icon

Aký máte názor na to, keď osoba s VŠ vzdelaním má záujem o prácu upratovačky?

29. sep 2022

Prosím,aký máte názor na to,keď osoba s VŠ vzdelaním a praxou v odbore cca 20 rokov má záujem o prácu upratovačky. Keby ste boli zamestnávateľom,pozastavili by ste sa nad tým,či ani nie?

kofa77
29. sep 2022

a napr. som citala o mudr, ktory riadi elektricku...

mikadooo
29. sep 2022

Pozastavila, ale vzala by som ju ak chce. Je dosť problém sa zamestnať po rd a titul je skôr na obtiaž. Človek je pár rokov mimo obor a kvôli tomu diplomu si všetci myslia, že o chvíľu bude mať neviem aké nároky. Ja som presne tá osoba, že mi dali šancu v jednej firme, aj keď mám diplom. Som tam už pol roka, som tam spokojná a neplánujem odchádzať. Oni zistili, že som šikovná, tú prácu, na ktorú ma prijali, zvládam v pohode za 2 hodinky, tak mi prihodili inú prácu a ja sa teším, že sa učím nové veci. Je to úplne mimo môj obor. Plat tiež nie je "vysokoškolský".

autor
29. sep 2022

@kofa77 presne. V práci sa vyžadovalo veľa ak som chcela robiť zodpovedne. K tomu dochádzka - čiže časové,finančné straty😔. Radšej min.zodpovednost,pohyb pre moju chrbticu,s nikým nič aj dochádzka vyhovujúca. Možno nastal ten čas,zahodiť predsudky. S tým mám najv.problemy,nepochopenie.....😔

autor
29. sep 2022

Inak vám ďakujem🙂. Vidím,že sú aj ľudia,ktorí dokážu pochopiť situáciu.

mistymay33
29. sep 2022

autorka vieš čo? mna naozaj nezaujímal názor ostatných... vlastne ked nad tým premýšlam, nikomu sa to nezdalo divné, lebo ja som o tom rozprávala s nadšením, a ked som odchádzala zo svojej starej práce, tak som to všetkým rozprávala, že mojim snom na par mesiacov je robiť upratovačku. Ale o mne všetci vedia, že som divná, ja milujem umývať podlahy... pre mna je to relax. Ja aj doma milujem upratovanie. Mna už aj manžel v tomto pozna, že ma viac poteší novým mopom, alebo vysavačom ako napr. kabelkou alebo parfémom.
Kašli na to, čo si myslia ostatní, však na tom vôbec nezáleží... podstatné je, čo chceš ty, čo ťa urobí štastnou, a ked sa ta niekto opýta, čo robíš, tak povedz s nadšením, že upratovacku, že ťa to baví, a to si chcela.

pragmaticka
29. sep 2022

Mam Vs, robím psychicky náročnú prácu s vysokým prác. zaťažením popri 2 deťoch, manžel atď,pracovne cesty nás oboch, neustále meetingy. Co by som dala za manuálnu prácu, keď človek príďte domov a vypne!!!!!! Raz možno tiež skončím ako upratovačka... Pri upratovaní sa fakt dokážem zrelaxovať, vyčistiť hlavu...

sense
29. sep 2022

Ako zamestnávateľ by ma to zaujímalo...ako človek žiadna práca nie je podradna..len niektorá je ohodnotená viac iná menej, niekt sa vyžaduje vyššie vzdelanie iná nie...

autor
29. sep 2022

@sense však toto🙂 Z psychologického hľadiska je to na " otázky"🙂. Tomu som sa chcela vyhnúť. Proste nevysvetlovať. Len sa zaradiť a fungovať. Len sa jedná o malé mesto....

k16k18
29. sep 2022

Poznám také... mam známu co ma vysokú školu mala dobru kariéru ale ako sa stala mamou tak jej to nevyhovovalo a chcela byť s deťmi...išla robiť upratovačku do školy a je spokojná...ráno ide s deťmi a domov príde a stíha všetko...víkendy volne a sviatky tiež....sama vravela ze plat nie je bohviečo ale ma manžela co dobre zarába takže netrpia biedou...ona sa venuje deťom vozí ich na krúžky po robote robí úlohy....

autor
29. sep 2022

@mistymay33 Tiež tak 🙂. Mne môj hovorí,že mám kompulz.obsedantnú poruchu 🤣. Mňa baví upratovanie,pomahanie,vylepšovanie. Proste manuálno🙂. Som povedala,ja by som bola šikovná upratovačka. Len zápasim s tým😔. Každú prácu dom si vždy važila. Pracu,odhodlanie pracovať.

autor
29. sep 2022

Len sme malé mesto😔. A ak raz vezmem tú pracu,zaskatuľkujú ma☹️. Viem,je to na mne ako sa k tomu postavím.

