ahojte,
ako si rýchlo najst normalnu pracu z domu? nikto nechce davat na 100% HO, ziadne nahadzovanie produktov na eshop, ziadne copywritingy, nic, som z toho znechutena, svetko zamietave odpovede, ani preklady angličtiny uz nie su, nic, vsetko riesi chat gpt, to AI a ine nic,
co potom ucenie anglictiny online tiez je velka konkurencia, ale toto su brigady, ja chcem nejaku serioznu pracu na doma, normalne polovicny alebo cely uvazok,to je jedno, ale vzdy vsade kam napisem, tak su to zamietave odpovede a som uz z toho chora, som v cudzine takze preto HO potrebujem, moze byt aj privyrobenie iba, ale ziadne ze predaj vyrobkov, call centrum a take, lebo zijem s muzom v Baku a tu su platy 200e takze chcem nieco ine, dakujem za info
zase dalsi troll co tu 7x tyzdenne vypisuje ohladom prace na doma
Ak si v cudzine, hľadaj si prácu na HO v cudzine. Pre slovenského zamestnávateľa až na výnimky nemôžeš robiť zo zahraničia. Kvôli daniam. Čiže to bude hlavný kameň úrazu. A ďalšia vec, ak chceš v novom zamestnaní hneď full remote, zrejme si v niečom výnimočne skvelá. Ale skvelé zručnosti máš?
@cocolino234 ok, som mladá 32 rocna, bezdetna, vydata zijuca v baku mimo eu, studovala som humanitny smer VS (prosim nesudte, vtedy som si myslela, ze to pojde a prerazim s tym, bola som naivna, na sk to nie je mozne ), takze odbor nic moc, kreativne viem pisat clanky, robit preklady z anglickeho jazyka do ceskeho a slovenskeho, vyuka online individualne alebo miniskupinky pre anglicky jazyk, taktiez nahadzovanie produktov do eshopu, alebo editorstvo, managment social media zaklady, viem c1 angličtinu, b1 nemčinu, ta je slabšia, hľadám si nutne prácu z domu. ALe nie nejaký pochybný predaj a pyramídovky. Robila som napr. praxovala v turizme, ako bloggerka.
@melanta to nie je že by som bola skvelá,ale nutnosť práce full time z domu,lebo žijem mimo EU, tu ani nie je možnosť prácez HO, plus tu treba vybavovat pracovne povolenia, a za 200e (mesacne) neviem,kto by robil, ale manzel odtialto nechce odist.
@lucik194 nie , nie som troll, hľasdám si skutočne rýchlo prácu z domu, ale co pozerám ponuky tak nic moc, samy ekonom, java developer, alebo it a to vobec neviem.takze toto nie, a ani tie spoločnosti neodpisuju, mne by stacilo cokolvek, praca z domu aj na par hodin denne, ale prilepsit si k rozpoctu proste iba.
Keď tam chce muž ostať tak nech ťa živí on.
nuz zakladny kamen urazu je to, ze ta slovensky zamestnavatel nezamestnana ak zijes v inej krajine kvoli daniam.
poviem ti takto... 12 rokov som robila vo firme z toho 10 rokov z domu. Pocitaj s tym ze kazdu robotu sa musis zaucit a minimalne musis prist podpisat zmluvu atd. A az potom ak v tebe vidia prinos ti ten 100% home office schvalia. Mna teraz z firmy vylozili a uvedomujem si ze budem musiet dochadzat par dni do tyzdna. Navyse ak ty si v Baku a nie si v EU tak podla europskeho prava nemozes pre tu firmu v SR (napr.) pracovat..
nechcem tarat ale svagor mal podobnu situaciu... zil v HU a pracoval v LUX a za par mesiacov mu zrusili zmluvu. Teraz pracuje na zivnost, pretoze na zmluvu sa prave z dovodu ze necestoval do Lux-u nedalo.
Prečo si taká pobúrená, že Ti nikto nechce dať HO? Práca z domu ešte stále nieje všade bežná. A na základe čoho by Ti firma mala dať HO za skvelé peniaze, keď ťa ani nevidela, ani nevyskúšala Tvoje kvality a pracovnú zmluvu chceš ako podpísať, keď si pár tisíc km ďaleko?
Kvoli daniam toto nepojde, hladaj si nieco lokalne. Bohuzial.
