icon

Ako prekonať strach a nízke sebavedomie pri hľadaní práce?

19. feb 2025

Ahojte. Hladam si pracu no s mojou povahou je to tazke. Mam neskutočne nizke sebavedomie. Poposielala som si ziadosti. Ked vidim ze mi vola nejake cudzie cislo aj sa bojim zdvihnut lebo sa bojim ze ma budu volat na pohovor. Ze tam budem musiet ist,medzi ludi. Je mi az zle od zaludka. Pracu chcem a uz velmi potrebujem ale strasne sa bojim. Brzdi ma strach. Minule som mala ist za jednou riaditelkou a zrusila som to lebo som mala panicky strach. Prisla som tak o sancu na pracu. Co mam robit?

Strana
z2
ssimusska
19. feb 2025

Vyhľadať odbornú pomoc.

tana85
19. feb 2025

odborna pomoc. a fakt, ze bez prace nie su kolace. nervozita pred pohovorom je ok, ani ja nie som uplne sebavedoma lebo nemam nijake speci schopnosti a zrucnosti, ale teda u teba to uz vyzera na socialnu fobiu, sama to asi nedas. chod za vseobecnym, aby ti dal listok k psychiatrovi a cim skor termin

zuzubb007
19. feb 2025

Smer psychiater nijak si sama nepomôžes, to nemá nič z nízkym sebavedomim

melanta
19. feb 2025

Toto nie je o sebavedomí, ani o introvertovi, ani i ničom podobnom. Stres, obavy sú normálne v živote. Toto, čo opisuješ ty, je sociálna fóbia. A tú vyriešiš len s odbornou pomocou. Takže smer psychológ alebo psychiater.

autor
19. feb 2025

Fuha baby ale ked sa niekto dozvie ze som bola u psychiatra to ma da dole este viac. Sme mala dedina,tu sa kazdy dozvie vsetko. Aj co sa prace tyka tak ma potom nikde nezamestnaju,lebo tu je par firiem a kazdy pozna kazdeho. A ako mi s tym pomoze psychiater?

ssimusska
19. feb 2025

@autorka vyhľadať odbornú pomoc je úplne normálna a bežná vec. Prečo by ťa nemali zamestnať? Len za to že si bola u psychológa? A vlastne ako sa chceš zamestnať, keď kvôli tvojmu problému nemáš ani ako.

bystrozraky
19. feb 2025

Preco by sa mal niekto nieco dozvediet. Mozes mat psychologa/terapeuta aj online pokial viem. Urcite s tym nevahaj, vsak naco takto trpiet.

caroline_
19. feb 2025

@zuzubb007 ma,pravdepodobne ma socialnu fobiu a ta prameni aj z nizkeho sebavedomia

autor
19. feb 2025

@ssimusska nie bohuzial v spolocnosti sa toto este odsudzuje. A tu v malom mestecku ani nehovorim. Uz vidim ako by hovorili ze ta chodi psychiatrovi,ta je sibnuta. Viem zial ako to chodi

autor
19. feb 2025

@bystrozraky no len tie ceny online psychologov,na to nema teraz ako nezamestnana peniaze

jojomacko
19. feb 2025

Môžeš skúsiť aj hedepy.sk ....je to online terapia. Nemusíš nikam chodiť, takže to nemajú ľudia ako zistiť.

zuzubb007
19. feb 2025

Môže ti byť jedno čo si kto myslí, dôležitá si ty a tvoje zdravie, pretože, keď nebudeš v pohode ty, všetko bude naprd, nikdo sa nemusí nič dozvedieť

caroline_
19. feb 2025

podla mna mas socialnu fobiu,mam ju aj ja,este v skole ked som mala ist odpovedat pred tabulu a aj som sa ucila som radsej povedala ze to neviem nech mi daju 5ku len nech som nemusela vyjst pred vsetkych,naozaj ti v dobrom odporucam nejake sedenia s terapeutom plus sa v niecom zlepsovat nech naberies trosku viac sebadovery,takto si clovek sam zatvara dvere a moznosti, pripadne pracu z domu si nehladala?

ssimusska
19. feb 2025

@autorka tak neveim čo potom chceš. Pomôže ti jedine psychológ. Bud budeš nezamestnaná sa schovávať doma alebo to budeš riešiť a žiť normálny život.

melanta
19. feb 2025

Tak choď k odborníkovi do mesta vzdialeného 200 km. Proste buď to chceš riešiť alebo nie. Ak to chceš riešiť, tak nájdeš spôsob, ako tú odbornú pomoc vyriešiť. Ak nenájdeš, tak potom ti na tom až tak nezáleží. A možno by ti pomohlo, keby si si následne aj prácu našla niekde mimo a odišla do veľkého mesta. Aby si sa zbavila prostredia, ktoré je takto prízemné a podľa mňa aj primitívne. Veď tu nejde iba o prácu ale o život ako taký.

caroline_
19. feb 2025

chapem,ani ja som nemala,zacala som robit z domu,konkretne pre jedno call centrum pre ZSE,nieco som zarobila,zaplatila som si terapie,ako chodila som aj k psychologom co su zadarmo no to bolo proste cele zle,nic nepomohli...teraz mam zas inu pracu z domu,aky odbor hladas?

