Aký odbor študovať, keď chcem robiť ako vychovávateľka?

mazula
22. jan 2016

Ahojte baby,poradte mi, mam ukoncenu strednu skolu s maturitou,ale hot.akademiu,chcela by som pracovat bud ako ucitelka v mš,alebo ako vychovavatelka na zš.Aky odbor by som mala studovat?pedagogika a vychovavatelstvo?mam vobec sancu aby ma prijali ked nemam strednu pedagogicku?a este 1 podstatna otazka,musim vediet hrat ma hud.nastroj?velmi prkne dakujem za odpovede

sofi2510
22. jan 2016

@mazula po ukonceni predskolskej a elementarnej pedagogiky mozes pracovat ako ucitelka v MS,vychovavatelka v centrach volneho casu a v skolskom klube deti a mozes pokracovat dalej v magisterskom studiu ako ucitelka pre primarne vzdelavanie t.j. prvy stupen ZS a s vychovavatelstvom pracujes ako vychovavatelka alebo sa mozes uplatnit aj v statnej sprave. Neviem na ktorej VS ch es studovat ake tam oni maju konkretne odbory-ja som chodila na UMB v B.Bystrici. Skus si pozriet na stranke konkretnej VS profil absolventa studijneho odboru,ktory ta zaujima a tam to budes mat napisane kde sa mozes uplatnit a budes v tom mat jasnejsie-budes sama vidiet rozdiely v odboroch

mazula
autor
22. jan 2016

@sofi2510 si zlata dakujem za Tvoj cas,sme z Piestan,tak bud Trnava,Trencin,Nitra,len som pozerala ze niekde prijimacky su a niekde nie su,tohi sa docela bojim,lebo som uz 13 rokov po skole🙂

sofi2510
22. jan 2016

@mazula ja som robila prijmacky,ale nebolo to nic tazke...pripravovala som sa podla tez co mi zaslali co bude na prijmackach-dalo sa to zvladnut

mazula
autor
22. jan 2016

Oki super diky za info asi to skusim🙂

majak622
23. jan 2016

@mazula neviem, co vsetko zahrna pedagogika a vychovavatelstvo ale predskolska a elementarna je odbor priamo na ucitelstvo v MS a vychovavatelstvo v SKD a dalsie typy vychovnych zariadeni. Ked som sa hlasila na PU, taky odbor sme na vyber nemali (pedagogika a vych.) Ale na kazdej skole musia byt na stranke nejake info, skus si to vyhladat. Kazdopadne drzim palce pri studiu, ja som rada, ze uz koncim 😉

cecil36
23. jan 2016

@mazula Trnava ma dobru pedagogicku, ale prisne kriteria vyberu resp. dost prihliadali aj na vysvedcenia zo SS a Nitra je v pohode. Trencin by som sa nevolila...

pavucik79
8. mar 2017

ahojte ak studujete pedagogiku mozte mi pomoct s vyplnenim dotaznika k diplomovej praci?
ďakujem
https://www.survio.com/survey/d/O5X2W6F7X7S6B0B9M

timka32
16. apr 2017

Dobrý.Mohli by ste mi poradiť.Chcela by som ísť do družini robiť ako vychovávatelka.Staci mi NATO odbor vychovatelka a ošetrovateľska činnosť.kod je 7646 M.Dakujem za odpoveď.

martina357
19. máj 2018

Ja len doplním diskusiu ..mám.socialnu pedagogiku a vychovávatelstvo a môžem pracovať všade okrem.MS ...na to vyslovene treba predškolsku a elementárnu pedagogiku..😉pracujem.vSKD ale v MS iba ako nekvalifikovana

emuska110
7. sep 2018

Je tu niekto kto je v 1rocniku bc externe studium?