Tak ešte raz... ak žiješ mimo Slovenska, slovenskému zamestnávateľovi zákony nepovoľujú zamestnať človeka, ktorý prácu bude vykonávať z územia iného štátu. Takže hľadaj v krajine, v ktorej žiješ. Ďalšia vec, ak ste sa rozhodli žiť mimo Slovenska, tak akceptuj podmienky danej krajiny, čiže napríklad potrebu vybaviť si pracovné povolenie. Ak spĺňaš podmienky, dostaneš ho. Ak napriek tomu nie je možné získať ho a manžel tam chce ostať, tak počítam že má prácu, ktorá vás pohodlne uživí oboch aj keď ty nepracuješ. Ak nie, tak toto bolo potrebné riešiť vopred. Nie teraz sa rozčuľovať. V podstate nič extra nevieš, to, čo je v inzercii na prácu z domu nevieš vôbec, ale myslíš si naivne, že rýchlo si nájdeš prácu z domu. Máš VŠ, tak snáď máš aspoň toľko rozumu, aby si chápala, že to takto easy nefunguje a že rozumieš tomu, čo si sa v odpovediach dočítala.
Prečo to musí byť práca z domu dieťa nemáš...žiješ v Baku musíš sa prispôsobiť životu a financiám tam.Ty máš problém a muž odísť nechce a ty budeš žiť s problemom s pracou x rokov.Ved to, co píšeš neznie zle, že ovladas..on je odtiaľ?Co si robila doteraz?
ja ťa opravím - nie že ponuky na prácu z domu sú nič moc, to ty nevieš nič moc ponúknuť, resp. nemáš dostatočné vzdelanie a prax na to, aby ťa niekto zamestnal len na HO. A hlavne si treba uvedomiť, že na HO zostali väčšinou ľudia z firiem, ktorí už mali vybudovanú nejakú svoju pozíciu a zamestnávateľ v nich mal dôveru.
Ďalší aspekt ako tu už bolo spomenuté, sú daňové záležitosti...
No a keď si bezdetná, mladá, dlhodobo žijúca na nejakom mieste - čo ti bráni nájsť si prácu tam? Okrem toho ak si tam prišla s manželom, ktorému je tam dobre, tak asi má aj dobrý job a mal by byť schopný vás uživiť, do toho ste asi išli s tým sťahovaním, že pre teba nebude možné hneď pracovať a bude vás živiť on, nie?
Píšeš, že ponuky práce nič moc(ekonom, java developer, alebo it). A nebude to trochu inak? Že Tvoje vedomosti a schopnosti sú nič moc?
Tu na mna vyskocila jedna na facebooku, nech sa paci; https://www.websupport.sk/kariera/campaign-mana...
@melanta nemôže má slovenský zamestnávateľ zamestnať keď žijem mimo územia SR ?
Ja mám však stále trvalý pobyt na sk
Prečo to nie je možné ?
Živnosť nemám.
Tu sa pre cudzinku ženu práca nedá nájsť a ak áno načierno a za 200e mesiac, muž má prácu kde zarobí 300e, takže žiadna sláva. A nenavazajte sa hneď tu všetky do mňa že nič neviem. Tak študovala som históriu, takže humanitný smer je logické, že neviem ekonómiu a pod veci ja netvrdím, že sú to práce nič moc, sú to super prace ale nie pre mňa keďže ich neovládam. A nie že sú nič moc akože vo všeobecnosti.
Tu sa zamestnať nedá ako iste viete je to prísne moslimská krajina kde žena nemá moc možnosti sa uplatniť preto urgujem nejaku prácu z domu.
@mandzula no neviem ale mne čo povedali na jaspravim dvaja chlapi čo som pre nich prekladala keď som robila preklady tak mi povedali že viac to nebudú potrebovať lebo prišiel chat gpt takže nechcú neviem...teda..ale práca rapídne poklesla s príchodom ai
Nechcem byť odkázaná na mužove peniaze. V žiadnom prípade. Presťahovala sommsa sem za ním lebo sme sa zosobášili a ľúbime sa. On by od svojej rodiny ako pravý moslim nikdy v zivote neodišiel a ja som to akceptovala. Ja nenariekam, ľúbime sa, ale finančné je to vážne o drzku
@sissy27 ale to tu je takmer nemožné nájsť si prácu tu...je to moslimská krajina, tu ženy a hlavne cudzinky len tak robiť nemôžu ohh
Veď nefrfli. Píšeš, že vieš prekladať z ANJ. Čiže si oficiálna prekladateľka? Ak nie, ako sa slovenské firmy alebo aj občania môžu dozvedieť, že Ty prekladáš? Máš Facebook a patričnú propagáciu? Alebo nejako inak to robíš?
Ale toto všetko si pred odchodom vedela nie? Že bude ťažké sa tam zamestnat pre teba, že sú tam nízke platy...
