icon

Ako odpovedať na pracovnom pohovore?

30. máj 2021

V utorok idem na pracovny pohovor, bola by to pre mna praca snov, ak by ma zobrali.
Splnam poziadavky na vzdelanie a prax, z toho strach nemam.
Ale bojim sa otazok typu: preco ste si k nam poslali zivotopis, povedzte nam vase dobre a zle vlastnosti a moja uplna nocna mora je, kde sa vidite o 10 rokov ☹
Nechcem sa ucit naspamat odpovede, ale poradte mi, ti, co ste uspeli, ako ste odpovedali na tieto otazky? Rada by som mala aspon predstavu, ktoru by som si upravila na seba a nebola v takom strese. Dakujem

anicka182
31. máj 2021

Mna sa pred štyrmi rokmi spytali na pohovore ze preco by mali spomedzi všetkých vybrat prave mna, odpovedala som ze preco nie? Miesto som dostala 🙂

zuvelyn
31. máj 2021

@elementissa ako HR absolutne suhlasim.

Na pohovory chodim uz len zriedka, ale su otazky ktore o kandidatovi povedia vela. Potom zalezi od pozicie, nie je nic zle na tom ak niekto len chce mat stabilnu pracovnu napln a hoc aj o 5 rokov pracovat na tej istej pozicii, nie kazdy chce karierne rast a je to v poriadku a je to potrebne vediet, lebo ak taky clovek pride na pohovor na projektovu poziciu kde kazdeho rok a pol je nova "napln prace" tak je to trochu pruser. Ja pracujem v korporate, cize najdu sa rozne pozicie, analyticke, kreativne, take kde sa da karierne rast aj take tie obycajne kde clovek fakt ked chce a vyhovuje mu to moze aj 10 rokov stagnovat a robit stale to iste dokolecka.
Tak ist otazka na co najviac hry/najvacsi pracovny uspech/ako by vas popisala rodina/kamarat to su bezne otazky na co sa pytame, lebo potrbeujeme zistit aj nieco s osobnosti kandidata. Ak mam extrovertny energeticky tim a na pohovor mi pride zakriknuta seda myska co najradsej robi sama (na com nie je vobec nic zle) darmo ze ma super pracovne portfolio, tim aj zamestnanec budu trpiet.
Dobre a zle vlastnosti uz vysli z "mody" , na to sa pytaju hama len rychlokvasene HRstky bez skusenosti. Ale stane sa ze kandidat pri rozpravani o sebe tieto veci vytiahne sam, lebo nevie co ma povedat. V tom pripade ak povie nieco take ako pisala
@janinah v prvom prispevku je hned odpisany, lebo je to bullshit. Kazdy clovek ma nejaku zlu vlastnost a pokial si to nevie priznat otvorene, pruser. Viac si ocenime ak niekto povie ze nie je team player, alebo ze ma problem s komunikaciou, alebo ze mu dlhsie trva nieco pochopit ako take tie prvoplanove odpovede co si najde niekde na internete, lebo s takym clovekom vieme pracovat.

judar
31. máj 2021

Odpovedaj hlavne ako sa na tie otazky citis a nie ako vopred nauceny vritolez...mna neraz vytocila otazka kde sa vidim o 5-10rokov odpovedala som "a vy viete kde sa vidite o 5-10 rokov? Lebo ja nie, nemam vestecku gulu" a nech si to kazdy zobere po svojom kedze teraz je aj doba koronova a kto vie co este pride za preklapenie ze clovek ani nevie ci sa dozije ...u mna vyhrava radsej odpoved na realnej skutocnosti nez naivna fantazia do buducna

makova333
31. máj 2021

@elementissa a tieto rady ti ako pomohli?

lea162
31. máj 2021

Kde sa vidíte o 10 rokov ? Vidím sa v práci ktorá ma napĺňa a baví, ktorá mi ponúka rôzne napredovať a zdokonaľovať sa .. do ktorej každé ráno vstávam s úsmevom ... toto úplne stačí 🙂 tiež som nevedela čo odpovedať na tuto otázku. Raz som niekde čítala ako jedna personalistka písala čo vlastne chcú oni počuť pri odpovedi na tuto otázku. Veľa šťastia. 🙂

smajcii
31. máj 2021

Ja na svoju dobrú vlastnosť odpovedám stále rovnako, lebo je to stále najlepšia vlastnosť 🤭😁😁mám neustále dobrú náladu a nenechám sa ľahko rozhodiť, čo je dôležité pri práci s ľuďmi aj mimo nej podľa mňa 🙂
A zlá stránka je pre mňa tá, že nepatrím veľmi k trpezlivým ľuďom, ale snažím sa tej trpezlivosti priučiť prostredníctvom šitia náušníc, ktoré sa bez toho urobiť nedajú :D
No ale teda otázka kde sa vidím o 10 rokov, to je naozaj nonsens a doteraz sa to vypytujú. Ale odpovedala by som asi s úsmevom, že "na Vašom mieste predsa" 🤭😁😁