autor
19. feb 2025

@caroline_ jadne ze hladam pracu z domu. To je moj sen.

bystrozraky
19. feb 2025

No plne chápem tvoje obavy, že sa to ľudia dozvedia, keď máš sociálnu fóbiu. Pohľadaj, či nejaká poisťovňa na Slovensku to prepláca. Taktiež možno môžeš ísť raz niekam ďaleko do mesta a nech ti napíše recept na online terapie, lebo kvôli tvojej sociálnej fóbií sa bojíš, že sa to niekto dozvie. Taktiež spôsob, akým to zvládla @caroline_, je absolútne super a naozaj má môj obdiv 👍 Ale tvoju fobiu ries, lebo naozaj takto trpiet, to si neviem predstavit.

autor
19. feb 2025

@caroline_ hocico v administrative. Alebo kludne aj to co si ty robila na call centre ale nie volat ludom a predavat nieco.

luccija
19. feb 2025

Od poisťovne máš nárok na x sedení ročne zadarmo.Pozri si to na webe aj ku súkromnému, ktorý má zmluvu s poisťovňou.A nepreháňaj, že sa to niekto dozvie nie je horšie byť doma a ľudia budú klebetiť, že nepracujes?Nemôžeš celý život prežiť doma robis to kvôli sebe🙂

autor
19. feb 2025

@melanta nemozem odist. Mame tu dom,deti skolu,muz pracu. Rodinu co nam vie pomoct s detmi ked budem pracovat, ked budu prazdniny alebo ked budu chore

autor
19. feb 2025

@luccija nie som doma cely zivot. Pracovala som no bolo to utrpenie. Nemam rada ľudí

autor
19. feb 2025

@caroline_ prosim ta ako ti pomohol psycholog? Das mi aspon kratke info ako to prebieha?

ssimusska
19. feb 2025

@autorka ale si si vedomá toho že práca v call centre je volanie s ľuďmi? Čo tebe ako si písala nejde a radšej telefón ani nezdvihneš? Ja tie nemám rada ľudí a čo, pracujem na recepcii k. Tiež by som najradšej pracovala z domu. Len nie z tých dôvodov ako ty. 😄

autor
19. feb 2025

@ssimusska nie telefonovat s cudzimi mi vobec nevadi.

justxme
19. feb 2025

Ak nechceš ísť smerom odbornej pomoci, tak by som poradila proste len sa nejako prekonať. Jednoducho nejako to už dopadne a ty prácu potrebuješ, nemáš na výber, nemáš čo stratiť. Skúsiš a uvidíš. Pre mňa je hľadanie práce tiež vždy veľký stres, ale inak to nejde.
Inak, práca z domu je super, ale to tiež nie je tak, že pošleš mailom životopis a obratom ti pošlú zmluvu a robíš. Tiež musíš prejsť celým procesom, pohovormi, prvé dni či týždne sa budeš zaúčať pravdepodobne na mieste, a potom sa všetko bude riešiť cez telefonáty a online meetingy, čo je tiež stresujúce, lebo to nie je tak osobné, a tiež si na to treba zvyknúť.

caroline_
19. feb 2025

psycholog nijako,aspon tí dvaja co som k nim chodila,chceli riesit dychove cvicenia,pytali sa ma na obavy ktore vyplyvaju zo socialnej fobie a na to mi povedali,ze to je normalne,z toho nemusim mat strachy atd..no dakujem pekne za taku radu,za to terapeut,toho som mala online,isiel do hlbky,rozoberali sme hlavne detstvo,z toho vyplyva vsetko..
a praca v call centre nie je len predaj,robila som na pasívnej linke cize ľudia volali mne,riesila som rozne poziadavky okolo platieb,nove zmluvy atd viem ze aj zdravotne poistovne,banky,allianz,rozne kurierske spoločnosti,to sa uz robi aj z domu

caroline_
19. feb 2025

a este mi napadlo,ja som v okoli povedala ze mam socialnu fobiu a nikto to neriesil,jeden clovek mi praveze prisiel ze viac vdaka tej informacii chape moje vyhybave spravanie

autor
19. feb 2025

@caroline_ ano taku pracu hladam,pasivnu linku. Len zatial sa mi nic take nepodarilo najst. Nasla si to normalne cez profesiu?

jana_eyre_2
19. feb 2025

To že by si vyhľadala odborníka by nikto neriešil.. pravda je, že ty sama nechceš, lebo to je ďalší kontakt s ďalším cudzím človekom.. máš sociálnu fobiu, začať s niekým komunikovať je neskutočne ťažké a je jedno ak aj ide o odborníka... Ak dokážeš písať sem, tak je to forma komunikácie ktorú zvládaš.. skús vyhľadať odborníka ktorý by si s tebou písal a vedel ťa nasmerovať.. začneš mu dôverovať, neskôr si možno zavoláte a nakoniec aj stretnete.. ale keď nevieš ani dvihnúť telefón s potencionálnym zamestnávateľom ak potrebuješ prácu, tak je to evidentne veľmi silné a sama to asi ťažko zvládneš prekusnut.. potrebuješ pomoc a nie je to žiadna hanba..

Strana
z2