icon

Ako sa stať učiteľkou?

papierka
31. dec 2013

ahojte dievcata mam na vas jednu prosbu, tie ktore sa do toho vyznate, uz som nieco studovala po intedrnete ale...mam ukoncnu strednu skolu z maturitou a chcela by som ucit v skolke alebo deti na 1 stupni. to je jedno co, nemam neake zameranie jazyky neovladam na komunikativnej urovni...co by som mohla ucit? a vlastne ako ziskat taketo vzdelanie na ucenie ako dlho trva co sa uci, Viete mi niektora poradit ako s adopracujem na taketo vzdelanie? musim mat vysoku skolu?pedagogicke minimum, vobec sa do toho nerozumiem, prosim info 🙂

bubelko
25. jan 2015

@mahalo ale ono jedno s druhym suvisi. osoba, ktora neovlada poriadne (nemusi perfektne) gramatiku materinskeho jazyka, nema na vysokej skole co robit -je jedno akej. aj ked budiz, na technickych smeroch sa da privriet oko. ale pravnik? ucitel?
toto by sa malo zistit uz na zakladnej skole, najneskor ale na strednej, ze dana osoba nema "hlavu" na skoly, ale mozno ma ine schopnosti, ktore by boli na inej skole lepsie vyuzite.
pripadne, ak ma rada deti, tak mozno skolka, jasle, kde v podstate na gramatike este tak nezalezi, ale na tej empatii o to viac...
a to, ze problemy neriesia kompetentni, to je zname... ale podporovat to nebudem tym, ze podporim studium niekoho, kto tam podla mna nema co hladat. ale mu oporucim, najskor si dostudovat tu gramatiku, zlepsit sa v jednom a potom sa pustit do druheho. a nenapisem, chod, lebo je to jedno, beru vsetkych... dostudujes potom... a nebudem tvrdit, ze na tom jednom nezalezi, ked podla mna zalezi. a ako pisem, jedno suvisi s druhym, neda sa to oddelit. skratka, mam na toiny pohlad ako ty... to je cele.

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo a to si mi teraz odpovedala na ktoru otazku? 😅

cecil36
25. jan 2015

@mahalo ja len otazocka, naco potom mame vobec vysoke skoly, ak sa tam ma preberat ucivo ZS a SS? Vysoka skola by mala byt uz nadstavba na toto vsetko a kto to neovlada a zazrakom prejde prijmackami, tak sa to ma svojpomocne doucit, nie ze sa to ma preberat znovu na VS. A ako sa to chce doucit, kym pojde do parxe, ked na skuskach od neho budu ziadat uz daleko viac? Uz len seminarku ked odovzda s xy hrubkami vyleti...Teda aspon by mal... 😉

mahalo
25. jan 2015

@bubelko presne tak, mame na to iny pohlad. Ja si myslim ze vystudovany ucitel uz musi ovladat gramatiku a bez toho aby ju neovladal by tou skolou nemal prejst. Ty si toho nazoru ze taky clovek nema mat pravo taku skolu ist studovat. Je to presne o tom, ze mame na vec iny pohlad a ja som vyjadrila podporu zakladatelke temy, ze by ju to nemalo odradit pokial citi ze to je jej povolanie. To ze neovlada gramatiku moze mat xy dovodov..s poruchou ucenia by asi tazko bola ucitelka, no pokial je to problem zanedbania z dalsich xy dovodov, tak to nie je stratene. To je cele v skratke z mojho pohladu, ostatne k comu som sa vyjadrovala vyplnulo z konkretnych reakcii a komentarov pricom nie vzdy sa ludia pochopia obzvlast cez nepriamo komunikaciu 😉 pekny den vospolok!

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo jo, ale ucitelka asi nebudes, lebo pady Ti nejako nejdu a to by si sa predsa na VS bola byvala doucila 😝

bubelko
25. jan 2015

@cecil36 no zjavne na svk nevyleti, lebo skola potrebuje peniaze...a potom o par rokov budeme citat vyroky v style "malY sme", "pItalY sme sa", "lubYm ta", popripade "krasTne" ci "uzasTne"... lebo ved kto to nauci deti, ked ucitel to sam neovlada... 😝

zuzkaanicka
25. jan 2015

@bubelko ale zato, taky ucitel bude mat vacsie pochopenie pre tie deti, ktorym to nepojde a nebude ziaden stres 😝

