Ako napísať životopis, keď som ZŤP ?

lienkashcj
25. okt 2019

Ahojte chcem sa opýtať ako napísať životopis keď som ZŤP pacient? Mám 22 rokov a no nemám žiadne pracovné skúsenosti. Po SŠ som išla na VŠ kde som bola prvý semester. A potom som odišla a išla na PN zo zdravotných dôvodov. A tam som si vybavila invalidný dôchodok. A rozhodla som si nájsť prácu(hádam sa podarí). Ale neviem ako napísať životopis. Viem že je veľa vzorov na internete ale žiadny tam nie je(aspoň som nenašla) taký ktorý by "sedel" na mňa. Preto sa pýtam. Viete mi poradiť. Ako to napísať.
Osobné údaje
Vzdelanie
Znalosti
Vlastnosti a záujmy

....aspoň takto sme sa to učili v škole. (ale + pracovné skúsenosti) Ale ako tam napísať to že som ZŤP. Invaliditu mám na 60%. A mala by som to tam napísať. Alebo je lepšie to zatajiť....?
Ďakujem za rady 🙂

sissy27
25. okt 2019

@lienkashcj sprav si registráciu na www.profesia.sk a tam si vytvor životopis v ich šablóne, dá sa tam zahrnúť aj zťp.

lienkashcj
autor
25. okt 2019

@sissy27 áno tam životopis mám vytvorený ale chcem si posielať životopisy aj cez iné stránky alebo tak. Nie len cez profesiu.sk

eliska13
25. okt 2019

@lienkashcj Určite nezatajit veľa firiem potrebuje zamestnať ZTP

lienkashcj
autor
25. okt 2019

@eliska13 veď práve 🙂 úprimne dúfam že by sa mi mohlo niečo také pošťastiť aspoň na začiatok, ale ako/aký životopis im poslať. Myslím ako sformulovaný. :/

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2019

@lienkashcj ved si na profesii vytvor zivotopis, stiahni ako pdf/doc a budes moct poslat aj mimo profesiu.

lienkashcj
autor
25. okt 2019

@dskjhfdlkdjhl a myslíte si že je dobré dať fotku do životopisu alebo nie ?

tamvtme
25. okt 2019

@lienkashcj nedávaj foto, len ak si to vyžadujú v ponuke...

sissy27
25. okt 2019

@lienkashcj veď si ho vieš odtiaľ stiahnuť ako pdf a poslať mailom kam chceš. Alebo teda rovno podľa toho si vytvor nový keď nemáš čo robiť, ale je to zbytočné, nič nové nevymyslíš.

lienkashcj
autor
25. okt 2019

@sissy27 áno úprimne som si tam vytvorila životopis ale vôbec som si nevšimla že je možné si ho stiahnúť 😅

sissy27
25. okt 2019

@lienkashcj prihlás sa do svojho konta, klikni na záložku môj životopis a tam máš “uložiť ako pdf”

lienkashcj
autor
25. okt 2019

@sissy27 áno už som si ho uložila :D

monkabohdalova
25. okt 2019

@lienkashcj Ahoj otázka troška pomimo, ale chcem sa spýtať či ti uznali nejakú sumu invalid. dôchodku, keď si nebola ešte zamestnaná. Ďakujem za odpoveď🙂

juliet86
25. okt 2019

chod na iprba.sk a tam sa dostat do cspr. centrum ore socialnu a pracovnu rehanilitaciu tam ti super pomozu aj s hlafanim prace. drzim palce

zalka
26. okt 2019

@monkabohdalova no existuje štatút "invalidita z mladosti" a taký dôchodok môže dostávať aj občan, ktorý nikdy nepracoval, najskôr začnú vyplácať v 18r veku.

lienkashcj
autor
26. okt 2019

@monkabohdalova áno uznali. Ja som po VŠ(ktorú som ukončila po prvom semestri) išla som na PN a keď som bola tam tak som si podala žiadosť na ID. Ale neuznali mi to z mladosti. Tak mi dali "normálny". Ale soc. poisťovňa mi to najprv neuznala(že mi nebudú platiť), ale keďže som ešte nikde nepracovala tak som si mohla do soc. poisťovne doplatiť. A potom čo som si doplatila mi to uznali a začali vyplácať.

ladyblcha
26. okt 2019

@lienkashcj zatajit ani nevies, ako ztp mas znizene urcite odvody na sp, zp, takze by im hlasilo vykazy zle, aj tak by im volali aby si to opravili, lebo mas ZTP.

lienkashcj
autor
26. okt 2019

@ladyblcha aha. v poriadku už som si to napísala do životopisu. Viem len že som čítala že niektorí ľudia ktorí majú take zdr. problémy ako ja tak to zamestnávateľovi nepovedia. Preto som nevedela ale už som si to napísala tam. Aké mám ochorenia

bielavlcica
26. okt 2019

@lienkashcj musis to tam dat a dokonca musis na to zamestnavatela hned upozornit lebo budu od teba ziadat preukaz ZTP plus posudok na kolko % ta ohodnotili a ci mas uznane aj SP. Ja mam napriklad 50% kvoli diete ale invalidny mi neuznali lebo nemam dalsie diagnozy ale chcdm poziadat aspon ciastocny kedze uz sa mi pridruzili dalsie zdrav. Problemy.

lienkashcj
autor
26. okt 2019

@bielavlcica ja mám invaliditu 60%, dôchodok mám čiastočný (mám sklerózu multiplex a epilepsiu) preukaz ZŤP mám. Vyplnila som si životopis na profesia.sk a stiahla som si ho. Mám tam napísané "pracovné obmedzenia", ale nieje tam napísané že mám preukaz ZŤP a moju invaliditu(60%). Toto stačí povedať/ukázať až na osobnom pohovore(ak by sa pošťastilo)?

ladyblcha
26. okt 2019

@lienkashcj do nejakych %netreba ale ty mas uz nad 55% a to uz meni vysku odvodov

lienkashcj
autor
26. okt 2019

@ladyblcha a nevieš asi cca ako/koľko sa menia tie odvody?

ladyblcha
26. okt 2019

@lienkashcj mimochodom, ked chces pracovat, treba byt samostatnejsia a hladat si info. Vsetko je na webe, ani v praci ti nik nebude vsetko hovorit. Samostatnost sa u zamestnavatela ceni.

lienkashcj
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienkashcj
autor
26. okt 2019

@ladyblcha som samostatná a dokážem sa o seba postarať ale aj tak ďakujem za link

marsmykkok
26. okt 2019

Uveď to do sprievodného listu alebo do textu emailu že si ztp ale nebráni ti to vykonávať danú prácu

lienkashcj
autor
26. okt 2019

@marsmykkok aha ale potom na osobnom pohovore to mám hneď povedať alebo čakať až sa na to opýta potencionálny zamestnávateľ ?(pardon že sa toľko vypytujem)

savmebej
26. okt 2019

@ladyblcha prosim mozem sa spytat,prave riesim ten isty problem,o kolko su znizene odvody aj te pre ztp alebo len invalidov?

ladyblcha
26. okt 2019

@savmebej pre invalidov do sp a pre ztp do zp. Nad 70% invalid vobec zp. Ak dobre viem.

ladyblcha
26. okt 2019

@savmebej ale skor mozno @evittam by poradila.