ahojte,
ako si rýchlo najst normalnu pracu z domu? nikto nechce davat na 100% HO, ziadne nahadzovanie produktov na eshop, ziadne copywritingy, nic, som z toho znechutena, svetko zamietave odpovede, ani preklady angličtiny uz nie su, nic, vsetko riesi chat gpt, to AI a ine nic,
co potom ucenie anglictiny online tiez je velka konkurencia, ale toto su brigady, ja chcem nejaku serioznu pracu na doma, normalne polovicny alebo cely uvazok,to je jedno, ale vzdy vsade kam napisem, tak su to zamietave odpovede a som uz z toho chora, som v cudzine takze preto HO potrebujem, moze byt aj privyrobenie iba, ale ziadne ze predaj vyrobkov, call centrum a take, lebo zijem s muzom v Baku a tu su platy 200e takze chcem nieco ine, dakujem za info
https://www.profesia.sk/praca/mgr-stefania-puzd... ale stále je tu problém s tým zahraničím no ..
Len pre info k daniam. Samozrejme, že vo vseobecnosti môžeš pracovať aj zo zahraničia (aj mimo eu) pre slovenskú firmu na HO. Ale firmy tak nezamestnavaju, lebo by museli riešiť daňové a odvodové zákony dvoch krajín. Ešte keď ľudia robia v SR firme a bývajú v napr v AT, niektoré firmy zaplatia poradcov, nastavia procesy... ale zvyčajne to nerobia.
Ako, ja keby som bola zamestnavatel, si nezoberiem cloveka, ktoreho nazivo ani neuvidim, zije v Baku... home office je o dovere, tu si najprv treba ziskat a zasluzit
@gwenna a Slováci v AT s trvalym pobytom v SR hlavne zamestnavatelovi zatajuju, že sa trvalé zdržiavajú v AT. Možno zamestnávatelia pred tým zatvárajú oči... To je jedno. Podstata je, že pracovať v jednom štáte na HO a trvalé sa zdržiavat v inom nie je protiprávne, ale pre zamestnávateľov je finančne náročné zabezpečiť "zakonnost".
no dobre, pre nás nepredstaviteľné zarábať 300€ mesačne, rovnako ako pre švajčiara je nepredstaviteľné zarábať 1500€, lebo náklady na život v každej krajine sú niekde inde.
Takže ako to je s tými 300€ v Baku? Viete z toho zaplatiť účty a naplniť chladničku, zaobstarať základné životné potreby? Ono vieš, láska je pekná vec, ale tieto veci ohľadne života s manželom cudzincom a životnej úrovne v jeho krajine ste mali mať jasne odkomunikované pred svadbou.
A čo sa týka práce z domu - stále dookola to isté, musela by si byť fakt niečo extra na trhu práce aby sa slovenský zamestnávateľ zložil k tvojim nohám a dal ti hneď HO a riešil zbytočnú záťaž čo sa týka daní.
@gwenna áno mám všetko zatiaľ tu
Pozri sa na fiverr a tomu podobne stránky. Tam sa tiež môžeš inšpirovať ale tak ide skôr o zákazky než riadnu prácu..
Ako hovoria Slovenska firma ťa nezamestná alebo musíš nájsť zlatú ihlu v kope sena. Naša IT firma zrušila ešte aj živnostníkov a nie to zamestnancov s cudzou daňovou rezidenciou. Máme nejaký oficiálny limit práce zo zahraničia 10 či 15 dní..
Skus sa na to pozriet zo strany zamestnavatela... pozrie si tvoj zivotopis a co vidi... skola uplne mimo zamerania, prax ziadna, podla toho co si napisala, blogovanie by som ja osobne ani do CV nedavala, ak to nechces robit... IT ani obraz , ani zvuk. Preklady, ako nehnevaj sa, ale nemas na to ani skolu, ani prax a ani zivnost. Cez ja spravim si davaju robit preklady fakt len taki, co to potrebuju jednorazovo alebo nie az tak odborne, resp. za velmi lacno, snad si si nemyslela, ze sa tam "uzivis". Navyse si mimo EU. V tejto konkurencii v celej EU myslis, ze ti niekto da pracu? Skus rozmyslat trosku realnejsie, bud zmenite s muzom miesto pobytu, bude ta zivit alebo si zlepsis kvalifikaciu. Inak, v Baku celkom ide turizmuz, neda sa zamestnat na miestach typickych pre zenu? Hoci len upravovacka, chyzna, sekretarka a casom by si sa mozno dostala k lepsiemu, lebo na 100 % home office to nebude, to by si musela mat v tvojom pripade brutalnu kvalifikaciu ako malo kto na svete. Plus nemas este deti, to ti dava omnoho viac moznosti, preco sa upriamujes len na HO?