Pozri ponuky profesii na stránke v Baku, určite niečo také majú...
Doučovať sa na full time dá, keď nazbieraš dosť klientov, čiže ak máš v tomto prax, založila by som živnosť a skúsila by som sa vybrať týmto smerom...viem, že konkurencia je veľká, ale skús teda spraviť niečo, aby si prerazila, niečím sa odlíšiť, zviditeľniť sa, rozbehnúť sociálne siete, investícia do reklamy nie je nie taká veľká 😊
Je super, ak sa s manželom ľúbite. Ale dobrovoľne si išla do krajiny, kde prevláda islam a kde pracovný trh pre ženy nie je naklonený. Čiže toto rozhodnutie si urobila vedome a dobrovoľne. To si musíš uvedomiť a teda aj niesť následky za toto rozhodnutie. A to nemám nič voči islamu, nakoľko aktuálne možno 50% mojich klientov pochádza z moslimskej krajiny.
Pýtaš sa, prečo nemôžeš robiť z Baku pre slovenského zamestnávateľa. Prepáč, ale ak máš naozaj vysokú školu, toto si už dávno mohla a hlavne mala mať zistené. Pretože dane. Pretože by si pracovnú činnosť vykonávala mimo Slovenska. A to nie je možné. Respektíve by zamestnávateľ musel riešiť zdaňovanie tvojho príjmu v krajine, v ktorej žiješ a takúto komplikáciu sám sebe nemá dôvod robiť.
Nemáme sa do teba navážať. Skús urobiť nádych - výdych a pozrieť sa na to objektívne. Neovládaš nič zaujímavé, čo by ťa klasifikovalo k tomu, aby po tebe skočil niekto s dobrou prácou a full remote. To nie je myslené nijak negatívne, to je proste fakt. Na druhej strane nie si ochotná skúsiť učiť jazyk či niečo iné online a skúsiť ponúkať prekladanie. Prečo? Veď za to nič nedáš. Registrácia na pár stránkach a ak bude job, zarobíš, ak nebude, nič nestratíš. Ale ty si rovno povedala nie a radšej budeš nariekať a hľadať niečo, čo proste nenájdeš, pretože to nie je možné.
To je pekné, že sa ľúbite, ale z toho nevyzijete.
Budeš to mať veľmi ťažké.Nikdy by som s tým nesúhlasila, keď nemôžeš pracovať nech sa obracia on
syn aj jeho sesternica sú programátori. Robia pre české firmy a HO môžu mat iba v CR.
Lebo laska... ked laska vyprcha, ty po 40ke domov s nulovou pracovnou skusenostou (ten turizmus a blogovanie nikoho v zivotopise nenadchne, vlastne studijny odbor tiez nie...) Uplne zavisla na inej osobe... toto je velmi nedobra pozicia...bez vlastnych financii, zazemia, vlastne moznosti...
Co mozes urobit:
- blogovat dalej
- napisat clanky/knihu a predat
- freelancer v IT odvetvi (toto nevidim realisticky)
- robit online doucovanie jazyka ci matematiky, fyziky, chemie a veci tomu podobnych pre skolakov (na priamu platbu, mimo dani, vlastne na cierno no) - napriklad platba cez paypal
Tam to asi aj konci bohuzial. Dostala si sa do velmi blbej pozicie tymto vztahom.
bývaš priamo v Baku ? Manželova rodina (nejaká vzdialená sesternica) sa tiež vydala do moslimskej krajiny (nebudem konkretizovať) a robí na slovenskom veľvyslanectve sekretárku. . Skús ísť aj týmto smerom
Môžeš:
Piecť koláče a torty na objednávku
Strážiť deti niekomu, niečo vytvoriť a predať to, isť na kurz kozmetiky, kaderníčky a následne mať doma svoj salón, doucovat angličtinu-pripadne iné predmety
A ako ste to mali premyslené pred tým ako ste sa zobrali?
@autorka pri týchto príspevkoch vždy chýba najpodstatnejšia informácia. Čo vieš zamestnávateľovi ponúknuť? aké máš schopnosti/vzdelanie/skúsenosti? Ono je pekné byť na HO ale drvivá väčšina týchto zamestnancov najskôr pracovala v kancelárií. A čo sa týka pracovných ponúk s full HO od začiatku, tak tam platí prvá otázka. Čo vieš ponúknuť? musíš sa najskôr stať atraktívnym zamestnancom a až potom by som bola znechutená. Jednoducho je vás mnoho a tak sa vždy nájde niekto lepší ak nevynikáš.