icon

Aký máte názor na to, keď osoba s VŠ vzdelaním má záujem o prácu upratovačky?

29. sep 2022

Prosím,aký máte názor na to,keď osoba s VŠ vzdelaním a praxou v odbore cca 20 rokov má záujem o prácu upratovačky. Keby ste boli zamestnávateľom,pozastavili by ste sa nad tým,či ani nie?

autor
30. sep 2022

@zmrzlinka2021 či aj Vy skatulkujete?

autor
30. sep 2022

Možno som nemala položiť túto otázku. Resp.som mala rátať s nepochopením. No,vždy človek verí na pochopenie🍀

sella38
Autor odpoveď zmazal
autor
30. sep 2022

Áno,musím byť pripravená na všetky možné otázky.

ladyblcha
30. sep 2022

Moj byvaly sef, riaditel banky, odisiel do nemecka na stavbu robit normalne obycajneho pomocneho pracovnika. Vyhorel a nechcel robit uz viac hlavou.

katka700
30. sep 2022

Ak by som hľadala niekoho na upratovanie zaujímalo by ma predovšetkým či vie upratovať, najmä ak by sa jednalo o upratovanie špeciálnych povrchov a materiálov.

autor
30. sep 2022

@katka700 tak,veľmi správny prístup.

zmrzlinka2021
30. sep 2022

Ale v com zmena zivotnych priorit? Uplne chapem, ze clovek sa rozhodne, ze uz nechce robit vysokoskolsku pracu, a proste da sa na vyrobu sperkov, zalozi si na tom vlastny biznis alebo ide robit sprievodcu na pamiatky.... ale proste nieco zaujimave, kreativne, ale rozhodnut sa robit upratovacku, tak to musi byt uz fakt zle.

Jedna podstatna vec, co som si vsimla ludi s takymi postojmi, ze by sli upratovat, ci do obchodu - nikto nie natrvalo. Vzdy iba na "cas", ale ako dlhodobe zamestnanie, to sa uz kazdy "mece".

zmrzlinka2021
30. sep 2022

Ake skatulkovanie - pytas sa na nazor, napisem nazor a sudis ho...

zmrzlinka2021
30. sep 2022

@sella38 To je uplne v poriadku, pre mna je podstatne, ze mna si zamestnanci vazia a mame dobre a korektne vztahy.

autor
30. sep 2022

@zmrzlinka2021 píšeš,že len na čas. A ktoré povolanie je dnes do dôchodku? Aj VŠ profesie a kadejaké dôležité....nikdy nevieš na ako dlho. NIKDY. Dnes je taká doba. A rozhodne nižšie pozície sú ľahko nahraditelne,na rozdiel od tých odborných. Aj keď....každý je vždy nahraditelny.

zmrzlinka2021
30. sep 2022

Ja som ti len napisala, aky by som na to ja mala pohlad. Clovek, co sa vzdy v skole snazil, makal, ma urcitu inteligenciu, sa vacsinou vzdy uchyti. A potom su tu ti, co uz na zakladke boli stvorkari, vystudovali socialnu pracu a podobne odbory a blbo povedane, realne nemaju ani na pracu sekretarky. Ich su plne obchodaky...

autor
30. sep 2022

@zmrzlinka2021 to je možné. Ale v mojom prípade nejde o "nemožnosť uplatnenia". Keďže som dobrovoľne dala výpoveď. Skôr o nechuť pokračovať v danej profesii. Možno prípad vyhorenia spolu s inými faktormi.

zmrzlinka2021
30. sep 2022

@autorka ale to je uplne v poriadku. Nie je podstatne, co si ini myslia, co si myslim ja, dolezite je, aby si robila to, s cim ty sama si stotoznena a aby si ty bola spokojna.
Drzim palce!

autor
30. sep 2022

@zmrzlinka2021 nie som ťa,čo si zakladá na vzdelaní,na tom,čo do toho investovala. Aj keď zamrzí,s odstupom času. Teraz pozerám.skor na duševné zdravie,kľud,zachovanie pokoja v rodine. Len viem,že budem vyzerať ako luzer a očividne ma drvivá väčšina tak bude brať. No,ale našťastie aj tu na MK vidím,že výnimky sú🍀. Našťastie. Ľudia s normalnymi hodnotami nevymreli celkom. To ma tiež teší,aj keď neovplyvňuje v základe.

zmrzlinka2021
30. sep 2022

POzri, pokial ti upratovanie 8 hodin denne, 5 dni v tyzdni vrati dusevne zdravie, vnutorny pokoj, tak do toho chod.

autor
30. sep 2022

@zmrzlinka2021 😉❤️

karolinakr
30. sep 2022

Upratovačka = luzer...hm..jak sa to vezme.V Anglicku musiš mat prax, niekolko odporúčani aby ta vôbec zavolali na pohovor..

katka700
30. sep 2022

@karolinakr neviem prečo na Slovensku keď manuálnu prácu (napríklad cestári, technické služby, inštalatér, opravár, murár) vykonáva chlap je to v poriadku, ale ak manuálne pracuje žena (napríklad upratovačka, krajčírka, predavačka, ošetrovatelka) je to považované za podradnu prácu ktorú ani nestojí za to adekvátne zaplatiť 😥

luxus10
30. sep 2022

autorka-tak nikomu nehovor, ze si upratka, povedz ze si facility manager=debordelizator...🙂

marca12
30. sep 2022

Pomyslela by som si,ze mala asi dost narocnu pracu a potrebuje vypnut,manualne pracovat. Nevidim na tom nic zle. Ked to tak citi,preco nerobit upratovacku?

karolinakr
30. sep 2022

@katka700 toto je zas na inu debatu.Keby som bola ministerka, prva vec, že upratovacky a umyvačky riadu by mali mat vyššiu vyplatu.Nielenže hnusna, ale aj tažka a vyčerpavajuca robota a za tu almužnu fakt neadekvatne ohodnotena..a tiež sa čudujem, že sa nedomahaju vyššej mzdy ako lekari a učitelia zvyšenia platov...vsak u muzov sa argumentuje, že ťažko pracuju a toto je fest ťaźká práca ( no ako kde robit v škole a v kancli upratovačku dajme tomu je rozdiel..)