autor
31. máj 2021

Dakujem vam vsetkym, ze ste sa zapojili. Nie som uz najmladsia, som v polovicke k 50tke a na pracovnom pohovore som nebola viac, ako 10 rokov a tuto pracu by som velmi chcela ziskat. Vela vasich odpovedi ma naviedlo, ktorym smerom si mam zhruba pripravit odpovede, aby som nezostala uplne zaskocena a neostala ticho, prip nezacala trepat uplne blbosti.

lienka.7
31. máj 2021

Neznasam taketo hlupe otazky 🙉🙉🙉
Ked sa ma raz spytala ze kde sa vidim o 10 rokov, povedala som jej ze na Vasom mieste 🤣🤣🤣
Negativna vlastnost? Nemam rada lenivych a zakernych ludi 👌👌👌
Ked je to tvoj dream job... tak nie je o com. Uprimne odpovedz. 😁
Drzim ti palce 🍀🍀🍀

eeffka
31. máj 2021

Drzim palce, noooo ja som nebola na pohovore roky ale co tak citam tak ani neviem aka je to vlastnost ,ci dobra a ci zla, ze nemam trpezlivoat s hlupakmi 🤣 ( tym nemyslim jednoduchych ludi) ale studovanych debilov.

basska_b
31. máj 2021

Kde sa vidím o 10 rokov? Dúfam že živá a zdravá budem a čo sa týka kariérnych ambícií, tak budem robiť robotu, akú mi dáte, nebojím sa výzvy, nebojím sa prijať väčšiu zodpovednosť, ale ani o ňu prvoplanovo neusilujem. Rodinu a deti by som do toho nemiešala, do toho im nič...

Dobre a zle vlastnosti. To si treba premyslieť. Zle vlastnosti napríklad ja som netrpezliva, rozčúli ma v pracovnej sfére ľudská hlúposť a nezodpovednosť, ale zároveň si uvedomujem, že sú to veci, ktoré treba prijať.

Prečo by ste mali zobrať práve mňa - niečo v zmysle, že po tejto práci fakt túžim, hodí sa na môj profil a myslím si, že budem prínosom

dominikac321
31. máj 2021

@janakuul bohuzial to sa bezne pytaju, zn.8 pohovorov za mesiac....

dominikac321
31. máj 2021

@elementissa ja osobne neznasam otazku kde sa vidim o 10 rokov lebo sama neviem, vidim sa naspat v praci po materskej dovolenke s dvoma detmi, ale to ludi oproti mne nezaujima, taktiez nevies odhadnut ani karieru to ze teraz sa uchadzas o miesto asistentky neznamena ze sa nerozhodnes za 4 roky zmenit oblast a krajinu aj ked si to teraz nevies predstavit...

luccija
31. máj 2021

@elementissa ja tieto otazky neznasam kazdy sa na pohovore pysi ako pav a skutek utek.A otszka kde sa vidite o 5 r ved nie kazdy chce napredovat a skakat z oddelenia a zbierat funkcie
Autorka bud sama sebou ziadne pozlatko a naucene frazy

daisydee
31. máj 2021

Pozri si aj tu..... mozno ti to v niecom pomoze

https://www.profesia.sk/kariera-v-
kocke/pohovor/otazky-na-pohovore/

maris5
31. máj 2021

@zuzanka.zuzu chytak to nie je, ale niektori ludia to nevedia vypocitat. Z hlavy, bez kalkulacky.... 🤷🏼‍♀️
Potom asi tu hlavu velmi nevedia pouzivat ani v inych pripadoch.

kulumulu123
31. máj 2021

@maris5 jednoduchá matematická otázka co tým vlastne sleduje?

maris5
31. máj 2021

@kulumulu123 niektori ludia to nevedia vypocitat.

