icon

Ako zvládnuť stres z novej a zlej šéfky?

24. jan 2024

Ahojte, poraďte ako sa obrniť proti novej šéfke. Pracujem v kancelárii vo verejnej správe a pridelili nám novú šéfku. Hneď si všetkých kolegov postupne volala a v podstate všetkým niečo vytkla veľmi neprofesionálnym spôsobom, niektorým sa dokonca vysmiala a pod. Keby oprávnene tak nepoviem ani pol slova, ale do roboty sa nerozumie a mudruje. Nevie, ako veci chodia v praxi, že to nie je také jednoduché ako si ona myslí. Chce nám dávať oveľa viac práce, čo sa reálne nebude stíhať a myslí si, že ma väčšie právomoci ako riaditeľ. Totižto riaditeľ prideľuje prácu, koľko čoho sa má za daný čas stihnúť spraviť. Ale keďže náš hlavný riaditeľ sedí v inom meste, neviem, či si myslí, že ho môže vo všetkom zastupovať alebo čo. Stará sa nám úplne do všetkého, berie nám právomoci a podobne.
Doteraz všetko fungovalo výborne, prácu sme si stíhali robiť a aj atmosféra bola príjemná za starého vedúceho. Mal skúsenosti, vedel poradiť, usmerniť. Táto nevie nič. Chodím do práce so stiahnutým žalúdkom a vôbec sa mi to takto nepáči :(
Ja som celkom priama a bojím sa, že už jej poviem svoje a doplatím potom na to.

Strana
z2
petulda333
25. jan 2024

@deti95060810 presne,aj my takeho pozname. A je to mas kamarat. Pracoval v banke za okienkom,potom asi 3r na mestskom urade v kancli. Riesil dane za psa a pod. Bum,nova vlada a je riaditel uradu prace 🙆

owecka
25. jan 2024

@sasa1310 pozri, ci veris ci nie, moja mama si prezila nieco podobne. Zmena vlady prinasa vzdy taketo vymeny. Ona si to zazila za SMERU. Sefka retardovana, sikanovala ich, proste hlupa, sprosta zenska. Musela odist. Nedavala to. Takze ano, toto sa deje. Zaujimave bolo, ze bola aj za vlady nie smeru a sefka uplne mila, napomocna...

simca06022011
25. jan 2024

Ty to vieš riešiť tak ako sa to rieši aj v inej praci. 1) zmena prace 2) pochopite, kto je nadriadený, prestanete prskat všetci a hneď bude o kus kľudnejší v praci ;) proste si ďalej budete robiť svoju prácu a co sa da, urobíte po novom, čo sa nedá ukážete v praxi ze sa nedá. Bez nervov, vymyslania scenárov o dosadeni, si proste len budete robiť svoje. Ak.mieco nepôjde ukážete konkrétne ako to nefunguje ak bude tvrdiť ze to ide, nech vám to ukaze.

Mimochodom ak v štátnej správe všetci sa riadia tým ze nadriadený je nejaký riaditeľ v inom meste, a ten ma iba rozhodovať tak úplne chápem prečo veci na niektorých úradoch fungujú ako fungujú ( bez urazky, všeobecne pisem).

monikkatt
25. jan 2024

@veklipo jezis, zachvilu bude fico moct aj za to ze dnes fuka vietor alebo ze sa rano nemozes vysrat 🙈😆

sasa1310
25. jan 2024

@owecka ale ja nikde nepíšem že to tak nie je. Ja len tvrdím, že zbytočne sa rieši politika v tejto téme a pri každej vláde je to rovnako a že vedúce pozície sú tie najmenej atraktívne čo sa týka odvolávania na základe zmeny vlády.

monikkatt
25. jan 2024

Autorka vsade mozes stretnut niekoho kto si mysli ze zozral vsetku mudrost sveta, v obchode, na urade, vo vytahu.. teraz taka prisla k vam. Ako sa k tomu stavaju kolegovia, asi sa im to tiez nepaci.. neda sa spojit a nejako jej dat najavo nech sa spamata? Po dobrom alebo po zlom? Sak vas hadam nebude terorizovat nejaka xantipa a vy budete vsetci ticho

tiika
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
25. jan 2024

@monikkatt na druhu stranu väčšina zamestnancov sa vždy búri keď príde nový človek a majú robiť veci inak, majú prísť zmeny akékoľvek, dokonca aj majú robiť viac a nebodaj niečo nové... je úplne prirodzené ze nový človek a najmä nadriadený, donesie nove veci so sebou. Väčšinou nedá sa, je len výhovorka a preto napr aj ja sa nad tým smejem. A ak naozaj viem, ze to ide, a niekto robí napriek tomu dusno, tak veru už je to na viac ako vysmiatie. Preto je lepšie riešenie sa uvedomiť, vyskúšať, ukázať ze to nejde a prediskutovať to.

owecka
27. jan 2024

@sasa1310
@sasa1310 tvoj pohlad na vec...ja nesuhlasim, tak ako viacere pisu..chapem, ze si volicka Smeru

sasa1310
27. jan 2024

@owecka jasné, smer ma s touto témou strašne blízko 😀

Strana
z2