1lionik1
30. sep 2022

Ak si to aktuálna situácia vyžaduje lepšie povedané, ak ti to takto momentálne vyhovuje, vôbec by som neriešila vzdelanie, ale priority, ktoré mám. Tiež uvažujem nad prácou, ktorú si len doslova odrobim a odídem domov s čistou hlavou, bez toho,aby mi chodili maily alebo telefonáty a pod.
Môžeš to aspoň skúsiť a uvidíš či ti to bude vyhovovať, vždy sa môžeš rozhodnúť pre zmenu.

lucinka1988
1. okt 2022

@senta_sofia presne tak, ja si inak tiež myslím, že hlavný dôvod môže byť duševné vyhorenie z prace, ktorú vykonávala. Tiež si nie raz povzdychnem, že občas závidím ľuďom, čo nemusia rozmýšľať, nemusia mať zodpovednosť, len si urobia svoje a odchádzajú domov..Pno vyššie vzdelanie, vyššia zodpovednosť a vyšší plat sa automaticky nerovná život bez starostí..Tam nastupujú veľké tlaky, zodpovednosť, stres atd..A pokiaľ má žena ešte aj malé deti, nie každá to ustoji a možno práve preto ocení prácu upratovačky

lauriik
1. okt 2022

Ja robim normalne v kancelarii ale vzdy ked vidim postarku ako na bicykli roznasa listy tak si hovorim, to je super praca, hodis small talk s ludmi, cely den na cerstvom vzduchu na bicykli a nie cely den sedet pred drbnutym pocitacom. Uplne sa viem do tvojej situacie vzit ☺️

valeria_h
1. okt 2022

Nič by som si nemyslela. Je to práca ako každá iná a veľmi potrebná. Vykašli sa na názory ľudí, bude sa Ti ľahšie žiť.

uzanka16
1. okt 2022

Nepozastavila by som sa, proste potrebuje prácu, možno je v ťažkej situácii a za každú prácu bude vďačná. Ja mám VŠ ako ucitelka, proste s mojou aprobaciou bolo všetko plne na Liptove, s manželom hypotéku, proste potrebovali sme z niečoho žiť a platiť, nie len z jeho platu, tak som sa snažila niekde zamestnať a všade keď keď som šla na pohovor a pozreli občiansky titul, tak hneď reakcia máte titul nevezmeme vás, ďalšia reakcia máte titul a keby sme vás vzali istotne po nejako čase odídete, takže som ostala bez práce dosť dlhšie, lebo každému vadil môj titul. Teraz časom keď idem okolo predajni, kde ma nevzali, každú chvíľu sa im tam menia predavačky a v kuse niekoho hľadajú. Ja by som tu pani vzala.

malinovka333
1. okt 2022

@mistymay33 klobuk du pred tebou ak je to pravda.lebo v dnesnej dobe ja velmi velmi malo ludi ktori ocenia upratovacku.a ked niekti napise ze upratovacka nic nerobi tak sa velmi myli. Robi viac ako ktokolvek iny.narobi sa viav ako ta co sedi za stolom a tuka do pc.ale zas nie vsetky upratovacky vedia aj upratovat.niektore po sebe zanechavaju vacsiu spinu ako pred umytim.a tie praca upratovacky nie je pre kazdeho.ak by to myslela ozaj vazne kludne by som ju vzala. Nie kazdy vysokoskolak musi robit manazera.mam kamosku ktora ma vysoku a robi cely zivot predavacku v obchode.nikdy nerobila veducu ani inaksiu vyssiu poziciu.

simca06022011
1. okt 2022

Ano zobrala, mozno chce zmenu a ma dost prace náročnej predtym. Ja som po kancelárskej praci chodila pomahat do kaviarne, proste pre mna to bola psychohygiena umyvt riad a utierat stoly 😂a sice mam 20r praxe uz a aj vs atd uz nejaku dobu špekulujem kam zdrhnem 😂
Možno ma vs a prax a aj tak zarobí malo a verte ze za tie nervy to nestojí. Co si malokto uvedomí ze zodpovednosť a psychicka narocnost je este unsvnejsia ako celý den pobehovat ☺️

valdovalda
1. okt 2022

Mam VS vzdelanie a verte, ze som velakrat uvazovala nad pracou upratovacky. Proste cista hlava, sväty pokoj, ziadna extra zodpovednost. Tu v nasom regione by som vsak vela nezarobila, preto je to nerealne. Keby som byvala v BA, urcite uvazujem, ze by som si pochytala rodiny v Rakuskych dedinach na trase vlakom Pertzalka-Wien. Cas by som si zmenezovala ako by mi to vyhovovalo.