Aký je dobrý plat?
Ahojte...Chcem sa opýtať na názor...aký je podľa Vas už dobrý plat?! Samozrejme s ohľadom na to, ze žijeme v SR...jednoducho s čím by ste boli spokojne, 3-4 členna rodina, škôlka, úver...štandardná slovenská rodina 😄 Ďakujem vopred za všetky názory...
@lumka5 mate zamok na hypoteku alebo co? Ked pojdes na matersku v pohode vyzijete. My sme 4, mame menej (kedze teraz mame 1 plat a RP) a mozeme si dovolit aj hypoteku, aj sukromnu skolku, ked som na rodicaku.
@celasapremenim a preco si inak nesla ty moru? ved brusko tomu nebrani
@majka99999 treba od toho odratat cca 750 eur, co su povinne platby.. takze tak
@lumka5 tolko mame aj my plus skolka, takze 1000 eur kazdy mesiac a este sme nejedli. A v pohode.
@mircalla no ale nepovedz 🙂 v poslednom trimestri by ma uz ani do lietadla nevzali a mna ani s papiermi v siestom, take mavam uz brusko 🙂))) (bolo to zaciatkom jula a rodila som v auguste)
cim vacsie dieta, tym vacsie vydavky...vsetci dokazu zit z nizkeho prijmu, ked maju doma jedneho skolkara🙂)))
@lumka5 myslim ze paniku chytat nemusis, mate slusny prijem, z ktoreho sa da aj odlozit na horsie casy, Male dieta nestoji taku hruzu penazi ako sa vseobecne mysli, to aku luxusnu vybavu mu poriadis je na tebe a uvidis ze zistis ze 70 percent toho dieta VOBEC nepotrebuje a ani mu to nic neprinesie 😉 😉 reklama, reklama, oblbovanie neskusenych rodicov 😕 😕
Naroky sa zvysuju az pri starsom dietati, a to uz budes davno v praci a budu opat 2 prijmy, nehovoriac, ze keby si veeelmi chcela , mozes ist do prace aj skor ako po 3 rokoch 😉
@lumka5 Sporenie nie je "povinná platba"....
@lumka5 co sa tyka prijmu a " povinnych platieb " sme na tom rovnako 😉 + my mame 4 rocne dieta v skolke, a ja idem na MD, teraz som doma na pn, teda ani prijem nemam, kedze nie som klasicky zamestnanec. , sme trenciansky kraj, byvame na dedine pri okresnom meste ( teda vely vydavkov mame nizsich ) a zijeme v pohode, , nieco setrime, no vela penazi mesacne vrazame na dokoncovanie domu + musime auto teraz kupit ä ale nie nove ) ... vy ste zatial bez babatka, takze si myslim, ze nemusis mat paniku . standard sa mozno trochu znizi, ked pojdes na MD, alebo by si mala marodovat napr ako ja cele tehu.. ale da sa to.. . tym ze som na pn, mame vyciarknute nase pravidelne welnesy, vylety a tym sa to dorovnava 😀
@evening_star u nas to tiez zahrnam do " povinnych platieb " proste treba nam disciplinu aby sme si peniaze kazdy mesiac odlozili. mame viac druhov sporeni, niekde dam, len ako ma napadne. ( napr maleho vkladna knizka, stavbeko ) potom mam take s pravidelnym stahovanim z uctu ( to je dlhodobe penzijne ) a potom kratkodobe na vedlajsi ucet kazdy mesiac, ... ale okrem stavebka, a vkladnej knizky, na ktore casto zabudam , tak vkladame pravidelne, prave pre ten pocit, pravidelnosti , a istoty, ze kazdy mesiac si nieco odkladam...
jasne ze ak by bol pripad nudze , tak by nase povinne platby sa vedely okresat zo 750-800 na 500
@celasapremenim no my sme boli autom - bola som v 7.mesiaci. ale bol to dost zaberak, uz by som to v tomto stadiu tehu neurobila....este tak do 25 tyzdna ok
@lumka5 My sme na tom finančne boli pred mojim nastupom na matersku asi tak ako Vy.Tym ze este ked sme nemali syna dost sme si usporili cize tie tri roky s jednym prijmom a rodicovskym prispevkom smekne zvladli.Sice uspory padli ale boli sme v klude.A keďže od decembra sa vraciam do prace tak si zase zacneme odkladať .
