Ahojte, nájde sa tu niekto, kto sa vyzná do pokladne, že pracuje s ňou každý deň ? Máme takúto pokladňu (pridám fotku) a potrebovala by som poradiť, buď do osobnej správy ak sa naozaj niekto vyzná alebo sem. Ráno robím vklad hotovosti, s tým, že dám VKLAD 100€, vytlačí mi doklad a potom už idem do R- režim a normálne blokujem. No keď už príde koniec dňa, že ideme zavrieť, tak chcem zistiť koľko som mala tržbu a spraviť dennú uzávierku. Naučená som bola takto : vytlačím si PREHĽADOVÚ UZÁVIERKU, s tým, aby som vedela, koľko mám mať za celý deň peňazí v kase. V kase si zrátam peniaze, či mi sedia, teda či som v + alebo v - s peniazmi. Vyrátala som si tržbu s tým, že som teda z celkovej uzávierky odrátala -100€ a mala som tržbu. Tržbu z kase vyberiem a nechávam tam tých 100€ na druhý deň. No a teraz neviem ako ďalej, keďže prehľadová uzávierka je len premňa, nie je odoslaná ďalej. No a ako ďalej ? Ja som si myslela, že mám teraz vytlačiť dennú uzávierku, čiže Z- režim, ten blok si odložím, tam mi ukáže koľko som teda mala tržbu s tým, že sa to odošle aj na finančnú správu. A potom už len spravím výber, čiže dám vybrať všetky peniaze z kase, napríklad 300€ a na druhý deň zase nanovo vklad a tak ďalej. No zase mi nedávno bolo povedané, že najprv mám spraviť výber peňazí a až potom dennú uzávierku. Tak ako to je ? To mi je ale divné, však ako mám vedieť, koľko mám peňazí vybrať, keď som nespravila oficiálnu dennú uzávierku + keď by som peniaze vybrala, že by som to dala z tej prekladovej, ktorá je len premňa a spravila výber ako prvý a až potom dennú uzávierku, tak by bola 0€ nie ? Viete mi poradiť ? V akom to ide poradí, keďže prehľadová je len premňa, že ako v poradí to má byť - najprv výber ako mi povedal a až potom denná uzávierka či ako ? Ďakujem.
A na finančnú správu sa neodosiela uzávierka, ale každý pohyb, teda aj vklad a výber
@lahela áno viem, že všetko sa odosiela, ale len tá prehľadová nie, to že je len premňa aby som si vedela to skontrolovať, čiže najprv spravím výber peňazí podľa tej prehľadovej uzávierky, čiže celú sumu, ktorú som dnes zarobila, keďže robím na noci ráno vklad a potom dám len spraviť a vytlačiť dennú uzávierku ? Čiže denná uzávierka bude 0€ ? Či nechápem poriadne. Budem ti vďačná za vysvetlenie 🙂
Áno veď keď podľa prehladovej uzávierky všetko vyberieš máš na konci dňa nulu, to bude aj na uzávierke a ráno keď vložíš sto, tak máš sto plus potom trzba a tak dookola
Ja robím najprv výber, potom Z uzávierka, vyber dávam 0.00 vždy, vklad ráno 150
@poradena bude to vsade inak, v jednom obchode co som pracovala, sa spravila uzavierka a vybrala trzba, pricom vklad v kase ostaval vzdy rovnaky. V dalsom ako pises sa zadalo na kase kolko som vybrala napriklad bol vklad 100 eur a trzba 520 eur s tym, ze som z kasy vybrala 500 eur a rano si druha zmena pozrela podla listka ze v kase ma byt 120 eur. Prehladove uzavierky som robila vsade rovnako, ked som si chcela prepocitat kasu pred zaverecnou.
@poradena výber 0.00, potom Z uzávierka
Mám ešte otázku, spravila som teda výber, všetky peniaze z tržby + vklad čo som dávala ráno… potom som dala Z- uzávierka a vytlačilo mi blok, no suma ako CELKOM tam bola stále, tie €, čo sme mali tržbu. To je v poriadku, ono sa to akože vynuluje ? Spravila som všetko ako mi kázali, len som si myslela, že mi akože Z- uzávierka ukáže CELKOM 0€.
Najprv výber a potom uzávierka, logicky keď vyberieš a odnesieš do banky, tak na konci dňa tam máš o ten výber menej