Bolt ponúka možnosť výberu ženy taxikárky
Ahojte, len sa chcem podeliť o info, že Bolt prišiel s novou možnosťou výberu - kde si cestujúce z dôvodu bezpečnosti, aby ich nejaký taxikár neobťažoval, môžu vybrať v aplikácii, že chcú aby pre ne prišla žena-vodička. A taxikárky si môžu určiť, že chcú voziť iba ženy - aby ich zase naopak cestujúci muži neotravovali.
@biba_18 Napísala si, že ja píšem o ideálnom svete a ty o reálnom. Skôr to tak vyzerá, že ty píšeš o ideálnom svete, v ktorom sa nič zlé nemôže stať a v ktorom je žena v noci v aute s cudzím chlapom úplne bezpečná. To, že sa niečo rieši po tom, ako k tomu dôjde, je správne. Ale určite je lepšie, mať možnosť tomu predísť a to MOŽNÉ riziko eliminovať. Ja nechápem, z akého dôvodu niekomu môže vadiť takáto možnosť.
@marsmykkok po medializácii tohto prípadu sa ozvalo plno ďalších žien. Neverím, že všetky boli opité. A ak by faná žena bola aj opitá ako doga, nič na svete ho neopravnuje k tomu sexuálne ju obťažovať, alebo zneužiť!!! Je úplne bezpredmetné ci sa chichotala, či bola opitá, alebo čokoľvek!! Toto je zase naša spoločnosť -obviňovať ženu ...bola opitá ....malá krátku sukňu... mala vyzývavý výstrih... milo sa usmievala ....Nie, nič nie je dôvod na obťažovanie a agresiu.
@stanulienkat ale mysli, ze niekde je to aj vec nabozenstva, mozno.. nie len nejakej obavy z naaahodneho obtazovania. A nemyslim, ze u nas neplatia zakony a za taketo nieco by sa nic nestalo... neprehanaj, ZASE. urcite stalo.
Ja osobne 20rokov intenzivne pouzivam taxiky a nikdy sa mi nic nestalo.. tak asi som divna no... :DDD
@marsmykkok Tiež som čítala ten článok, "pani mala vypité" jedno pivo a bola úplne pri zmysloch!
@simca06022011 To je také zmýšľanie, že až! "Mne sa 20 rokov nič nestalo, takže sa určite nestalo ani nikomu inému." 🙄 Ako tá svokra v diskusii spred pár dní, ktorá neverí, že vnučka má exémy a nemôže niektoré potraviny, lebo jej deti jedli všetko a exémy nemali. 🙈
@simca06022011 napíš mi prosím ťa čo sa stalo sexuálnym predátorom konkrétne z tábora Chachaland, ktory obťažoval maloleté dievčatá. Druhý -pán farár zo slovenskej obce, ktorému sa takisto nič nestalo, súložil s maloletémi. Dalších x prípadov v cirkvi a kdekoľvek. Po uplatneni nového zákonníka, kde všetci gauneri sú povypúpúšťani z basy, tak takýmto malým rybám sa doslova nič nestane. A môžeš sa ísť sťažovať aj na lampáreň.
@h2 Jedno pivo určite, aj chlapi chodia vraj "na jedno" a krčmám sa darí, to sa tak vraví...
A ak by chcel niekto s moznostou vyberu cestovat na dlhsie trasy, ma ju aj BlaBlaCar.🙂
@marsmykkok Ahá, čiže ak žena chce verne popísať situáciu a napíše, že mala jedno pivo, tak to treba spochybniť, že "No úúúrčite, moja, mala si tak tri pivá a do toho 4 vodky a bola si, jak doga!"? Akým právom ideš spochybňovať jej tvrdenie?! To už rovno napíš, že aj to sexuálne obťažovanie si vymyslela. Veď mu predsa nerozumela, určite sa s ňou len bavil o počasí! 🤦♀️
@stanulienkat vôbec nechápeš o čom vravím, ja vravím o tom, že vždy treba mať obozretnosť a bolo by dobré aj ženy/dievčatá a aj chlapcov a mužov vzdelávať ako komunikovať a reagovať v krízových situáciách a minimalizovať riziko. Pozri ak má sused agresívnu dogu a ujde mu na ulicu a ja práve chcem ísť na prechádzku tak proste nepôjdem na ulicu a nenechám dohrýzť seba a dieťa-však je to susedova chyba že má agresívneho psa a ušiel mu, ale ublížim aj sebe aj svojej rodine. A aj tu, treba určiť hranice okamžite alebo vystúpiť v začiatkoch a nenechať to zájsť daleko. Ja si myslím, že pani nemala len jedno a trochu jej to pod vplyvom aj lichotilo a neodhadla, že kam môže daný taxikár až zájsť a potom sa zľakla. Preto by som okrem nafukovania článku že ju vraj chcel znásilniť hoci mal len návrhy privítala pod článkom aj nejaké rady pre ľudí ako zvýšiť svoju bezpečnosť a to tak, že nenastúpim ak sa mi niečo nezdá, vystúpim, na začiatku si určím hranice, poviem že ak neprestane volám políciu a tak... Napríklad minule som čítala že záchranným zložkám sa dá poslať aj sms, to je tiež dobrá rada v takej situácii, že proste nepočuje že volám políciu, že si myslí, že len sa hrám s mobilom ako všetci a viem si privolať pomoc...