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka ja som ani nikde nenapisala ze som ucitelka, to si sa len ty priznala ze si VS ucitelka a tiez si o tom myslim svoje..moja a co v nedelu nemas co robit? 😝 a inac pady mi idu bez problemov pokial pisem v pohodicke napriklad pracu, nemam problem s gramatikou..su aj ine faktory, napriklad sustredenie a to nakolko povazujem presnost za dolezite vies 😉

cecil36
25. jan 2015

@bubelko presne tak asbolutny suhlas 🙂 Ja ked tu niekedy citam niektore vety, normalne sa musim zamysliet, co tym chcel basnik povedat, lebo zmenou Y/I obcas dostanu aj iny vyznam 😀 A moje oblubene je "koli" 😝

ankalv1
25. jan 2015

Presne ako ti tu píšu baby až na to že to nie je primarna a elementarna pedagogika či ako to tu nazvali ale Predškolská a elementárna pedagogika- to je Bc. štúdium, s týmto vzdelaním môžeš učiť v MŠ, štúdium pokračuje odborom Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie- Mgr. s týmto si kvalifikovaná na učiteľstvo 1-4.A urážať sa netreba, s takýmto pravopisom naozaj nemáš čo učiť.

cecil36
25. jan 2015

@zuzkaanicka aaa ved nech celu slovencinu zrusia 😀 Pis ako pocujes 😀

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo pytala som sa, ci si ucitelka, lebo ked ja podla Teba strielam naslepo, tak som si myslela, ze Ty pises zo svojich dlhorocnych skusenosti 😉 ... o svojom volnom case rozhodujem sama, takze sa Ti nemusim spovedat, ci mam, alebo nemam, co robit 😉

zuzkaanicka
25. jan 2015

@cecil36 lepsie bude pys ako pocujes 😝

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka kvoli tebe by som si to normalne opravila moja aby si bola spokojna no na opravu preklepov je nejaky casovy limit fnuk ☹ 😝

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo kvoli mne si to vobec nemusis opravovat, kvoli sebe by si sa mala zlepsit 😎

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka som z prostredia ktore sa toho priamo dotyka a riesi tieto problemy 😵

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka to by mohol kazdy, no kazdy v niecom inom ze ano 😎

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo no, ved si pisala, ze sa to na Slovensku vobec neriesi 😝

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo to isto 😉

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka no neriesi, pretoze ti co maju moc to zmenit, to neriesia..ale neznamena to ze snaha a navrhy z nizsich radov nie su! 😉

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo no, pokial sa to bude riesit tak, ze bude snaha doucovat na VS studentov ucivo ZS, tak radsej nech sa neriesi nic 😝

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka no moja budem ti asi chybat ale uz musim ist, nabuduce ked budem chciet nejake ustipnutie ti urcite napisem 🙂 😝 pekny den a neboj sa to su trosku zlozitejsie navrhy ktore by priniesli skvalitnenie samotneho studia a aj samotnych VS ucitelov 😉)))

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo nebudes mi chybat 😅 ... a ustipnutie si nechaj pre manzela 😉 ... mozno to oceni 😉

mahalo
25. jan 2015

@zuzkaanicka zlata si 🙂 😝

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo 😝 😀

zuzkaanicka
25. jan 2015

@mahalo inak, tie navrhy by ma celkom zaujimali ... to, ze su zlozitejsie, to nevadi, ja som pomerne chapava ... mozes nam nejake z nich sem hodit 😉 ... aj ked teda na Slovensko sa vratit nemienim.

veronkarisko
25. jan 2015

Ja tiez študujem pepku, gramatiku ovladam- dufam 🙂 , ale co mna poburuje, je podvadzanie mojich,, kolegýň,, pri skúškach...kto uz ma byt poctivý, ked nie učiteľka. A druha vec nie su schopné prijať kritiku od vyučujúcich- pýtam sa teda, ako chce taký človek učiť?...
učiteľka má mať - vztah k detom!!!!
A perfektné vzdelanie,inteligenciu a vedomosti zo zs, ss, vs! Uz na vš má ísť s rozhladom...niektoré moje,, kolegyne, robia aj trivialne skúšky na 2-3x. To by jednoducho nemalo byť.
Ja pokladám vzťah k deťom a vedomosti za rovnako dôležité.

zuzkaanicka
25. jan 2015

@veronkarisko maximalne s Tebou suhlasim, ale ako vidis, su aj ine nazory 😝 ... a citia sa byt fundovane 😝

papricka33
25. jan 2015

@sunshineka tak to s tymi rodicmi ani nekomentujem, to by bolo na dlho 🙂 je tam trochu viac dovolenky, ako u inych smrtelnikov. Tie minies casovo na pripravu, kreditne vzdelavanie, takze sa to vyrovna. Cez rok, si dovolenku mozen zobrat vtedy, ked su prazdniny. Je rozdiel v akej MS robi. V meste sa prazdniny nezhoduju so ZS. Vzdy je otvorenych aspon par tried. Cez letne prazdniny jeden mesiac je prevadzka, z druheho 3 tyzdne hygienicka pauza. Posledny tyzden sa uz pripravuju triedy, dokumentacia.

2010lubo
24. okt 2016

Dobry den,
hladame ucitelku do materskej skolky v Bratislave v Ružinove, nase deti bavi montessori . Prosim napíšte na 2010lubo@azet.sk

Lubo 🙂