icon

Aký odbor medicíny vás fascinuje najviac?

5. nov 2025

Ahojte, len tak z nudy ma zaujima, keby mate byt lekar, aky odbor si vyberiete? Ktory odbor vas fascinuje aj ako pacientov, ze si poviete, ze by ste ho chceli vediet? U mna by to bola asi alergologia, pride mi to taky zaujimavy a kludny odbor.😃

stellarstar
5. nov 2025

Ja som milovala patologiu 😂

april171
5. nov 2025
@vroni

Keď by som z nejakého dôvodu musela byť lekár, tak maximálne anestéziológ.

@vroni Súhlasím, toto je jedno z najposlednejších povolaní, ktoré by som chcela robiť, bŕŕŕ.

tehulka2011
5. nov 2025

najtazsia pohoda je taky endokrinolog...

llllllllllllllllll
5. nov 2025

radiologia a nuklearna medicina

anonym_d3c8a6
5. nov 2025

@anonym_autor
@anonym_autor urcite nie patológiu nie je nic horšie ako ked Vám dovezú babatko na pitvu.To malé telíčko:(

sisi1837
5. nov 2025

Patológia alebo psychiatria 🙂

anonym_a117e2
5. nov 2025

Psychiatria alebo paliativna medicína.

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@anonym_autor patológia , tam nemám už čo po..kašlať 🙈

@husky25 praveze mas, ak zle vyhodnotis vzorku zhubny, resp. nezhubny nador

zuzana76
5. nov 2025
@tehulka2011

najtazsia pohoda je taky endokrinolog...

@tehulka2011 ano, endokrinologia alebo diabetologia by boli z dalsich odborov po dertatovenerologii

ivka225
5. nov 2025

veterinárna psychológia

liv1
5. nov 2025
@janai1

@liv1 samozrejme, patológovia vyhodnocujú odobraté vzorky počas operácii, zákrokov

@janai1 aha no vidis, uplne som na to zabudla

husky25
5. nov 2025
@zuzana76

@zuzana76 je mi jasne , že je to určite zložité , ale viem , že by som už neublížila ….

katkaseiner
5. nov 2025

Moje vzdelanie je uplne mimo mediciny ale teda fascinovala ma patologia (raz sme sa vo vlaku zakecali s jednym patologom, vraj jeho rodina s nim ani pri stole neje, pretoze to z neho citia) ale zeraz ma skor zaujima praca na zachranke - tam musi byt kazdy den velmi iny ako ten predosly...tak mozno v dalsom zivote...

katkaseiner
5. nov 2025
@zuzana76

@zuzana76 to som ani nevedela

anega79
5. nov 2025

anezteziolog

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@zuzana76 je mi jasne , že je to určite zložité , ale viem , že by som už neublížila ….

@husky25 ale nadory predsa skumas zivym ludom, ublizila by si zlou diagnostikou

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@husky25 Čo patológ robí
Vyšetruje vzorky: Analyzuje krv, tkanivá a orgány, aby identifikoval chorobné zmeny, ako sú nádory alebo zápaly.
Stanovuje diagnózu: Na základe analýzy vzoriek a spolupráce s ostatnými lekármi určuje presnú diagnózu.
Poskytuje informácie pre liečbu: Jeho zistenia pomáhajú klinickým lekárom pri plánovaní a úprave liečebných postupov pre pacienta.
Zaujíma sa o živých pacientov: Aj keď je jeho práca často spájaná s pitvami, moderná patológia sa vo veľkej miere zameriava na pomoc živým pacientom prostredníctvom analýzy vzoriek odobratých počas ich života.

a0
5. nov 2025
@liv1

@a0 riesia aj zivych? Fakt?

@liv1 áno, keď vyberú nádor, tak ide na patológiu, rovnako znamienka atď 🙂 ale v podstate nie sú v priamom kontakte s nimi

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@husky25 zle stanovenie diagnozy na zaklade analyzy = zla liecba = smrt/poskodenie zdravia

vroni
5. nov 2025
@april171

@vroni Súhlasím, toto je jedno z najposlednejších povolaní, ktoré by som chcela robiť, bŕŕŕ.

