a az potom sa pojdes prihlasit na urad prace, dovtedy plati za Teba odvody stat.