anonymous87
29. sep 2022

Po pravde? Ja sice nemam VS, ale od skoncenia SS som robila v administrative. Teraz mi za par mesiacov konci rodicak a ja si neviem predstavit sediet v kancli. A pritom som tu pracu vzdy milovala. No realne rozmyslam, ze pojdem radsej niekde upratovat 🤷‍♀️ Takze ja tej pani uplne rozumiem a nepozastavila by som sa nad tym

autor
29. sep 2022

@anonymous87 🙂ďakujem. Vidím,že nie som v tom sama.

anonymous87
29. sep 2022

Urcite nie. Myslim, ze nas k tomu dotlacila doba 🤷‍♀️ Ano, zarobila by som menej, lenze to psychicke zdravie je pre mna nezaplatitelne…

autor
29. sep 2022

Je to určite aj touto ťažkou dobou☹️. Aj rodinnými záležitosťami,aj mnou. Ale stále sa to vnútorne vo mne bije. Človek často zbytočne hľadí na " pohľad iných". Neviem sa s istotou rozhodnúť.

h2
29. sep 2022

Ak to vyslovene chce robiť, ako zamestnávateľ by som jej dala šancu. Ja mám VŠ a po práci upratovačky netúžim, ale upratovanie ma veľmi upokojuje. Takže chápem, ak to niekto chce, najmä ak mal predtým psychicky náročnú stresujúcu prácu.

sisaka
29. sep 2022

Autor - bola som v podobnej situácii, potrebovala som si v zahraničí čím skôr nájsť miesto a keď mi niekoľko krat povedali, že som prekvalifikovaná a nezoberú ma, jednoducho som zo životopisu vypustila vysokú školu a so strednou nebol problém sa zamestnať .

mistymay33
29. sep 2022

A vieš čo bolo na tom, že som robila upratovačku najlepšie? Okrem toho, že som pri tom relaxovala, ešte som mala vyššiu mzdu na hodinu, ako keď som robila 21 rokov v Policajnom zbore s vysokou školou na celkom slušnom mieste. Teraz mam vlastnú firmu a kaviaren, okrem iných zamestnancov, zamestnávam aj upratovačku a tá ma najvyššiu hodinovú mzdu zo všetkých! Lebo v dnešnej dobe nájsť dobru upratovačku je umenie, a ja si ju tak hyčkam, lebo ju tu potrebujem, som s nou spokojná, je spolahlivá, milá a ešte ku mzde jej dávam káždé tri mesiace odmenu. Hladala som dlho dobru upratovačku a táto má fakt pre mna cenu zlata. Takže pre mna upratovačka je

autor
29. sep 2022

@mistymay33 tak je. Keď zoberiem do úvahy časové straty ohľadom cestovania,finančné straty....tak príjem nie oveľa vyšší ako upratovačka. Ak zosumarizujem výhody,nevýhody🙂. Takže,ako píšeš....Radšej poctivo upratať a byť v pohode🙂.

autor
29. sep 2022

Len škoda,že viac ľudí sa na to takto nepozerá. Nevadí,no. Oni za mňa život žiť nebudú. A nech ma mienku každý akú chce.

modrykonik33
29. sep 2022

odporúčala by som, že výšku nedávať do životopisu

karolinakr
29. sep 2022

Každeho vec, kde robí...Ak je svedomity, netreba sa v tom vŕtať

ejanjelik
29. sep 2022

Môže ísť aj o druh psychohygieny. Zlyhaním špiny a upratanie neporiadku si uprace aj svoj život. Mne robí dobre trhanie buriny 🙂

luxus10
29. sep 2022

neda mi nenapisat...ked niekedy vidim, ako upratuju zeny so zaklad. vzdelanim, radsej by som zobrala na to miesto vs zenu, ktora chape veci v sirsom spektre, mozno aj tusi, ze bakterie a viry jsou, a neumyje jednou handrou od kluciek, cez stoly a aj zem, a opacne....

majlo1234
30. sep 2022

Ved to je padny dovod

autor
30. sep 2022

@luxus10 tak je

autor
30. sep 2022

@modrykonik33 len to nejde. Lebo je tam prehľad zamestnaní,započty musia byť. A miesta,kde som pracovala sú len pre VŠ vzdelaných🙂. No,ďakujem🍀 Pokúsim sa nájsť cestu,aby som bola spokojná. Peniaze naozaj nie sú všetko❤️

zmrzlinka2021
30. sep 2022

No keby som bola zamestnavatel a dostanem taky CV na poziciu upratovacky, tak si pomyslim, ze musi ist o totalneho luzra...

ivec16
30. sep 2022

mozno si potrebuje oddychnut a hlada na cas pracu kde nebude musiet rozmyslar

autor
30. sep 2022

@zmrzlinka2021 dakujem za názor. A možnosť zbaviť sa starého života a začať nový? Vyhorenie,choroba, zmena život.priorit?