@mircalla veru, autom je to narocnejsie ovela....ja bych nesla, nerada dlho sedim v aute aj ked nie som tehotna, tak preto take dovolenky u nas vobec nehrozia
@celasapremenim to mi vobec nevadilo,skor chodit peso,trcat na plazi....uz som sa citila jak medved a vkuse ta zaha....fakt tak do 20-22 tt maximalne sa to da. ak si v auguste rodila, tak tiez by som v juli nesla🙂
Bože baby my s mužom máme príjem 600 eur zaplatím pôžičku 160 e úver ktorý som brala kým sa mala narodila 45 eur k tomu elektrina 60 eur voda 30 e drevo na ktoré šetríme celý rok kúpim stravu pre dcéru plienky a som hotová niekedy mi neostane na autobus plus som nerátala tv a mobil treba nejako vyžiť z toho čo máme a musíme byť spokojní
@silvinka000 nazov temy je : aky je dobry plat?🙂
@dai áno viem no dobrý plat ako pre koho niekto má 5000 eur a má málo
@silvinka000 jasne... ak jeho platu zodpovedaju aj vydavky tak moze kludne malo mat🙂 mozno menej ako ty ak ma vydavky vyssie😉
- ja som tym len chcela poukazat nato ze tato tema nie je o tom kto z coho dokaze prezit, ale co kto povazuje podla seba za dobry plat😉 podla mna na Slovensku su ludia majstri sveta v tom z coho dokazu relativne normalne prezit
@dai chichi pekne si to napisala... mo to tiez doma berieme takto "sportovo" tiez niesme s tych co by zarabali v nasich ociach dorby plat ako pisu ale zase v uskromnovani sme majstri :-P kedze chceme aj na dovolenku raz za cas..tak sme sa uz naucili poriadne zvazovat co nam treba a co nam naozaj netreba.... podla mna je to aj na nieco dobre... minimalne pre ekologiu tento aktualny konzum nieje nic moc... a ja som dost ekologicka dusa tak mam aspon na setrenie 2 dovody ... co je vzdy lepsie pri rozhodovani ci nieco potrebujem alebo nie lepsie ako 1 dovod ..(ze na to nemam :D)
😀 😀 riadne nekonecna tema a pritom odpoved sa zmesti do jednej vety 😀 😀 😀
ja zasnem ako sa my zeny vieme, rozpisovat o vsetkom, aj o zdanlivo jednoduchej veci , dokazeme napisat knihu 😀
@silvinka000 a aj vies kolko percent ludi zo slovenska ma tych pattisic? :D:D:D
@mircalla mala som rodit v septembri, lenze ja uz som v 5. mesiaci vyzerala ako niekto tesne pred porodom :D:D:D:D:Da citam ze som dobre urobila haha
no ale dala si to, ja som to dako prezila no....mam more strasne rada a vela tam turistikujeme, takze nudili by sa pri mne moji:D
@celasapremenim tak to by aj mna celkom zaujimalo 😀 tipujem menej ako jedno %, ale kto vie .... moc tym mzdovym statistikam co su k dizpozicii na internete nedoverujem 😅
@celasapremenim to neviem ale sused má dokopy zo ženou príjem 4800 e a nevedia z toho vyžiť samozrejme hypotéky robia svoje
@celasapremenim no vela to nebude asi :D... to je jasne..

@baklik ale kazdy z nas je inak nastaveny, ma ine standardy,... netreba zasa porovnavat.