No co ti poviem. Nemas ani dobru,prax,ani vzdelanie,ani bydlisko. Na slovensku si netuknes,to ti uz baby vysvetlili. Mna ale skor zaujima,ako mas poriesenu zdravotku,socialku. Ci to v Azerbaijane aj ako nezamestnana mas? To som sa len tak zamyslela,ze zatial si bez deti,zdrava,mlada a uz zle. Ci sa aj neskor bude dat nejak vyzit. Zamerala by som sa na ten slovensky konzulat,pripadne turizmus. Baku je krasne,neslo by tam trebars take,ze o apartmany sa starat,pripadne prenajimat?
Kvoli daniam je to nerealne. Firma by si dala tu namahu iba v pripade, ze by si patrila k par odbornikom na svete v niektorej oblasti a naozaj by ta potrebovali a nemali sancu najst takeho cloveka na SK. Pre firmu zbytocna komplikacia, ak ide o radoveho zamestnanca.
Ak by mala firmu/zivnost nebola by to ziadna komplikacia, za sluzby z 3.krajin sa plati aj teraz a je to v pohode, posle sa faktura. zakony miestne ale nepoznam samozrejme a teda netusim co a ako by tam robila, voci SR by to ale problem az taky nebol. Zamestnanie je problematicke. Preto pisem, ze je naozaj nerealne najst si pracu/rozumej pracovny pomer/ zo SR. Realne sa tu nezdrziava, nepreukazala by ani danovu rezidenciu, kedze sa vacsinu roka zdrziava mimo SR. Proste taktu pracu nejaku si budes musiet najst niekde v Baku. POdla situacie, moznosti. A ano, kedze tam budes zit, mas tam manzela, bude ta to stat vybavovacky, pracovne povolenie a pod ale to by hadam problem byt nemal, ved to nejdes vybavovat kvoli mesiacu dvom. Alebo ako pisem, bude sa musiet lepsie postarat manzel a jeho rodina. Skusila by som mozno najst si znamych z inych statov, pripadne aj Slovakov ak tam niekto zije, zistit ako to maju. Proste ak TAM chces zit s manzelom, musis sa ty niekde zaclenit a zariadit sa TAM. NIe pracovat na dialku. baku ma urcite rozne osadenstvo obyvatelov od velmi konzervativnych az po modernych, mulitkulturnych, praca zien zakazana nie je, cize zalezi kam sa ty zaradis. Co bude rodina tvoja akceptovat samozrejme.
napíš mi správu, pošlem ti niečo
@buberova to si kde nasla ? lebo osm hladala a toto som nenasla
@sasitimi17 dobry den, ponukate nejaku remote online pracu ci? ako si to mam vylozit ? dakujem za info
Autorka: neviem, len som si zhodou okolností v tom čase pozerala inzeráty v okolí môjho mesta + 10km a toto mi tam našlo.. a spomenula som si na teba 🙂
@simca06022011 s tými daňami je to takto ?že pokiaľ sa zdržiavam.skor tam..tak na sk ako je to s daňami ?nechápem...trvalú pobyt je ale stále na sk žiaľ..a ten nechcem rušiť.tu zatiaľ nemám nijaký pobyt..iba tu žijem rok
@simca06022011 z doucka vyžiť ?keď ti dajú 9e za hodinu ?a koľko takých ľudí sa nájde možno dvaja traja týždenne ?,z toho sa žiť nedá vôbec
@lindous živnosť sa neoplatí na doučovania panebože ..Max zarobis 150e mesačne 😂😆 načo by bola živnosť to nepokryje ani dane z nej ani zdravotnú ... 😂 Živnosť istoyne nie
@anjelicek26 aký PayPal ? Ja mám stále ešte slovenský účet aj Slovensku banku ja som sa veci na sk nevzdala a ani občianstva a ani trvalého pobytu stále je v Brezne
S doučkom sa dá zarobiť výrazne viac, sama doučujem, síce nie je jazyk, kde je konkurencia asi o niečo väčšia, ale aj dopyt je dosť veľký a keď si dobrá a dokážeš si spraviť meno, ceny za hodinu sú bežne omnoho vyššie a ľudia si ťa budú odporúčať... Ale aj keby to malo byť tých 150€ na mesiac, myslím že stále sa dá z toho lepšie žiť ako z ničoho, kym nič iné nemáš
nejde o dane ale IT firma ta takto nezamestna je to bezpecnostne riziko
V Baku som bola sice len ako turistka, nezila som tam, ale prisne moslimska krajina? Mozno Azerbajdzan vseobecne, ale Baku tak vobec nevyzeralo a vsetci domaci, s ktorymi sme sa rozpravali nam tiez povedali, ze je to velmi multikulturne a nic prisne.
