icon

Bolt ponúka možnosť výberu ženy taxikárky

jednoduchomirka
6. feb 2025

Ahojte, len sa chcem podeliť o info, že Bolt prišiel s novou možnosťou výberu - kde si cestujúce z dôvodu bezpečnosti, aby ich nejaký taxikár neobťažoval, môžu vybrať v aplikácii, že chcú aby pre ne prišla žena-vodička. A taxikárky si môžu určiť, že chcú voziť iba ženy - aby ich zase naopak cestujúci muži neotravovali.

h2
6. feb 2025

@reanda Ja som zase videla tie pre "tretie pohlavie".

miniatura14
6. feb 2025

Môj ty bože, čo tu niektoré splietate... Že separácia.. Dúfam, že keď idete napr. na masáž, tiež si nevyberáte ku komu, či k žene či k mužovi, lebo by ste sa separovali. Keď idete ku kaderníkovi, hľadáte lektora cudzieho jazyka, tiež beriete prvého čo vám príde pod ruku, lebo veď nedajbože by ste sa separovali od niekoho. Snáď ja ako osoba, čo platí za službu mám právo sa rozhodnúť, komu budem platiť. Ak budem ochotná sa odviesť a minúť moje peniaze len pri dinosaurovi s červenými vlasmi, tak je to len a len moja vec a nechápem, čo by do toho chcel vôbec niekto kecať.

mandzula
6. feb 2025

@biba_18 de facto je za mna v poriadku, de iure neviem, predpokladam vsak, ze firma, ktora sa rozhodne taketo pravidlo zaviest, ma k nemu aj pravnu analyzu.

mandzula
6. feb 2025

@miniatura14 idealne by bolo spojit aj verejne toalety, nech sa niekto neciti diskriminovany.

indiankaindi
6. feb 2025

@melanta ja ti neoponujem, k tomuto som sa nevyjadrila. Ja som reagovala na kraviny, ktoré písala @nyusika a ktoré s týmto nemali absolútne nič spoločné a ešte to boli aj hlúposti. Čiže tvoj výpočet nebol potrebný, týka sa niečoho, na čo som nereagovala.

jana_eyre_2
6. feb 2025

@biba_18
@nyusika separacia? Len pocit bezpečnosti, pretože nie každá žena má len dobre zážitky s mužmi a tak majú možnosť voľby sa potencionálnemu riziku vyhnúť..

lenkakravcova
6. feb 2025

@jednoduchomirka podľa mňa je to fajn. 🙂
Aj vozne na nočné vlaky určené len pre ženy sú dobrá vec.
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/906287-o-cist...

lenkakravcova
6. feb 2025

@nyusika prečo tebe vlastne tak vadí, že nejaké ženy využijú túto možnosť a nechajú sa odviesť ženou?
Máš pocit, že potom budeš horšia alebo čo, ked teba odvezie muž taxikár?
Však toto tu nikto nerieši. Je to predsa na slobodnom výbere. Nechápem teda to rozhorčenie.

abbey1
6. feb 2025

@miniatura14 Keď si vyberám človeka, ktorý mi poskytne službu, vyberám si kvalitu a absolútne ma nezaujíma jeho pohlavie

h2
6. feb 2025

@abbey1 Ako otestuješ dopredu kvalitu taxikára, ktorého si objednáš?

abbey1
6. feb 2025

Fakt sa musím smiať, ako selektívne pristupujeme k určitým veciam. Keď som tu raz písala, že nie som za spoločné WC pre mužov a ženy, tak ma išli zožrať. Zrazu tu vidím tie isté ženy písať, že majú právo si vybrať vodiča taxi, aby sa cítili bezpečne.
Tak muž ako taký na základe pohlavia je považovaný za možnú hrozbu pre ne čí pre ich dcéru, ale trans osoba na toalete s ich dcérou je v pohode. 🙂

miniatura14
6. feb 2025

@lenkakravcova To radšej ani nespomínaj, oddelené vlaky. To keď niektoré zistia, bude zle 😅😅😅

kika845
6. feb 2025

@h2 Tie zenske fitka 🤦‍♀️ najblizsie ked ta bude otravovat, povies ze mas 5 deti, uvidis uz sa na teba ani nepozrie a mas klud

abbey1
6. feb 2025

@h2 Prosím, skúsme čítať s porozumením. Pozri, na aký komentár som odpovedala.

lenkakravcova
6. feb 2025

@abbey1 trans osoba (muž) na ženskom wc nemá čo robiť dokiaľ neprešiel kompletnou operáciou a má mužské pohlavné orgány.

