Ako odmietnuť ponúkanú prácu od úradu práce?
Prosím, potrebujem poradiť...ak niektorá z vás robí na ÚP. Poslali ma na pohovor, kde spĺňam predpoklady. Avšak je to len na určitý čas, presnejšie zástup PN. Nemám záujem o toto miesto, nakoľko mám sľúbené niečo iné, ale nie písomne. Čo mám povedať, resp. ako sa tam zachovať? Keďže potenc. zamestnávateľ musí vyplniť tlačivo - vyjadrenie zamestnávateľa - prečo nebol uchádzač prijatý (avšak nie zo stany uchádzača). Ak napr. odmietnem v prípade, že by ma chceli prijať, môžu ma vyradiť z evidencie? Vďaka.
Ja som prácu z Up odmietla. Bola to praca pre poisťovňu. Cestovanie, školenia mimo bydliska, no som povedala že to nemôžem zobrať lebo nemám kam dať deti keď musím byť mimo mesta, čo aj je pravda. Okrem toho je mi takáto práca proti srsti. Nevyradili ma.
Keď nemáš záujem tak sa nepriprav na pohovor, pýtaj vysoký plat, alebo povedz že ti nemá kto deti varovať to hneď zaberie 🤪
@rainee Ja už tam robím, aj keď pracovníčka na úrade vedela, že tam nechcem. Lebo som z rovnakej pozície predtým dala dobrovoľne výpoveď. Tam mi povedali, že ak odmietnem, nedajú mi pečiatku (lebo ma potrebujú), čiže by ma vyradili (tak mi povedali na úp). Hneď v úvode som povedala, že tam neostanem, že mám sľúbené iné, že či sa im oplatí ma zaúčať, školiť (už má 3 školenia....). Nič. Ok som tam, ale ak aj odídem, prakticky zo dňa na deň (myslím, že 3 dni), tak nič nezmôže nikto. Znova ÚP a dávka v nezam. Prípadne už nová práca. Ako ...toto mi hlava neberie....To len aby si úrad práce splnil svoje. Veď ja som výpoveď dala, lebo chcem robiť iné a tú prácu si sama aj najdem do toho pol roka. Ale jasné, že zbytočné čerpanie štátnych penazí (pol roka podpora). Ale niektorí naši spoluobčania môžu aj celý produktívny vek takto existovať a nakoniec dopadnú lepšie ako my, čo pracujeme stále. Len raz príde čas na zmenu a možno hľadanie seba. Či už v tomto štáte asi nemám nárok asi ani na ten po.....pol rok podpory☹ Už ani nie som z toho smutná, viem sa zariadiť. Len mi to príde akoby také akoby "nasilu". Už prostriedky na "zbytočné" školenia a pod....to nikoho nezaujíma. Ale ok. Ja sa zákonom podriadim.
A prečo by si nemohla byť evidovaná aj pol roka a poberať podporu. Celý život platíš odvody, máš na to nárok. Blbé komentáre si nevšímaj.
Chod kľudne na pohovor a úplne vážne im za hlas že chceš plat 1500€. Tak to spravil kamarát.
@spinoscapularnabeta taký plat by mohol byť konečne bežný aj u nás. Keď človek vidí tie ponuky,nároky ako na riaditeľa a plat ako pre upratovačku. 🤔

@len_nig hej zle som to napísala....ale SP jej ich vypláca na základe toho že je evidovaná na UP ako nezamestnaná a splnila podmienky na "podporu"....UP si robí len svoju povinnosť, nie je to žiadna buzerácia...