icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

anonym_4dc46e
16. nov 2025

@anonym_autor tiež som to tak mala v bývalej práci, pekne má to naštvalo,
Bola som zvyknutá byť 2 týždne doma a takto rozkuskovane, nevedela som si na to zvyknúť.
Veľa robí aj to, že presne manžel doma, svokrovci, sestry a podobne.
Čiže preto som to aj ja tak na nič prežívala
Všetko za behu, o hovne to bolo
Ani koláče som nepiekla prvý rok, kým som sa do toho dostala

anonym_ebbdd3
16. nov 2025

Chore.daj si neurol

autor
16. nov 2025
@sendy1977

@anonym_autor predstav si, že ja som v práci 23 denná, 24 nočná, 27 denné, 28 nočná všetko 12 h zmeny. A ešte si predstav, že od 15.12 do 6.1 mame zakázané si brat dovolenky

@sendy1977 tak sama si di vybrala take povolanie

autor
16. nov 2025
@anonym_4dc46e

@anonym_autor tiež som to tak mala v bývalej práci, pekne má to naštvalo,
Bola som zvyknutá byť 2 týždne doma a takto rozkuskovane, nevedela som si na to zvyknúť.
Veľa robí aj to, že presne manžel doma, svokrovci, sestry a podobne.
Čiže preto som to aj ja tak na nič prežívala
Všetko za behu, o hovne to bolo
Ani koláče som nepiekla prvý rok, kým som sa do toho dostala

@anonym_4dc46e je to otras. Rodina sa bude stretavat a ja v robote. Ale som len na zastupovanie. Uz sa hadam vrati ta co je na MD o rok. Rok nejako dnad vydrzim

autor
16. nov 2025
@pribinak

@anonym_autor myslis? Môj známy je pekár, aj on by rad spinkal do 10.00 hod ale hold musí vstávať o 4.30 lebo úcty treba platiť, hypotéka sa tiež sama neplatí, ….

Takáto logika ? IQ húpacieho koňa. Fakt písať len ako anonym

@pribinak aj ja vstavam 4:50 a hodinu cestujem

autor
16. nov 2025
@viestta

@anonym_autor aj ty si si svoje zamestnanie vybrala dobrovolne. Na to, ze sa zamestnavatel rozhodol nedat vam volno cele zimne prazniny ma urcite dovody, je to jeho rozhodnutie a nemusi si ho od teba nechat odobrit. Ty sa alebo prisposobis situacii alebo nie. Ale rozhdne to nie je dovod na to aby si sa rucala. Ale ak je to pre teba dovod na vypoved, tak este si dovolim taku poznamku: Ak aj zajtra podas vypoved, od 1.12. ti zacne bezat vypovedna lehota, aj pri tej najkratsej, mesacnej, budes musiet cely december odrobit. Takze vypovedou sviatky nevyriesis.

@viestta nemam vypovednu. Mozem odist hned

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak odid, najradsej uz v pondelok aby si mala dost volna pripravit sa na sviatky

huxy
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor však aj ty si si vybrala svoje povolanie. A nikde nie je dané,že úrady či administratíva nerobí medzi sviatkami. Fakt si chorá...

anonym_65e037
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ty si sama nevybrala povolanie? Teba niekto donútil? No asi nie.... Každý si predsa vybera sám svoje povolanie.... Aj ty 🤷🏼‍♀️

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_4dc46e je to otras. Rodina sa bude stretavat a ja v robote. Ale som len na zastupovanie. Uz sa hadam vrati ta co je na MD o rok. Rok nejako dnad vydrzim

@anonym_autor a potom co?Sama si písala, ze si hľadáš inú robotu a nic, co myslíš ze s výpoveďou dostaneš hneď aj kopu ponúk kde čakajú prace na teba?Ako dlho si si vôbec tuto prácu hľadala?

ivik4
16. nov 2025

Aj to ze hodinu cestujes si si sama vybrala 😎. Ja by som do takej prace nesla 💁🏻‍♀️

autor
16. nov 2025
@anonym_65e037

@anonym_autor a ty si sama nevybrala povolanie? Teba niekto donútil? No asi nie.... Každý si predsa vybera sám svoje povolanie.... Aj ty 🤷🏼‍♀️

@anonym_65e037 ano vybrala. Pracu v administrative. Kde sa v zivote nerobi medzi sviatkami. Len tu kde som teraz. Ale vsak chvalabohu uz to dlho nepotrva. Sim nastastie len na zastupovanie. To jedine ma tam drzi. Kazdu nedelu od rana mi je uz zle,v pondelky rano na vracanie z nervov. Uz len odratavam dni....

