icon

Anonymné podanie na Inšpektorát práce

4. nov 2025

Dobrý deň, chcela by som anonymne nahlásiť svojho zamestnávateľa za hrubé porušovanie predpisov, neodvádzanie odvodov, zamestnávanie na čierno.... Na stránke inšpektorátu práce sa píše , že Podnet, resp. oznámenie je možné zaslať na miestne príslušný krajský inšpektorát práce (podľa miesta prevádzky zamestnávateľa), správne tomu rozumiem, že to mám poslať na úrad v meste v Ktorom vykonávam prácu ? Sídlo firmy je v úplne inom okrese , aj činnosť vykonáva vo viacerých okresoch, medzi ktorými často musíme aj my pendlovať hore dole.

Strana
z2
anonym_c71925
8. nov 2025

ty si nezarabala ani 200€ mesacne v hrubom? Nebola to nahodou dohoda ?

autor
8. nov 2025
@milanm12

@anonym_autor preberáš čierne peniaze? A ešte je tam x ďalších veci v ktorých prípade sa môže stať že aj ty si zato zodpovedná. Zamestnávateľa máš bez zbytočného odkladu nahlásiť ak si si vedomá toho, že porušuje zákonik práce. Treba si to naštudovať. Všetci si myslíte ako zamestnávateľovi spravíte zle ale môže sa stať že ublizite aj sami sebe. Svoje rozhodnutie si dobre premysli a nastuduj si zaco všetko ho ideš nahlásiť.

@milanm12 ja neberiem čierne peniaze, beriem peniaze na základe riadne uzatvorenej zmluvy.

autor
8. nov 2025
@anonym_c71925

ty si nezarabala ani 200€ mesacne v hrubom? Nebola to nahodou dohoda ?

@anonym_c71925 nie, bol to skrátený úväzok na 10 hodín týždenne.

anonym_c71925
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_c71925 nie, bol to skrátený úväzok na 10 hodín týždenne.

@anonym_autor ale to fakt evokuje dohodu odfot tvoju zmluvu len nazov ostatne zacierni

autor
Autor odpoveď zmazal
milanm12
8. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor v tomto prípade neviem prečo pracuješ viac ako 10 hodín. Ak aj pracuješ viac ako 10 hodín tak určite dostávaš peniaze, ktoré niesú na 'páske' a berieš ich na čierno alebo druhá varianta pracuješ len toľko koľko je na zmluve a nikto v tom prípade zákon neporušuje... Alebo sa mýlim ?

autor
8. nov 2025
@milanm12

@anonym_autor v tomto prípade neviem prečo pracuješ viac ako 10 hodín. Ak aj pracuješ viac ako 10 hodín tak určite dostávaš peniaze, ktoré niesú na 'páske' a berieš ich na čierno alebo druhá varianta pracuješ len toľko koľko je na zmluve a nikto v tom prípade zákon neporušuje... Alebo sa mýlim ?

@milanm12 akože nikto zákon neporušuje? Veď ma neprihlásil do poisťovne. Neberiem čierne peniaze už som ti to napísala. Pracovala som na 10h úväzok popri rodičovskom príspevku, z toho titulu mi nevznikla povinnosť robiť daňové priznanie. Teraz už pracujem na plný úväzok 40hodín týždenne, k tomu mám novú zmluvu. Nerozumiem prečo sa tu zo mňa snažíš urobiť podvodníka.

david1202
8. nov 2025

@anonym_autor Po každom nástupe do zamestnania si mas skontrolovať ci ti platí...dnes mas uz aj aplikáciu ,staci sa len ZAREGISTROVAŤ, boze ,ako moze byt niekto tak blbý a lenivý?

Strana
z2