Ako skončiť pracovný pomer na dobu určitú?

pmk111
1. okt 2013

Dobrý deň
Mám pracovný pomer na dobu určitú. Už mám po skúšobnej dobe. Mojej skoro 3 ročnej dcére sa zhoršil zdravotný stav a budem musieť byť s ňou doma častejšie. Chodiť na vyšetrenia. Nechodí ešte do škôlky. Ako mám skončiť prac. pomer. Koľko tam je výpovedná doba? Dá sa skončiť dohodou, výpoveďou, okamžite? Ja sa v tom vôbec nevyznám.

olifcek
1. okt 2013

kedy Ti konci doba urcita? PP skonci dobou urcitou, ak sa nedohonete na predlzeni. ale, ak nechces do prace uz chodit, lebo sa to neda, tak sa normalne s nimi dohodni §60 dohoda ;)

klincek
2. okt 2013

@pmk111, jediny rozdiel medzi pracovnym pomerom na dobu urcitu a na dobu neurcitu je v tom, ze pracovny pomer na dobu urcitu konci uplynutim dohodnutej doby trvania. vsetko ostatne je ako pri p.p. na dobu neurcitu-vratane skoncenia. takze ak sa da, skus dohodou, ak sa neda, vypovedou. vypovedne doby presne neviem, treba pozriet podla zakonnika prace, no myslim, ze pri vypovedi danej zamestnancom su to dva mesiace.

zara13
2. okt 2013

Ak je este uplynutie PP daleko, tak potom standardne - bud vypovedou alebo dohodou. zalezi ako dlho pracujes - ak je to menej ako rok, vypovedna doba je len 1 mesiac, ak je viac ako rok - tak standardne dva mesiace. Dohoda zalezi len an tebe a zamestnavatelovi, takze v principe moze byt aj zajtra, ale ako pisem zalezi len na zamestnavatelovi, na co je ochotny a schopny pristupit (aj z prevadzkovych dovodov). Okamzite skoncenie ako take zo strany zamestnanca je mozne len v pripade ze ti nevyplatili mzdu, a pod. co asi enbude tento pripad.
Drzim palce

m_ij_ka
2. okt 2013

uplynutím doby určitej, alebo sa dohodni so zamestnávateľom na výpovedi. 🙂

bublinaaa1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz