icon

Aký je dobrý plat?

veronika713
25. aug 2015

Ahojte...Chcem sa opýtať na názor...aký je podľa Vas už dobrý plat?! Samozrejme s ohľadom na to, ze žijeme v SR...jednoducho s čím by ste boli spokojne, 3-4 členna rodina, škôlka, úver...štandardná slovenská rodina 😄 Ďakujem vopred za všetky názory...

lumka5
17. sep 2015

@baklik ale kazdy z nas je inak nastaveny, ma ine standardy,... netreba zasa porovnavat.

majka99999
17. sep 2015

@lumka5 mate zamok na hypoteku alebo co? Ked pojdes na matersku v pohode vyzijete. My sme 4, mame menej (kedze teraz mame 1 plat a RP) a mozeme si dovolit aj hypoteku, aj sukromnu skolku, ked som na rodicaku.

mircalla
17. sep 2015

@celasapremenim a preco si inak nesla ty moru? ved brusko tomu nebrani

angelinja
17. sep 2015

@maria1989 vraj niektore?este som nenasla gynekologa u ktoreho sa neplati...a verte mi ze to som naozaj vsetko opokukala..ak sa neplati neberie uz..., okrem toho aspon 10 eur aj ked to je zakazane uz si dr veselo vyberaju nazvu to inak...

lumka5
17. sep 2015

@majka99999 treba od toho odratat cca 750 eur, co su povinne platby.. takze tak

majka99999
17. sep 2015

@lumka5 tolko mame aj my plus skolka, takze 1000 eur kazdy mesiac a este sme nejedli. A v pohode.

celasapremenim
17. sep 2015

@mircalla no ale nepovedz 🙂 v poslednom trimestri by ma uz ani do lietadla nevzali a mna ani s papiermi v siestom, take mavam uz brusko 🙂))) (bolo to zaciatkom jula a rodila som v auguste)

cim vacsie dieta, tym vacsie vydavky...vsetci dokazu zit z nizkeho prijmu, ked maju doma jedneho skolkara🙂)))

sandra551
18. sep 2015

@lumka5 Môžem sa spýtať čo zahŕňajú u vás povinné platby? 🙂 Ďakujem

lumka5
18. sep 2015

@sandra551 hypoteka, najom, elektrina, plyn, tel+tv+internet, poistenia, sporenie..

jolinka
18. sep 2015

@lumka5 myslim ze paniku chytat nemusis, mate slusny prijem, z ktoreho sa da aj odlozit na horsie casy, Male dieta nestoji taku hruzu penazi ako sa vseobecne mysli, to aku luxusnu vybavu mu poriadis je na tebe a uvidis ze zistis ze 70 percent toho dieta VOBEC nepotrebuje a ani mu to nic neprinesie 😉 😉 reklama, reklama, oblbovanie neskusenych rodicov 😕 😕

Naroky sa zvysuju az pri starsom dietati, a to uz budes davno v praci a budu opat 2 prijmy, nehovoriac, ze keby si veeelmi chcela , mozes ist do prace aj skor ako po 3 rokoch 😉

evening_star
18. sep 2015

@lumka5 Sporenie nie je "povinná platba"....

lucka1987
18. sep 2015

@lumka5 co sa tyka prijmu a " povinnych platieb " sme na tom rovnako 😉 + my mame 4 rocne dieta v skolke, a ja idem na MD, teraz som doma na pn, teda ani prijem nemam, kedze nie som klasicky zamestnanec. , sme trenciansky kraj, byvame na dedine pri okresnom meste ( teda vely vydavkov mame nizsich ) a zijeme v pohode, , nieco setrime, no vela penazi mesacne vrazame na dokoncovanie domu + musime auto teraz kupit ä ale nie nove ) ... vy ste zatial bez babatka, takze si myslim, ze nemusis mat paniku . standard sa mozno trochu znizi, ked pojdes na MD, alebo by si mala marodovat napr ako ja cele tehu.. ale da sa to.. . tym ze som na pn, mame vyciarknute nase pravidelne welnesy, vylety a tym sa to dorovnava 😀

lucka1987
18. sep 2015

@evening_star u nas to tiez zahrnam do " povinnych platieb " proste treba nam disciplinu aby sme si peniaze kazdy mesiac odlozili. mame viac druhov sporeni, niekde dam, len ako ma napadne. ( napr maleho vkladna knizka, stavbeko ) potom mam take s pravidelnym stahovanim z uctu ( to je dlhodobe penzijne ) a potom kratkodobe na vedlajsi ucet kazdy mesiac, ... ale okrem stavebka, a vkladnej knizky, na ktore casto zabudam , tak vkladame pravidelne, prave pre ten pocit, pravidelnosti , a istoty, ze kazdy mesiac si nieco odkladam...
jasne ze ak by bol pripad nudze , tak by nase povinne platby sa vedely okresat zo 750-800 na 500

maria1989
18. sep 2015

@angelinja nerobila som rozsiahly prieskum. v KE za gynekológa neplatím, jedine keď chcem takú lepšiu cyto. ale možno že pri tehotenstve sa platí, to naozaj neviem.