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom čo ta tam drží

autor
16. nov 2025
@ivik4

Aj to ze hodinu cestujes si si sama vybrala 😎. Ja by som do takej prace nesla 💁🏻‍♀️

@ivik4 tu sedis doma na zadku,tebe je najlepsie. Do roboty nechodis.

sendy1977
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to si sa na pohovore nepýtala ako je to cez sviatky ?Prečo si zobrala tuto prácu ? Mala si hľadať ďalej. A ešte začni už teraz rozmýšľať, aké povolanie vyberieš deťom. A už teraz začni prízvukovať svojim deťom, že dom si môžu postaviť iba v vašej dedinke.

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor tak potom čo ta tam drží

@minenkaa niekde robit musim. Plat skoro minimalka,cestujem dve hodiny denne. Otras. Ale tak doma byt nemozem.

pribinak
16. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak aj ja vstavam 4:50 a hodinu cestujem

@anonym_autor však daj výpoveď, lebo vstávať 4:50 a ešte nemať 2 týždne dovcu tak to je už extrém

ivik4
16. nov 2025

Hahaha 😄 no si ma/nas pobavila . Hlavne svojim fnukanim

muchotrafka298
16. nov 2025

Ved tam pracovat nemusis, same negativna si tu vymenovala, nic pozitivne. A nechces tam byt, mas neurozy. Tak daj vypoved, ked nemas vypovednu, mozes od zajtra a potom budes mat snad na vsetko dost casu a doma budes s rodinou a kamaratmi cele mesiace, minimalne cely december.A potom si mozes teda najst pracu, ktora Ti bude vyhovovat a hlavne, kde bude to vianocne platene volno.

pribinak
16. nov 2025
@muchotrafka298

Ved tam pracovat nemusis, same negativna si tu vymenovala, nic pozitivne. A nechces tam byt, mas neurozy. Tak daj vypoved, ked nemas vypovednu, mozes od zajtra a potom budes mat snad na vsetko dost casu a doma budes s rodinou a kamaratmi cele mesiace, minimalne cely december.A potom si mozes teda najst pracu, ktora Ti bude vyhovovat a hlavne, kde bude to vianocne platene volno.

@muchotrafka298 ona nebude spokojná nikde

anonym_65e037
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_65e037 ano vybrala. Pracu v administrative. Kde sa v zivote nerobi medzi sviatkami. Len tu kde som teraz. Ale vsak chvalabohu uz to dlho nepotrva. Sim nastastie len na zastupovanie. To jedine ma tam drzi. Kazdu nedelu od rana mi je uz zle,v pondelky rano na vracanie z nervov. Uz len odratavam dni....

@anonym_autor práca v administratíve neznamená automaticky, že sa nerobí cez sviatky. Aj ja som rovnako tak pracovala v administratíve a tiež sme robili cez sviatky, resp. Medzi sviatkami

huxy
16. nov 2025

V administratíve sa vraj v živote nikde nerobí medzi sviatkami 😂😂😂

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 hladam uz dlho nieco ine a nenasla som

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa niekde robit musim. Plat skoro minimalka,cestujem dve hodiny denne. Otras. Ale tak doma byt nemozem.

@anonym_autor 🤣👍🤣👍

autor
16. nov 2025
@sendy1977

@anonym_autor a to si sa na pohovore nepýtala ako je to cez sviatky ?Prečo si zobrala tuto prácu ? Mala si hľadať ďalej. A ešte začni už teraz rozmýšľať, aké povolanie vyberieš deťom. A už teraz začni prízvukovať svojim deťom, že dom si môžu postaviť iba v vašej dedinke.

@sendy1977 ved hladam vkuse odkedy som tam nastupila. Myslela som ze do vianoc nieco ine najdem.

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 hladam uz dlho nieco ine a nenasla som

@anonym_autor a s tymto pristupom co mas este dlho hladat budes. To nevidis, ze praca proste nie je? A nebude? Ze je to teraz sakra tazke, nieco solidne najst? A nie si este poziadavky klast, ze vianocne 2-tyzdnove platene volno?!?

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 su tam same negativa. Tam nie je jedina pozitivna vec. 45 km od domu. Plat slaby. Hladam stale nieco ine no nedari sa mi.

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor a s tymto pristupom co mas este dlho hladat budes. To nevidis, ze praca proste nie je? A nebude? Ze je to teraz sakra tazke, nieco solidne najst? A nie si este poziadavky klast, ze vianocne 2-tyzdnove platene volno?!?

@muchotrafka298 kludne by som brala cez vianoce aj neplatene volno. Len nech som doma

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 su tam same negativa. Tam nie je jedina pozitivna vec. 45 km od domu. Plat slaby. Hladam stale nieco ine no nedari sa mi.

@anonym_autor čo ta tam drží?

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak daj vypoved a chod na urad prace. Ked ti praca nevyhovuje. Co ine chces pocut, resp. citat? Ze Ti tu niektora da robotu? A co sa tyka neplateneho volna, tak aby bolo jasne, vtedy si odhlasena zo zdravotnej a socialnej poistovne a platis si minimalne zdravotne odvody sama.