dominikac321
Autor odpoveď zmazal
dominikac321
31. máj 2021

@maris5 ja to napriklad neviem vypocitat na kalkulacke :D

weja88
31. máj 2021

@maris5 to, že niekomu matika, ešte neznamená, že je hlúpy. Manželovi percentá a zlomky nejdú absolútne a nerozumie tomu stále 🙈 Zato ale ovláda 4 cudzie jazyky 🤩

katulienkax
31. máj 2021

Môj oco na takú sprostu otázku kde sa vidí o 5 rokov odpovedal že 5 rokov nevydržala ani jediná firma v ktorej robil buď skrachovala alebo odišla za lepšími danami 😂 prácu vtedy mal tak si to mohol dovoliť odpovedať akurát hľadal niečo lepšie ale na take stupidne otázky odmietal odpovedať

dominikac321
31. máj 2021

@katulienkax mna si pani pozvala na pohovor len preto, ze som skoncila VS kde ucitela terajsia manzelka jej ex a cakala, ze budem na nu kydat :D na dalsom pohovore sa ma pytali po pripadovej studii ci ma dokaze nieco zaskocit a o par minut na to, ze ci mam problem sediet v kancelarii s kolegami ci preferujem radsej kancelariu osamote a tretia perlicka bola pohovor na poziciu na urade samospravneho kraja a pripadova studia bola, ze mamicka ktorej dcera prepadava zavola zupanovi a bude sa stazovat nech s tym nieco robi... :D jedno lepsie ako druhe!

kalifka
31. máj 2021

Ja som odpovedala na otázku kde sa vidím o 10 rokov - moja odpoveď - ako vchádzam z úsmevom na tvári týmito dverami do práce. Pohovor bol blízko recepcie v presklenej miestnosti. To bola prvá otázka a aj posledná, hneď mi podala ruku a spýtala kedy viem nastúpiť 😁

maris5
31. máj 2021

@weja88 to je pravda, ale sme firma, ktora robi s peniazmi a s cislami cele dni.

autor
1. jún 2021

Este raz vam vsetkym dakujem, aj za usmevne odpovede 😀
Dnes poobede idem na pohovor, vecer napisem, co sa ma pytali a ako to dopadlo 🙂

elementissa
1. jún 2021

@6mia6 tak zasa povedat, ze o 5 rokov to tu bude moje je trochu uletene ;) ale ani netvrdim, ze chcem 5 rokov byt na tej najnizsej priecke. Prirodzenym sposobom, ak budu vidiet vo mne snahu a potencial by som bola rada na pozicii s trosku vacsou zodpovednostou, napriklad viedla vlastny projekt a maly (2,3clenny tim). To podla mna vobec nie su prehnane poziadavky na karierny postup. Ale tak predpokladam, ze v pracach, kde karierny postup nie je vobec mozny sa tuto otazku snad nepytaju

elementissa
1. jún 2021

@makova333 myslis z druhej diskusie? Ci z tejto? Mala som vcera pohovor a uvidim, aky bude vysledok, ale manazerka mi bola mega sympaticka, podla mna sme mali velmi uvolneny rozhovor, velmi dobre som sa s nou citila, bolo vidno, ze ma svoju pracu a svoj tim naozaj rada, pohovor iba na jedno kolo, ale navrhla mi, ze mi moze dohodnut stretnutie iba s timom (bez nej), aby som sa presvedcila, ci chcem v takom time pracovat 🙂 fakt bola velmi mila, mala som tam pocit, akoby som sa stretla s dlhorocnou kamoskou a nie uplne neznamym clovekom. Rada by som to miesto dostala, ale ked nie, tak co uz, budem dalej hladat 🙂

elementissa
1. jún 2021

@dominikac321 asi je dobre mat odpoved na tuto otazku pre dve situacie- ked je karierny rast mozny a ked nie je. Ked nie je, tak oni rataju s tym, ze nie je a chcu vybrat kandidata, ktory je s tym uzrozumeny a praveze sa hore neskriabe, lebo ho bavi stabilna praca. Ked ide niekto na poziciu asistentky, tak myslim, ze aspon v kutiku duse vie, ze z asistentky sa stanes CEO jedine ze by si bola Pepper Pots. Takze byt si vedomy toho, ze to bude stabilna praca a aj po rokoch kvazi to iste, ale najst nieco, co ta bavi a co.ta motivuje na tej praci. "Vidim sa kazde rano prichadzat do prace s usmevom, k praci, ktoru mam rada a medzi ludi, s ktorymi mam dobre kolegialne vztahy".

autor
1. jún 2021

Tak mam pracovny pohovor za sebou. Prebehol v uplnej pohode, dobrej atmosfere.
Otazky boli, co viem o ich firme, pytali sa ma na pocitacove znalosti, budu zavadzat jeden speci program, ktory ja ovladam, co bolo pre nich prekvapenie a skonstatovali, ze som pre nich hotovy clovek. Aaaa padla otazka, povedzte nam nieco o sebe, tak som nastastie od vas vedela, co rozpravat a nekoktala a nebola nepripravena 🙂 Ale pohovory robia cely tento tyzden a vysledok daju vediet v pondelok.

xckaret
13. jan 2022

Ako si vlastne dopadla?