Arogantná vedúca - ako sa zachovať?

22. jan 2020

Od decembra pracujem čiže ešte som v skúšobnej dobe. Chápem, že v práci som najnovšia a najmladšia a tak mi toho najviac dávajú na plecia. Ale posledné dva týždne to prekracuje únosnú mieru. Vedúcu mám stále za zadkom, nedorobim jedno a už mi dáva ďalšiu prácu. Stále reči typu kopni do vrtule, rýchlejšie aj keď sa snažím pracovať rýchlo a dôkladne. Pred kolegyňami mi vyčíta chyby, keď urobí chybu niektorá z kolegýň taktne mlčí. Do práce chodím o hodinu skôr aby som všetko postihla, kým sa zaucim. To berú ako samozrejmosť.stale ironické poznámky na mňa, koľkokrát mne dá dve práce a kolegyne si idú zapáliť. To je v pohode. Dnes som už nevydržala a povedala jej, že si vyprosim jej arogantne správanie ku mne, tvárila sa, že nechápe. Mne je do plaču, do práce pôjdem zajtra ako každé ráno so stiahnutým žalúdkom. Mám si s ňou pohovoriť medzi štyrmi očami alebo dať výpoveď. Alebo ju ignorovať a jej ironické poznámky. Ostatné kolegyne sú fajn a ohľadom vedúcej mi rádia jedným uchom dnu, druhým von.

nnnuuunnn
22. jan 2020

Ja osobne by som dala výpoveď. Časom Ti to zničí sebaúctu a jej nebudeš nikdy dosť dobrá. Budeš im tam len na zábavu, že si to necháš.

ivkazba
22. jan 2020

Ak si jej to povedala a napriek tomu z jej strany žiadna reakcia, išla by som za jej nadriadeným. Ak by nebola reakcia ani tam, odišla by som. Žijeme len raz, máme len jedno zdravie. Netreba nechať so sebou zametať.

autor
22. jan 2020

@nnnuuunnn
@ivkazba Viete, ja som nekonfliktny človek. Radšej som ticho ako ísť do konfliktu ale tiež mám svoju sebaúctu. Dnes som robila niečo, čo mi sama prikázala a ona po chvíľke začala kričať, prečo nerobíme s kolegyňou niečo iné. Ja som už otvárala ústa a kolegyňa mi sepkala, že ticho, to nemá zmysel.

elizabeth88
22. jan 2020

Zatial obe rady su tie nejlepsie riesenia podla mna.Este mozno,ze ak Ta ta praca inak bavi a stoji za to,to si zvaz,tak by som oslovila urcita veducej nadriadeneho.Totiz v niektorych podnikoch su obdobia na veducich postoch aj rok,dva,potom vymena aj bez zjavneho dovodu.No a Ty by si mozno ostala na svojom mieste a niekto iny by odisiel casom tak ci tak.S Tvojou staznostou to ,samozrejme,urcite nikdy suvisiet nebude,ze by dostala veduca vypoved.Len skratka,je mozne,ze uz o mesiac tam nebude,mozno Ty das vypoved a tym padom-chod sa stazovat na vyssich miestach.Ak je to teda vsetko tak,ako pises,ak tam nie su skutocnosti,ktore si nespomenula.🙂No ak je tak tak strasne,ze mas toho uz fakt dost,tak proste odid.Ty budes vitaz,urobis to najlepsie pre seba.🙂

uskrnica
22. jan 2020

Asi by som ju obisla, ak to s nou nejde. Aj ona ma svojho veduceho a skusila by som to proste povedat tam. Vies, ze sice rada by si tam ostala, ale ak sa bude na tebe takto vozit tak proste nie. A uvidis bud ostanes alebo nie ale ak sa to nezmeni, radsej by som asi odisla. Pracu si najdes inu

autor
22. jan 2020

@elizabeth88 Žiadne skutočnosti som neobišla, do práce chodím o hodinu skôr, fajciarske prestávky v práci nemám, keďže nefajčím, keď treba, zastupujem aj kolegyne keď sú u lekára, ku všetkým som milá. S nikým som nemala počas 8 týždňov konflikt až na vedúcu.

katkati
22. jan 2020

Dobre si jej povedala. Presne toto neznášam, keď sa niekto správa arogantne a keď už nemáš na to nervy a upozorníš tu osobu, tak sa tvári nechápavo. Poznám to, zažívam to s kolegyňou, keď som milá a ústretová tak sa tvári ako riaditeľka zemegule, tak ju ignorujem a mám ju na háku. Ale štve má, že kvôli arogantným ľuďom je človek niekedy nútený pracovať v nezdravom prostredí a človek tam chodí nasilu, nie kvôli práci, ale kvôli ľuďom.

raffaella
22. jan 2020

treba sa stazovat u jej priameho nadriadeneho.

ivkazba
22. jan 2020

Ale veď netreba to riešiť konfliktom. Ja tiež nie som konfliktný typ. Treba sa normálne slušne pozhovárať o tom, čo robíš nad rámec toho čo robia iní a ako sa napriek tomu k tebe správa a treba jej slušne povedať, že sa má k tebe správať s úctou. A ak to u nej nenájde pochopenie, slušne by som išla za jej nadriadeným. Ja som toto zažila, že za mnou prišiel človek, že jeho šéfka ho terorizuje (ja som bola šéfka šéfky) a veru som to vyriešila. Tvoja vedúca je tam pre teba, nie ty pre ňu.

autor
22. jan 2020

@uskrnica veď to, práca ma baví, aj pracovný čas mi vyhovuje. Len to jej správanie. Dnes sa to nakopilo. Neviem ako sa zajtra správať v práci, či hrať mŕtveho chrobáka alebo ísť do konfrontácie. Alebo ísť za jej nadriadenou, s tou mám korektný vzťah bez problémov ako aj s ostatnými.