abbey1
6. feb 2025

@lenkakravcova To mne nepíš. Mňa tu išli zožrať, keď som napísala, že mám problém, aby do šatne či na toaletu k ženám prišiel muž, ktorý tvrdí, že je žena. Tie isté osoby teraz sú za možnosť výberu taxikára.

januska12323
6. feb 2025

@lenkakravcova prečo by tam nemohol/nemohla ísť? Pri vchode sa robí previerka intímnych partií?

lenkakravcova
6. feb 2025

@januska12323 máš dcéru? Vieš si predstaviť, žeby sa šla umyť po wc, a tam ju okukoval nejaký chlap prezlečený za ženu? Nehovoriac o možnosti znásilnenia.
Proste máš mužské orgány - choď na mužské wc. Ak nechce mať penis, nech si ho dá odrezať a potom už nech si kľudne chodí cikať medzi ženy.. buď chce jedno alebo chce druhé. Nech sa rozhodne čo chce. A podľa toho sa zariadi.

h2
6. feb 2025

@kika845 Ja nemám s mužmi problém. Nechodím do ženského fitka, všetky, v ktorých som v živote bola, boli zmiešané. Môj gynekológ je muž, aj ten pred ním bol muž, aj môj všeobecný lekár je muž. Ak by som potrebovala taxík a opýtali by sa ma, či si želám len šoférku ženu, povedala by som nie. Ja to nepíšem z môjho pohľadu. Ale z pohľadu žien, ktoré by to uvítali. Prečo im nedať takú možnosť?

mandzula
6. feb 2025

@abbey1 podla coho usudzujes, ze taka osoba by bola napriklad pre mna, ktora by sa citila so zenou v taxiku bezpecnejsie, v pohode. Neplet dokopy rozne diskusie s roznymi diskutujucimi.

h2
6. feb 2025

@abbey1 Prečo máš pocit, že nečítam s porozumením? Niekto si môže vybrať kaderníka, či maséra podľa kvality, niekto napríklad konkrétne toho maséra podľa pohlavia. Nie každej žene je príjemné, keď sa jej dotýka cudzí chlap. Nech by to bol hoci aj ten najlepší masér na svete.

h2
6. feb 2025

@lenkakravcova Zas nezachádzajme do extrémov, aj chlapca môže na WC znásilniť iný chlap.

vevesh
6. feb 2025

@melanta ani taxisluzba nie je bezpecnejsia, kedze prijma akehokolvek vodica (a ano, zaznam nehra ulohu). Iba licencia je viazana na zaznamy, cize na toho, kto vlastni dane auto a s nim podnika (a aj tu je rozdiel, kedze niektore zaznamy su akceptovane, nemusi byt 100% bezuhonost...🤐).

abbey1
6. feb 2025

@mandzula Píšem niekde o tebe?
Niektoré by asi nemali problém s trans na toalete, s mužom taxikárov áno. To je pre mňa prekvapivé, ba až úsmevné. 🙂

abbey1
6. feb 2025

@h2 Ja som napísala, ako si služby vyberám ja.

h2
6. feb 2025

@abbey1 Áno. Napísala si, že si vyberáš podľa kvality. Na to som sa ťa ja opýtala, ako otestuješ kvalitu taxikára a na to som dostala odpoveď "skúsme čítať s porozumením". (Myslela som, že toto slovné spojenie už vychádza z módy.) 😂

liusa82
6. feb 2025

mne sa páči táto myšlienka výberu.Ja pokial môžem aj žene idem radšej na gyndu alebo všeobecne kde sa vyzliekam radšej žena ako k chlapovi.A nie,nie sú všetky necitlivé mäsiarky

abbey1
6. feb 2025

@h2 Ešte raz opakujem, skus čítať s porozumením. Keď to nejde, tak to nejde. Chápem. Kde sa dá, vyberám podľa kvality a nie podľa pohlavia. To som písala ako odpoveď dotyčnej Čo na tom nevieš pochopiť?
Kvalitu taxikára vopred neodhadnem, pohlavie pre mňa nie je podstatné. Už je to jasnejšie?

h2
6. feb 2025

@abbey1 Prosím, buď taká dobrá a nebav sa so mnou, ako s debilom. Ja nemám problém porozumieť textu. Reagujem na to, čo si napísala. To, že mi dokolečka opakuješ mantru "skús čítať s porozumením", je trápne.

abbey1
6. feb 2025

@h2 A mne je trápne vysvetľovať, čo som napísala inej prispievateľ ké ako odpoveď na jej príspevok. Čo ti mám vysvetľovať a obhajovať svoj názor? Čo vlastne riešiš?