@april171, som si pripadala ako jediná s týmto názorom, hneď mi je lepšie 🤩 Fakt by som živote nechcela byť lekárkou. Ani veterinarkou. Takato túžba sa mi celý život vyhýba. Ale môj muž by zapadol, on túžil byť patológom....

anonym_cf966e
5. nov 2025

Ja by som nemohla byt lekarka, ale vzdy ma najviac zaujimala radiologia a nuklearna medicina a vlastne svojim sposobom ako fyzicka mam k tymto odborom aj najblizsie, tak asi preto.

husky25
5. nov 2025
@zuzana76

@husky25 Čo patológ robí
Vyšetruje vzorky: Analyzuje krv, tkanivá a orgány, aby identifikoval chorobné zmeny, ako sú nádory alebo zápaly.
Stanovuje diagnózu: Na základe analýzy vzoriek a spolupráce s ostatnými lekármi určuje presnú diagnózu.
Poskytuje informácie pre liečbu: Jeho zistenia pomáhajú klinickým lekárom pri plánovaní a úprave liečebných postupov pre pacienta.
Zaujíma sa o živých pacientov: Aj keď je jeho práca často spájaná s pitvami, moderná patológia sa vo veľkej miere zameriava na pomoc živým pacientom prostredníctvom analýzy vzoriek odobratých počas ich života.

@zuzana76 🤣🤣🤣 pobavila si snáď každý človek vie čo robí patológ aj človek tomu neznalý , evidetne EQ hranicu máš položenú nižšie keďže si nepochopila prvý príspevok so štipkou humoru , ale ďakujem za čiastočne objasnenie pojmu patológ , good job ✌️

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@zuzana76 🤣🤣🤣 pobavila si snáď každý človek vie čo robí patológ aj človek tomu neznalý , evidetne EQ hranicu máš položenú nižšie keďže si nepochopila prvý príspevok so štipkou humoru , ale ďakujem za čiastočne objasnenie pojmu patológ , good job ✌️

@husky25 ved ty si tu stale pisala, ze neublizis, podla odpovedi tu to nevedel kazdy.

husky25
5. nov 2025
@zuzana76

@husky25 zle stanovenie diagnozy na zaklade analyzy = zla liecba = smrt/poskodenie zdravia

@zuzana76 ja by som lekárstvo ani len študovať nešla za prvé úprimne nemala by som na to kapacitu ( niesom študijný typ) a za druhé mňa by psychicky položila každá jedna vec napr nespokojnosť nevďačnych ľudí , človek v dnešnej dobe sa môže snažiť akokoľvek , ale mevyhovies každému a to by ma psychicky ničilo dnešná doba je ťažká pre toto povolanie

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@zuzana76 ja by som lekárstvo ani len študovať nešla za prvé úprimne nemala by som na to kapacitu ( niesom študijný typ) a za druhé mňa by psychicky položila každá jedna vec napr nespokojnosť nevďačnych ľudí , človek v dnešnej dobe sa môže snažiť akokoľvek , ale mevyhovies každému a to by ma psychicky ničilo dnešná doba je ťažká pre toto povolanie

@husky25 samozrejme, ale to aj pre ucitelov, zdravotne sestry, osetrovatelov, ...lekarov si ludia este aspon ako tak vazia

zuzana76
5. nov 2025
@husky25

@husky25 resp. snazia sa s nimi aspon nie velmi pohadat, lebo nikdy nevedia, kedy ich budu potrebovat 😀

husky25
5. nov 2025
@zuzana76

@husky25 samozrejme, ale to aj pre ucitelov, zdravotne sestry, osetrovatelov, ...lekarov si ludia este aspon ako tak vazia

@zuzana76 možno niektorých , viackrát som bola svedkom dehonestujúceho správania voči nim

anonym_e80124
5. nov 2025

Jaj, ako sa s tým patológom mýlite, dievčatá... Ze nie je čo pokaziť... Prečo potom v noci kvôli niektorým prípadom nespím? 🤔 V dnešnej dobe je gro práce patológia práca pre živých ľudí - určujeme diagnózu často z 2-3 mm (áno, milimetrových!) vzoriek tkaniva a od nášho nálezu závisí ďalší postup napr. chirurga... Veď čo, ak kvôli mojej zlej diagnóze príde pacient napr. o žalúdok, že? ... A čo sa týka pitiev - dnes sa patologická pitva vykonáva často v prípadoch, kedy nastala komplikácia nejakého operačného výkonu a často hrozia súdne spory... Toľko v skratke k vašim predstavám, že nie je už čo pokaziť...

anonym_d76478
5. nov 2025

Mňa napríklad desí už len pomyslenie na patológiu. Že som niekde v suteréne s mŕtvolami a preblikuje tam neónka 🤣.
Keď som uvažovala, že čo by som si vybrala, tak asi gynekológia - pôrodníctvo. Alebo ma fascinovala psychiatria, ale na to by som nemala odvahu. Aj to musí byť do istej miery desivá práca 🫣.

anonym_703edf
5. nov 2025

Pediatria, Logopédia