icon

Ako odpovedať na pracovnom pohovore?

30. máj 2021

V utorok idem na pracovny pohovor, bola by to pre mna praca snov, ak by ma zobrali.
Splnam poziadavky na vzdelanie a prax, z toho strach nemam.
Ale bojim sa otazok typu: preco ste si k nam poslali zivotopis, povedzte nam vase dobre a zle vlastnosti a moja uplna nocna mora je, kde sa vidite o 10 rokov ☹
Nechcem sa ucit naspamat odpovede, ale poradte mi, ti, co ste uspeli, ako ste odpovedali na tieto otazky? Rada by som mala aspon predstavu, ktoru by som si upravila na seba a nebola v takom strese. Dakujem

Strana
z3
autor
13. jan 2022

@xckaret V maji ma nevzali, ale bola som na pracovnom pohovore v decembri tyzden pred Vianocami a tam ma zobrali v podstate hned a je to este lepsia praca, ako som chcela v maji. Takze vsetko je tak, ako malo byt 🙂

xckaret
13. jan 2022

Mna zajtra caka online pohovor do Tatrabanky, uz som bola raz pred rokom a nevzali ma. Mam neskutocnu tremu.

autor
13. jan 2022

@xckaret Drzim palce !

sono2
Autor odpoveď zmazal
ellaa12
10. feb 2022

@lea162 prosim ta aj si pamatas co pisala ta personalistka ? co chcu pocut 😀

korinecka
17. máj 2022

Oživím diskusiu.. ako by ste odpovedali na otázku prečo ste odišli z minulej práce? A pravda bola taká že nadriadený porušoval zákony, neuznával priepustky a dával neznesiteľne veľa roboty? Naskytá sa jednoduchá odpoveď.. že pracovné prostredie a kolektív, lenže čo keď sa personalista opýta že popíšte to bližšie?

queen_mary
18. máj 2022

@korinecka nikdy nenadavaj na minuleho zamestnavatela. Radsej povedz, ze ta praca, pracovna napln nenaplnala, potrebujes zmenu, uz sa nemas co nove naucit, chces sa posunut, velmi ta tato ponuka zaujala

autor
18. máj 2022

@queen_mary A preco by mala klamat, ze ju praca nebavila? Na zamestnavatela by som priamo nekydala, ale ani by som netvrdila, ze ma nebavila praca, lebo budu automaticky ocakavat, ze ju nebavi chodit do prace. Ja by som sa snazila drzat pravdy a povedala by som, ze zamestnavatel neplnil dohodnute podmienky zmluvy.

queen_mary
18. máj 2022

Mnohe firmy v ba automaticky vyraduju ludi, ktory nie su lojalny voci svojmu aktualnemu zamestnavatelovi. Autimaticky sa ocakava, ze to moze urobit nasledne aj im. Taketo interne veci a problemy so zamestnavatelom jednoducho na pohovor s dalsim zamestnavatelom nepatria.

rohypnol1
18. máj 2022

@queen_mary
@korinecka suhlasim s tym, ze neociernuj byvaleho zamestnavatela. Taka diplomaticka odpoved je, ze dakujes za vsetko, co si sa v byvalom zamestnani naucila, no nastal cas posunut sa inde a pracovat na novych vyzvach. Ak povies na pohovore, ze byvaly zamestnavatel porusoval zakon a daval neznesitelne vela roboty, zatvoris si dvere. Personalista si ta predstavi, ako o rok hovoris podobne veci na dalsom pohovore o tomto zamestnavatelovi…

lienka.7
19. máj 2022

@korinecka ja som povedala pravdu. Vykon chcel za 3, plat za 1. Nie ze by nebolo, ale proste kamaráti... videla som co a ako, a ja seno proste nezerem...
@queen_mary ze ma prijímali na ini pozíciu a dali mi robit uplne niečo iné (prac.zmluva a napln samozrejme ine). Po mesiaci som odišla lebo som s tým nesúhlasila. Na dalsim pohovore som povedala normalne, neserioznost zamestnávateľa. Co je na tom? Jasne, nebudem kydat a ohovárať ale prečo to zvalovat na mna ze ma práca nebavila?

queen_mary
19. máj 2022

@lienka.7 rob ako chces, to bola len rada. Ja by som to nespravila nikdy🙂

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3