V obchodoch, restauraciach, sluzbach - vsade normalne pracovali zeny.
Skor mi akosi nepasuje, ze muz zarobi 300€? A ty by si na cierno 200€?
IT firmy majú pre zamestnancov postupy ako sa mozes odsťahovať a pracovať od inokadiaľ … ale podmienkou je mať papiere v poriadku, takže musíš mať pracovne povolenie danej krajiny a ešte je tam xy podmienok ohľadne bývania internetu atd .. aspoň čo som si načítala v rámci EU to ešte nejak ide, mimo by som to vzdala po prvej strane. Ďalšia podmienka je určitý čas príslušnosti k firme. To že máš banku a trvalý pobyt niekde na SVK ti nepomoze. Buď živnosť alebo nejaká pseudofirmicka s 2-3 zamestnancami ale veľká firma určite nie.
musis sa v SR realne zdrziavat, precitaj si nieco o danovej rezidencii. To, ze ty si tu nechas slovenske veci s tym nic nema... ani s obcianstvom, ani s trvalym pobytom. Ale tam naozaj treba pozriet aj pravidla v Azerbajdzane, nie len nase a podla toho urcit co kde a ako.
https://www.money.sk/dane-a-uctovnictvo/danova-...
vela informacii vygooglis, aj na financnej sprave, zalezi aj o zmluvach medzi krajinami. Si vs vzdelana zena, tak zapni internet, hladaj citaj... mas na to stranky statne aj poradenske. ja sa bohuzial tymto medzinarodnym veciam velmi nevenujem. A ako mozes byt tam rok, bez akehokolvek pobytu, povolenia? Ved este aj v EU ak sa zdrziavame dlhsie v inej krajine, tak msuime vybavovat povolenia, predpokladam, ze mas minimalne z nejakeho dovodu viza vystavene. AK si realne, oficialne doma v Brezne, tak samozrejme z tade pracovat z domu mozes... pokym nebudes musiet niekam zajst 🙂 Daj si najskor svoje veci do poriadku s manzelom, byvanie, pobyt, a dohodnite sa ake su moznosti. Ono tazko sa radi a riesi, ked vlastne len ty vies ako presne "mas vsetko". Praca je aj v Baku, aj pre zeny, mne vyhodilo na linked 460 ponuk len taky sup, jasne, nie vsetko pre mna site na mieru alebo mozno pre teba.. ano bude problem, konzervativni ludia si nevezmu europanku tam, ale porad sa, skusaj. Urcite su tam chyzne, pomocne prace a kadeco napriklad. A som si ista ze to robia zeny. Alebo na to zabudni a doma neviem, strikuj svetre a predavaj online, maluj, vyrabaj... napr. na etsy. Komu sa neleni, tomu sa zeleni 🙂 kludne si to premysli, pozistuj a hod rec s muzom.
To ze nevyzijes s doucka nie je ziadny argument, ved predsa lepsie nieco ako nic. Skor ty budes mat problem ze by si chcela pohodlne sa zamestnat a dotavat SK plat v Baku a bez starosti. Takto by si musela rozmyslat co kde urobit, z kade nazbierat zakaznikov, ci na preklady, doucka, alebo na hocico. Ak by si oducila aj len 2-3hodiny denne, tak urcite mas viac ako 100EUR, je to sice vela, tazko sa len tak niekto najde, ale kto vie.. ak by si sa zviditelnila, youtube, facebook, siete, nevidim problem. K tomu nakombinovat ine prijmy, ine prace, nie len na jednu sa orientovat... Ale to je jedno. Ja som ti poradila len moznosti, uz sa rozhodnut musis podla svojich moznosti.
