Aký odbor medicíny vás fascinuje najviac?
Ahojte, len tak z nudy ma zaujima, keby mate byt lekar, aky odbor si vyberiete? Ktory odbor vas fascinuje aj ako pacientov, ze si poviete, ze by ste ho chceli vediet? U mna by to bola asi alergologia, pride mi to taky zaujimavy a kludny odbor.😃
najtazsia pohoda je taky endokrinolog...
radiologia a nuklearna medicina
@anonym_autor
@anonym_autor urcite nie patológiu nie je nic horšie ako ked Vám dovezú babatko na pitvu.To malé telíčko:(
Patológia alebo psychiatria 🙂
Psychiatria alebo paliativna medicína.
najtazsia pohoda je taky endokrinolog...
@tehulka2011 ano, endokrinologia alebo diabetologia by boli z dalsich odborov po dertatovenerologii
veterinárna psychológia
Moje vzdelanie je uplne mimo mediciny ale teda fascinovala ma patologia (raz sme sa vo vlaku zakecali s jednym patologom, vraj jeho rodina s nim ani pri stole neje, pretoze to z neho citia) ale zeraz ma skor zaujima praca na zachranke - tam musi byt kazdy den velmi iny ako ten predosly...tak mozno v dalsom zivote...
anezteziolog
@zuzana76 je mi jasne , že je to určite zložité , ale viem , že by som už neublížila ….
@husky25 Čo patológ robí
Vyšetruje vzorky: Analyzuje krv, tkanivá a orgány, aby identifikoval chorobné zmeny, ako sú nádory alebo zápaly.
Stanovuje diagnózu: Na základe analýzy vzoriek a spolupráce s ostatnými lekármi určuje presnú diagnózu.
Poskytuje informácie pre liečbu: Jeho zistenia pomáhajú klinickým lekárom pri plánovaní a úprave liečebných postupov pre pacienta.
Zaujíma sa o živých pacientov: Aj keď je jeho práca často spájaná s pitvami, moderná patológia sa vo veľkej miere zameriava na pomoc živým pacientom prostredníctvom analýzy vzoriek odobratých počas ich života.
@vroni Súhlasím, toto je jedno z najposlednejších povolaní, ktoré by som chcela robiť, bŕŕŕ.
@april171, som si pripadala ako jediná s týmto názorom, hneď mi je lepšie 🤩 Fakt by som živote nechcela byť lekárkou. Ani veterinarkou. Takato túžba sa mi celý život vyhýba. Ale môj muž by zapadol, on túžil byť patológom....
Ja by som nemohla byt lekarka, ale vzdy ma najviac zaujimala radiologia a nuklearna medicina a vlastne svojim sposobom ako fyzicka mam k tymto odborom aj najblizsie, tak asi preto.
@husky25 Čo patológ robí
Vyšetruje vzorky: Analyzuje krv, tkanivá a orgány, aby identifikoval chorobné zmeny, ako sú nádory alebo zápaly.
Stanovuje diagnózu: Na základe analýzy vzoriek a spolupráce s ostatnými lekármi určuje presnú diagnózu.
Poskytuje informácie pre liečbu: Jeho zistenia pomáhajú klinickým lekárom pri plánovaní a úprave liečebných postupov pre pacienta.
Zaujíma sa o živých pacientov: Aj keď je jeho práca často spájaná s pitvami, moderná patológia sa vo veľkej miere zameriava na pomoc živým pacientom prostredníctvom analýzy vzoriek odobratých počas ich života.
@zuzana76 🤣🤣🤣 pobavila si snáď každý človek vie čo robí patológ aj človek tomu neznalý , evidetne EQ hranicu máš položenú nižšie keďže si nepochopila prvý príspevok so štipkou humoru , ale ďakujem za čiastočne objasnenie pojmu patológ , good job ✌️
@zuzana76 🤣🤣🤣 pobavila si snáď každý človek vie čo robí patológ aj človek tomu neznalý , evidetne EQ hranicu máš položenú nižšie keďže si nepochopila prvý príspevok so štipkou humoru , ale ďakujem za čiastočne objasnenie pojmu patológ , good job ✌️
@husky25 ved ty si tu stale pisala, ze neublizis, podla odpovedi tu to nevedel kazdy.
@husky25 zle stanovenie diagnozy na zaklade analyzy = zla liecba = smrt/poskodenie zdravia
@zuzana76 ja by som lekárstvo ani len študovať nešla za prvé úprimne nemala by som na to kapacitu ( niesom študijný typ) a za druhé mňa by psychicky položila každá jedna vec napr nespokojnosť nevďačnych ľudí , človek v dnešnej dobe sa môže snažiť akokoľvek , ale mevyhovies každému a to by ma psychicky ničilo dnešná doba je ťažká pre toto povolanie
@zuzana76 ja by som lekárstvo ani len študovať nešla za prvé úprimne nemala by som na to kapacitu ( niesom študijný typ) a za druhé mňa by psychicky položila každá jedna vec napr nespokojnosť nevďačnych ľudí , človek v dnešnej dobe sa môže snažiť akokoľvek , ale mevyhovies každému a to by ma psychicky ničilo dnešná doba je ťažká pre toto povolanie
@husky25 samozrejme, ale to aj pre ucitelov, zdravotne sestry, osetrovatelov, ...lekarov si ludia este aspon ako tak vazia
@husky25 resp. snazia sa s nimi aspon nie velmi pohadat, lebo nikdy nevedia, kedy ich budu potrebovat 😀
Jaj, ako sa s tým patológom mýlite, dievčatá... Ze nie je čo pokaziť... Prečo potom v noci kvôli niektorým prípadom nespím? 🤔 V dnešnej dobe je gro práce patológia práca pre živých ľudí - určujeme diagnózu často z 2-3 mm (áno, milimetrových!) vzoriek tkaniva a od nášho nálezu závisí ďalší postup napr. chirurga... Veď čo, ak kvôli mojej zlej diagnóze príde pacient napr. o žalúdok, že? ... A čo sa týka pitiev - dnes sa patologická pitva vykonáva často v prípadoch, kedy nastala komplikácia nejakého operačného výkonu a často hrozia súdne spory... Toľko v skratke k vašim predstavám, že nie je už čo pokaziť...
Mňa napríklad desí už len pomyslenie na patológiu. Že som niekde v suteréne s mŕtvolami a preblikuje tam neónka 🤣.
Keď som uvažovala, že čo by som si vybrala, tak asi gynekológia - pôrodníctvo. Alebo ma fascinovala psychiatria, ale na to by som nemala odvahu. Aj to musí byť do istej miery desivá práca 🫣.
Pediatria, Logopédia

Ja som milovala patologiu 😂