mircalla
18. sep 2015

@celasapremenim no my sme boli autom - bola som v 7.mesiaci. ale bol to dost zaberak, uz by som to v tomto stadiu tehu neurobila....este tak do 25 tyzdna ok

gabusa1975
18. sep 2015

@lumka5 My sme na tom finančne boli pred mojim nastupom na matersku asi tak ako Vy.Tym ze este ked sme nemali syna dost sme si usporili cize tie tri roky s jednym prijmom a rodicovskym prispevkom smekne zvladli.Sice uspory padli ale boli sme v klude.A keďže od decembra sa vraciam do prace tak si zase zacneme odkladať .

celasapremenim
18. sep 2015

@mircalla veru, autom je to narocnejsie ovela....ja bych nesla, nerada dlho sedim v aute aj ked nie som tehotna, tak preto take dovolenky u nas vobec nehrozia

mircalla
18. sep 2015

@celasapremenim to mi vobec nevadilo,skor chodit peso,trcat na plazi....uz som sa citila jak medved a vkuse ta zaha....fakt tak do 20-22 tt maximalne sa to da. ak si v auguste rodila, tak tiez by som v juli nesla🙂

libka1
18. sep 2015

@lumka5 tak zavisi tak akurat kolko z tych 2200 zarobis ty a kolko manzel 😉 ak tu vacsiu cast ty, tak na paniku mas narok a odkladaj si kym zarabas. Ak zaraba viac on, v pohode to date aj s tymi povinnymi platbami co si uviedla 😉

silvinka000
14. okt 2015

Bože baby my s mužom máme príjem 600 eur zaplatím pôžičku 160 e úver ktorý som brala kým sa mala narodila 45 eur k tomu elektrina 60 eur voda 30 e drevo na ktoré šetríme celý rok kúpim stravu pre dcéru plienky a som hotová niekedy mi neostane na autobus plus som nerátala tv a mobil treba nejako vyžiť z toho čo máme a musíme byť spokojní

dai
14. okt 2015

@silvinka000 nazov temy je : aky je dobry plat?🙂

silvinka000
14. okt 2015

@dai áno viem no dobrý plat ako pre koho niekto má 5000 eur a má málo

dai
14. okt 2015

@silvinka000 jasne... ak jeho platu zodpovedaju aj vydavky tak moze kludne malo mat🙂 mozno menej ako ty ak ma vydavky vyssie😉
- ja som tym len chcela poukazat nato ze tato tema nie je o tom kto z coho dokaze prezit, ale co kto povazuje podla seba za dobry plat😉 podla mna na Slovensku su ludia majstri sveta v tom z coho dokazu relativne normalne prezit

oskvarka
14. okt 2015

@dai chichi pekne si to napisala... mo to tiez doma berieme takto "sportovo" tiez niesme s tych co by zarabali v nasich ociach dorby plat ako pisu ale zase v uskromnovani sme majstri :-P kedze chceme aj na dovolenku raz za cas..tak sme sa uz naucili poriadne zvazovat co nam treba a co nam naozaj netreba.... podla mna je to aj na nieco dobre... minimalne pre ekologiu tento aktualny konzum nieje nic moc... a ja som dost ekologicka dusa tak mam aspon na setrenie 2 dovody ... co je vzdy lepsie pri rozhodovani ci nieco potrebujem alebo nie lepsie ako 1 dovod ..(ze na to nemam :D)

lucka1987
14. okt 2015

😀 😀 riadne nekonecna tema a pritom odpoved sa zmesti do jednej vety 😀 😀 😀

ja zasnem ako sa my zeny vieme, rozpisovat o vsetkom, aj o zdanlivo jednoduchej veci , dokazeme napisat knihu 😀

celasapremenim
14. okt 2015

@silvinka000 a aj vies kolko percent ludi zo slovenska ma tych pattisic? :D:D:D

celasapremenim
14. okt 2015

@mircalla mala som rodit v septembri, lenze ja uz som v 5. mesiaci vyzerala ako niekto tesne pred porodom :D:D:D:D:Da citam ze som dobre urobila haha
no ale dala si to, ja som to dako prezila no....mam more strasne rada a vela tam turistikujeme, takze nudili by sa pri mne moji:D

libka1
14. okt 2015

@celasapremenim tak to by aj mna celkom zaujimalo 😀 tipujem menej ako jedno %, ale kto vie .... moc tym mzdovym statistikam co su k dizpozicii na internete nedoverujem 😅

silvinka000
14. okt 2015

@celasapremenim to neviem ale sused má dokopy zo ženou príjem 4800 e a nevedia z toho vyžiť samozrejme hypotéky robia svoje

oskvarka
14. okt 2015

@celasapremenim no vela to nebude asi :D... to je jasne..