autor
22. jan 2020

@katkati veď to, prácu zvládam v pohode, aj kolegyne milé, pracovný čas mi vyhovuje ale každé ráno so stiahnutým žalúdkom a dnes s plačom na krajíčku a ona sa tvári, že všetko je v pohode

autor
22. jan 2020

@ivkazba keď ja sa jej bojím aj niečo spýtať keď neviem aby si zase nerobila zo mňa posmech. S kolegynkami si vždy navzájom pomáhame. Vedúca mi povedala ešte v decembri že ona je samonasieraci typ a keď je nervózna, čo je stále, tak oplzlo nadáva na plné ústa. A kolegyne už vedia, že jej majú utekať z cesty.

ivkazba
22. jan 2020

Tak to už je na tebe, či budeš ako kolegyne bez štipky sebaúcty alebo niečo povieš. Ak vedúca nevie ovládať svoje emócie, nemá čo robiť na pozícii vedúcej. Správa sa tak iba preto, že všetky jej to tolerujete a ste ticho.

autor
22. jan 2020

@ivkazba veď to, mám ešte mesiac skúšobnej tak uvidím. Ja tie kolegyne nechápem, ony sa jej boja a do očí sa na ňu usmievajú, koláče jej z domu nosia. S týmto sa neviem stotožniť.

mogaa
22. jan 2020

Je to na tebe...stále si v skúš.dobe, takže odísť môžeš kedykoľvek...vedúca sa nezmení a bude tvojou nadriadenou aj po skúšobnej dobe....ak by to bola kolegyňa tak ti poradím jedným uchom dnu druhým von, ale ak ide o vedúcu ktorá je na teba vysadená - ja by som si hladala druhé miesto

autor
22. jan 2020

@mogaa veď to, keby to bola kolegyňa to zvládnem lepšie. Ale je to vedúca a žiadna úcta ku mne. Mrzí ma to...

ivkazba
22. jan 2020

Nosia jej koláče a usmievajú sa na ňu? V tom prípade hovorím, tak im treba, keď sú s tým oka a ešte to podporujú, tak niet sa na čo sťažovať. Ja by som tak nevedela pracovať. Ak nemá niekto úctu voči mne, ja ju určite mám voči sebe. Tak sa k tomu postav.

medulienka81
22. jan 2020

Nemá nadriadeného? Ona si chybu neprizná, keďže sa na Tebe vyvrsuje. Po každé jej povedz že takto sa s tebou rozprávať nebude. Musíš jej ukázať že si nenašla dobrú obeť na svoje nálady. Keď budete same povedz jej Že zle to dopadne keď sa bude k tebe takto chovať. Dostan ju do situácie nech ona rozmýšľa a chodí kvôli tebe do roboty so stiahnutým žalúdkom. Ja viem že to je ťažké ale takéto typy sú vo vnútri malinký. A ty jej dáš najavo že si ju prenikla a sa stiahne.

medulienka81
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
22. jan 2020

@medulienka81 to je jej priama nadriadená....iste sťažovať na ňu sa môže vyššie, ale pokiaľ má ako vedúca výsledky, tak koho si nechajú? myslím že odpoveď je jasná.....a ešte keď je mladá v skúš.dobe, stačí že jej niečo nevhodné povie ona a nepredĺžia jej zmluvu.....

medulienka81
22. jan 2020

Prekukla..

mima1
22. jan 2020

Pockaj do zajtra co bude. Ak bude znova taka priamo sa opytaj ci ma problem s tebou. Nech ti odpovie. Ak nic tak chod vyssie

autor
22. jan 2020

@mima1 veď uvidím, čo bude zajtra. Ale taká som nastartovana, že až. Dnes pretiekol pohár mojej trpezlivosti

prevenar
22. jan 2020

odid a najdi si novu pracu, alebo zacni sama podnikat. kazdodenny stres vedie k skrateniu zivota a roznym ochoreniam - musis sa spytat samej seba , ci ti to stoji za to. ak hej ..ostanes ..ak nie odides.

autor
22. jan 2020

@prevenar uvedomujem si, že dlhodobý stres nie je pre zdravie to pravé orechove 😔

macekovam
22. jan 2020

Hovor s nou na rovinu keď ta začne zhadzovať pred kolegyňami... Vtedy jej to povedz aj ty.. Žiadne 4 oci

ovaaa
22. jan 2020

V prvom rade by som zrusila tu ranajsiu nezaplatenu hodinku navyse. Ak by som sa v praci necitila komfortne a bola ponizovana osobou, kt.je mojou veducou dala by som pohovor s jej nadriadenym alebo by som dala vypoved a rozpisala dovody...nech vedenie cita.

xili99
22. jan 2020

toto by som ja nezvládla ani len náhodou, takýto tlak, to je horšie jak fyzicky keď ti niekto dá zabrať. Toto na psychiku je totálne zle. Ja by som sa pozrela po niečom inom, lebo dobrý kolektív, normálne komunikácia aj od nadriadených je 70% úspechu v práci 😉

autor
22. jan 2020

@ovaaa
@xili99 Veď to, kolektív je veľmi dôležitý. Ja beriem lieky na srdce aj keď som mladá, mám tachykardiu, tak dnes mi bolo úplne zle od srdca. A tie ranajsie hodinky navyše zruším.

deti95060810
22. jan 2020

ja by som sa jej opýtala pred všetkými že prečo sa takto ku mne správa, čím som si to zaslúžila...😉