Tak ja som precitala len po vetu, ze je moslim. No nejake to ma zvlastne nastavene, pretoze ako moslim by sa mal o teba vediet postarat. Na „lasku na uver“ a zalubenie sa mozes hrat v nasej casti europy, ale jeho by uz pri predstave, ze si hladas pracu mala hanba fackovat. Alebo sa mylim?
Čo sa týka copywritingu áno je to bieda. Ľudia už nechcú platiť za kvalitu radšej si to drbnu do ChatGPT a majú hotovo a ušetrené. Čo tam po SEO hlavne že má text.
@atinkaa na druhej strane, jemu moze vyhovovoat zit si akurat, aby vysli... nic extra si dovolit. Jemu moze byt jedno ze ona je doma zavreta v kuchyni cely den ;) (napriklad...)
a ako ste to mali vymyslene pred svadbou? Jeho rodina, on ti nevedia nieco najst? Miestne? Tu nejde len o prijem, aby si mala z coho zit. TEbe ide aj o pobyt, platenie odvodov, dochodok, setrenie... Proste do takehoto niecoho ked sa dostanes, a si pri zmysloch, tak laska /nelaska, toto bolo treba si uvedomit este pred stahovanim sa, pred svadbou. On co vravi na vasu situaciu? spokojny je?Ja by som takemu muzovi povedala, dobre moj milovany, ja tu pracovat nemozem, prestahovali sme sa sem, lebo tvoja rodina.. tak na stol chcem kazdy mesiac na svoje veci tolko a tolko eur a ty si najdi dalsiu/lepsiu pracu. Sorry. Alebo sa stahujeme a budeme zit ako ludia. SI predstav ze do tohto sa ti podari dieta, jedno dve tri a ...? A inak nie, ja nechapem, to ze chlap bude robit za par eur, jeho zena nebude moct v jeho krajine nic, dovlecie ju tam z Europy a potom ziju na hrane z jedneho pirjmu a vyhovorka RODINA. Poznam tu muzov z vychodu, v SR, aj v zapadnej Europe a ani jeden nespakoval zenu a neodisiel s nou ci do Afriky alebo inam do svojej rodnej krajiny a uz vobec nie za takychto podmienok. Jeden mal snahu, ale rychlo sa vratili spat.
No ale nie o tom bola otazka, bohuzial s pracou neporadim, lebo takto na dialku je to bez znalosti, praxe, a hlavne kontaktov, tazke. Uz keby som bola zabehnuta v praci, a rozhodnem sa stahovat a vlastne len presuniem pracu z domu do inej krajiny, je to ine. Ale z nicoho nic...
Preklady nebude nikto pricetny platit v dnesnej dobe ak to nie je nutne, mam eshop, ja to zvladnem prelozit, co nestiham si chlap prelozi aj cez google. A opravi si len chyby a stylistiku, nie to aby platil za to. Odborne veci zase potrebuje mat prelozene aj s potvrdenim, cize nic... Doucovanie na cierno.. no to by sa dalo, na doucovanie su u nas aj portaly... mozes este napr. vypracovavat nejake poznamky, doucko z dejepisu. Ale neviem kto v dobe internetu, youtubu ti za to zaplati... Vystudovala si nieco, nevenujes sa tomu. Tvoja vyhovorka je, zena Slovensku sa to robit neda, ale ty uz nezijes na Slovensku. Fakt je ten, ze ten co to chce robit, si prilezitosti najde a robit to bude.
Bud si vymyslis vlastny biznis plan, napr. predavat v SR nieco z tvojho regionu terajsieho (alebo naopak, mne tak znamy pred rokmi davnymi fungovali medzi SR a Tureckom), alebo budes poskytovat nejake sluzby, online. Pisat, zverejnovat. Blog, Zarabat na reklame atd. mozno nejake clanky pre niektore noviny, napr. o kulture, dejinach, zivote v tvojej novej krajine alebo nieco. Neviem (odrazam sa od toho pisania, ked it to ide). Ale zase na zaklade akych zmluv sa to vyplaca neviem, kludne moze byt ze bez zivnosti sa nepohnes.