icon

Ako zvládnuť návrat do práce pri ročnom dieťati?

7. jan 2025

Ahojte, malý bude mať ochvilku 12 mesiacov, ja za pár dni nastupujem na plný úväzok do prace. Budem pracovať 12tky denné a nočné, čiže tak 3-4 zmeny za týždeň. S malým bude v mojej neprítomnosti manžel, keďže je živnostník tak má flexibilnú prácu. A keď náhodou by musel pracovať tak ešte moja babka, ktorá s tým nemá najmenší problem. Pracovať idem, lebo sa nám zmenila situácia a každé euro potrebujeme, ja mám veľmi dobre platenú prácu. Ale doliehajú na mňa výčitky, neviem ako to zvladnem. Cítim sa ako zlá matka, že opúšťam svoje dieťa.. ešte som od neho nebola na tak dlhu dobu.. ako ste to zvládli vy, ktoré ste nastúpili takto skoro do prace? :( proste asi som sa len prišla vyrozpravat..

Strana
z4
hellionka
11. jan 2025

.. nečítam komenty, len čo nechápem je že opisuješ 4 služby z toho 2 nočné, čiže len 2krat nebudeš za týždeň doma a čo po nočnej? To prídeš domov čerstvá a ideš sa starať hneď o dieťa? Či rátaš s tým že v práci sa vyspíš? Samozrejme Ty vieš, čo je pre Vás najlepšie, ale Teda muž určite nemá len dve možnosti prace, len Vám to tak vyhovuje … Moje dieta išlo v 1,5 roku do jasiel, lebo som sa musela vratit do školy. Ale ja som chcela. Dieťatko si zvykne, ale mne by vadilo to, že muž si nehľadá už dlhšie inú prácu, aby nás vedel uživiť, zijeme z mojich úspor a musím ísť od dieťaťa robiť Ja …

bytc20
11. jan 2025

@xckaretxxx Ale materska nie je na SK rok, ale len 8 mesiacov. Ja by som bola mega rada, keby bola rok.

mooonika1975
11. jan 2025

Ak sa nič iné nedá robiť, tak výčitky nie sú na mieste. Proste musíš. Ak je tam kúsok miesta na nejakú inú možnosť, potom prídu vycitky. Takze treba podľa toho. Ja by som od bábätka nešla ani keby som mala jesť suché rožky. Najkrajšie obdobie, najdôležitejšie obdobie dieťaťa. Jasne a tie čo ti tu píšu aké sú skvele , keď chodili do jaslí a blabla. Ak máš vybraté, tak už netreba nad tým špekulovať . Načo?

mooonika1975
11. jan 2025

Toto obdobie dieťa utvára . Nie že si ho nepamätá. Ono si ho nepamatas, ani nikto, dokonca nikzo nepovedal že do skolky chodiť je vyhra. A to som učiteľka v škôlke.

mooonika1975
11. jan 2025

@calathea97 naozaj ma pravdu manžel, vidno že je učiteľ, do veku 6.rokov je rozhodujúca matka pri výchove.

mooonika1975
11. jan 2025

Inak to krasne zarábaš ako sestra 2000€ v čistom, ja ako učiteľ 900€ v čistom 😢

sofiakr
11. jan 2025

To mas 2000 uz aj s rodicovskym? Ja som to tak pochopila.

tiezjedna
11. jan 2025

@hellionka ona spomínala myslím v nejakom komentári, že na nočnej väčšinou spí...

mooonika1975
11. jan 2025

@sofiakr nie, to mala pred dieťaťom

lacibo
12. jan 2025

Tak tie 12 su podla mna este vyhoda v tomto pripade lebo bud budes prec z domu a vtedy budu musiet to zvladat, alebo budes doma cely den a vtedy si dieta naplno uzijes..lepsie podla mna ako by si mala kazdy den na 8 hodin chodit..na druhej strane pre dieta je velmi dolezite vytvorit si bezpecnu vztahovu vazbu s blizkou osobou..a moze sa stat, ze si ju vytvori skor s otcom, kedze ten s nim bude kazdy den..nemozes potom ziarliť a musis to prijat ako fakt..neskor mozes lutovat, ze si to nebola ty, kto bol pre tvoje dieta tou najdolezitejsou osobou..ak toto vsetko spracujes..da sa to pri dobrej kooperacii a organizacii zvladnut. Poznam matky, ktore sem tam pracuju a dieta strazi babka a deti su uplne v pohode..sikovne, samostatne..moze to byt aj vyhoda v porovnani s detmi, ktore su " nalepene: na mamu pomaly do 10 rokov a bez nej sa necitia sebaisto..aj to casto vidim v okoli a to tiez nie je dobre ani pre nich ani pre tu mamu podla mna..tak dobry štart do práce prajem

janickacrazy
12. jan 2025

@lacibo no len teda ja keď si spomeniem, aká unavená som bola po 12-tke, tak keby ma čaká ročne dieťa doma, tak veru neviem, ako by som to dala, ale tak snáď to autorka zvládne

lacibo
12. jan 2025

@janickacrazy ved sama uvidi, a pripadne prehodnoti, ak to nebude zvladat..vzdy sa to dá zmeniť

mofa
12. jan 2025

Robim 12tky vzdy som robila ale teda odkedy mam dieta je to dost ine. 12 hodin je skratka vela. A od tak maleho dietata… a len tak medzi nami sestrami kde to tak dobre zarabas? Na akom oddeleni?🙂 a kolko hodin odrobis mesacne?🙂

Strana
z4