icon

Ako úspešne otvoriť second hand obchod?

5. okt 2024

Ahojte. Prosím Vás tie,ktoré máte second , koľko kíl tovaru ste potrebovali aby ste predajňu zaplnili a akú veľkú ? Ja by som chcela predajňu tak cca 50m²,a vôbec nemám predstavu . Ešte som sa chcela opýtať ide Vám to? Hlavne ma zaujíma, či Vás to uživí? A čo sa týka bozp ,ako to je ? Ďakujem Vám za odpovede.❤️

Strana
z2
lenkasarka
5. okt 2024

@earlgrey ja som apominala tu aplikáciu a prisli mi upozornenia od koníka,že mi zrušia účet.

earlgrey
5. okt 2024

@lenkasarka No už to trocha viac chápem...tak si dávajú veľký pozor. Ono teraz je ťažko predať niečo aj za 1 euro, bazáre stoja, tak si to asi strážia...

lenkasarka
5. okt 2024

@earlgrey asi,ale majú to divne ošetrené. Minule sa cely deň diskutovalo o tom bazári na stene a nikto nič.

earlgrey
5. okt 2024

@lenkasarka tak možno admini mali dovolenku 😃

autor
5. okt 2024

Baby ďakujem ,pomaly si to všetko čítam .Čo sa týka lokality tak v meste ,a áno je v ňom len jediná humana ,ale malá a za mňa nič moc . Robila by som určite sama.Ide o to ,že niečo robiť chcem ,a rada by som, aby ma to uživilo . No a ďalšia vec rozmýšľala som nad sekáčom a aj nad upratovacími službami . Viac ma ťahá sekáč . Len zisťujem názory a skúsenosti ,keďže som požiadala o dotáciu (z tej vy som riešila zariadenie ,atď.). V sekáči ju viem podstivo minúť, kdežto pri upratovacích službách nie . A áno viem ,že na tovar nemôžem,na ten hotovosť mám ,a tiež si uvedomujem ,že ak by som ju zobrala ,musela by som dva roky vydržať alebo vrátiť . No a priestor zatiaľ nemám ,lebo pálky od súkromníkov sú veľké ,a mám v pláne ísť sa opýtať na mesto ,či nemajú niečo schopné a za normálne peniaze.

alickapusinka
5. okt 2024

@simca06022011 presne tak súhlasim do bodky s tebou.A áno aj aj tak mám odkupujem vrecia s oblečením obuvou hračkami za 5 eur taký čo chce vyhodiť ale len MT a okolie a hned zaplatim peniaze.

alickapusinka
5. okt 2024

a akú dotáciu z úradu práce na podnikanie.

cukroska
5. okt 2024
autor
5. okt 2024
alickapusinka
5. okt 2024

A už si si vypracovala podnikateľský plán ak je v meste nejaký secondhand nemusi TI 3 člena komisia schvaliť príspevok.Peniaze TI naraz nedaju dajú TI len 60% percent a 40%percent ked budu vidieť že dobre hospodariš tak TI doplatia po roku.Ale kontroly TI budu chodiť danováci, zo všeliakých úradov kamarátka tak brala a prišla o 2 minúty neskôr už tam stali a predvolali ju na úrad.Musiš v kuse podnikať 3 roky ak zatvoriš skôr tak ťa vyzvu aby si časť dotácie vratila. A nie nie je pravda že dostaneš hned 100% percent s tým nerataj.

autor
5. okt 2024

@alickapusinka ďakujem ,za informácie .Podala som žiadosť ,povedali mi ,že stači 2 roky podnikať a ,že peniaze môžem minúť do roka . Predbežne mám len napísané, čo koľko stojí.

alickapusinka
5. okt 2024

Teraz kamarátka brala pozri si na stánke úradu podmienky.A v každom kraji je to ina časť dotácie.To je zla informácia 2 roky.Pohľadaj tu na MK tému mlada žena si brala dotaciu.Musiš podnikať 3 roky po novom.

autor
5. okt 2024

@alickapusinka ďakujem určite pozriem

autor
6. okt 2024

@alickapusinka a prosím Ťa nevieš mi povedať,či z tej dotácie sa môže platiť nájomné. Lebo ja som to z tých podmienok ,čo majú na stránke pochopila ,že nie. Ale na úrade mi povedali,že môžem . A tu tému neviem nájsť, čo ťa mladá baba si brala dotáciu. Ďakujem

autor
6. okt 2024

@simca06022011
Ďakujem ,ten článok som čítala, tam sa uvádza, že energie áno, ale napr.na úrade mi povedali,že energie nie ,že iba nájom za priestor .Tiež mi povedali,že stačí podnikať 2 roky ,ale skutočnosť je taká ,že 3 .Preto som trošku v pomykove.

simca06022011
6. okt 2024

filmaren aj upsvar pisu uplne to iste, takze v pomykove nebud. CItaj co ma oficialny web na stranke + riad sa tym co ti povedia na urade, lebo predpokladam, ze tam uz vedia co schvaluju/neschvaluju. Tak ako to pisu v clanku, nie si si ista, pytaj sa tam.

alickapusinka
6. okt 2024

Neviem ale však ak dostaneš dotáciu všetko by TI mala vysvetliť pracovnička úp.Kamarátka nehovorila nič o tom.Ale myslím si že len kúpovala zariadenie za to pokladňu tu sa asi jedna dotácia len na zariadenie prevadzky.

alickapusinka
6. okt 2024

po novom musiš podnikať v kuse 3 roky nie 2 roky tam sa to menilo.

hendikep
6. okt 2024

ja zas vobec nechapem ze niekto tvrdi ze sekace v dnesnej dobe nejdu … zaujimave ze su vzdy plne ked tam idem 🤷🏼‍♀️ ano nakupujem aj tu aj na inych platformach ktore nemozme menovat, ale v sekaci ma to vyjde vzdy najlacnejsie, viem si to hned vyskusat, proste je s tym najmenej roboty. Konkretne textilhouse je pecka… v meste mame textilhouse aj kilovky a moja sestra napriklad chodi rada do kiloviek, tie ja neznasam… smrdi tam a veci su tam niektore tak obnosene ze by som sa hanbila ich niekomu nukat aj zadarmo .. a nepaci sa mi ten koncept vazenia, ze nevies kolko budes platit a ani to nie je fer, napriklad ľan, hodváb atď su lahke a ine lacnejsie materialy zas tazke 🤷🏼‍♀️ … cize zhrnutie, velmi zavisi od zdroja odkial by si tie veci brala

simca06022011
6. okt 2024

@alickapusinka a kde je to "po novom" napisane? a od kedy to plati? preotze dala som sem link priamo na uspvar.. a su tam 2 roky.

alickapusinka
6. okt 2024

@simca06022011 hned dám info kde treba hľadať

alickapusinka
6. okt 2024

To 3 roky musia podnikať v kuse TY ktorý už dotáciu brali a po 8 rokoch požiadaju znova .Nový musi podnikať viac ako 2 roky tak zlé som to pochopila. Opravedlňujem sa .

jankac22
6. okt 2024

Prosim Vas a ak by som si zalozila zivnost a predavala second hand len online po bazaroch, je mozne ako zivnostnik predavat aj na "nemenovanej" aplikacii?

nicoletta98
7. okt 2024

@jankac22 nie, je to proti pravidlám

Strana
z2