@marsmykkok ked sa zena opije, tak chlap ju moze znasilnit? Je to vina tej zeny, ze bola znasilnena?
@mimirka32 Chlap nemá právo znásilniť ženu. Ale zároveň je dobré, ak ľudia nechlastajú, ak sa pod vplyvom správajú inak... To že Slováci pijú ako dúhy a je to legálne, neznamená že je to droga-hoci legálna a je to zlé.
@marsmykkok ja veľmi dobre chápem o čom hovoríš a neverím, že jedna žena môže toto napísať. Nech bola akokoľvek opitá..- čítala si ten článok? Písali tam, že sa ozvali ďalšie zeny. Nie, všetky ženy neboli opité, ani vulgárne, ani sa nechichotali..... Nikomu na svete nedáva právo čokoľvek sexuálne riešiť len za to, že niekto si dal jeden drink, pivo alebo má krátku sukňu. Toto je tak spiatočnícke a hlúpe tvrdenie, až sa mi chce plakať. Neverím že toto môže napísať jedna žena. Myslíš si, že ľudia vo všeobecnosti nie sú obozretní? om obozretná keď nastupujem do mhd, keď idem cez cestu, som obozretná v praci, som obozretná v reštaurácii, som obozretná všade... Moje dieťa takisto poúčam. Alebo si myslíš, že žena ide do taxíku s tým, že buď si vrzne ,alebo nie?? Co je toto za choru dobu???
Keď ti raz v noci zaklope suseda na dvere a bude celá krvavá a modrinová, tak jej povies, že nemala provokovať manžela? Ze mala dobre navariť, mala pekne upratať, mala mu sexuálne vyhovieť?? Ze si za to môže sama?? Čo sú toto za zvrátenosti???
@marsmykkok Jasnééé, skutok sa nestal! Spochybňovanie obete! Ja keď čítam, že žena napíše "Mala som jedno pivo", nemám dôvod jej neveriť. Možno ty chodíš na jedno a prídeš opitá po piatich.
Ak by tvojmu susedovi ušla agresívna doga a sedela pred tvojou bránou, môžeš si povedať, že dobre, nepôjdeš teda teraz na prechádzku. Ale čo ak nechceš ísť na prechádzku, ale nutne potrebuješ niekam odísť? Budeš s dogou asertívne komunikovať, aby ťa nedohrýzla? A keď to nezvládneš, tak je to tvoja chyba?
Keď žena potrebuje v noci taxík, tak nech rozmýšľa dopredu a radšej ani nikam nejde, lebo čo ak ju bude chcieť taxikár znásilniť a bude to jej chyba, lebo bola v noci vonku a dobrovoľne mu nastúpila do auta? Je smutné, že žena voči žene má takýto postoj!
@marsmykkok inak len tak pre zaujímavosť - zažila si niekedy situáciu, že niekto použil slzný sprej v uzavretom priestore? Ja áno a zaručujem, že to.je také silné že sa nedokážeš nadýchnuť, nevidíš nič pre slzy, začneš sa dusiť.. urobiť toto v zamknutom aute, tak si akurát tak skomplikujes situáciu..
Inak mimo rozoberaneho - niekedy keď čítam diskusie a názory žien, príde mi že som asi vyrastala v gette a fakt som si to dlho neuvedomovala, až keď si pripomínam zážitky tak ma zaskočí koľké ženy ich nemajú...
@stanulienkat ako to riešili tie ženy? keď mali rovnakú skúsenosť?
@biba_18 citaj clanok
@stanulienkat tie mnohé ženy ktoré sa po medializácii toho jedného prípadu ozvali ...
Toto všetko sú také kecy, ako keď niekoho zrazí auto na priechode pre chodcov. Budete tým ľuďom radiť, že mala si si dávať pozor, veď si mohla rátať s tým, že šofér pôjde rýchlo, mala si rátať s tým, že môže byť opitý, mala si rátať s tým, že bude na drogách, ved na prechodoch sa to stáva, je to úplne normálne všade vo svete....
Sú tu ženy, sú tu matky ktoré majú deti, napriek tomu spochybňujú obeť a dobre, že jej to neprajú len za to, že si niekto dovolili ist v noci na drink a chceli sa bezpečne vrátiť domov taxíkom. Myslite na to,že aj vy máte deti. Tie deti budú raz v puberte,alebo dospele, pôjdu na diskotéku, pôjdu na dovolenku, budú cestovať.... môže ich aj v bare niekto znásilniť, môže ich niekto zabiť na dovolenke. Tie im budete hovoriť, že ved si za to mohli sami? Mali sedieť doma? Mali cakat znasilnenie, ved na diskoteke sa pije?? To je choré čo tu predvádzate.
@stanulienkat áno, vždy sa hľadá chyba v obetí a nie vo vinnikoch..
@jana_eyre_2
@stanulienkat Ved toto, ono ta moznost volby taxikarky na jednej strane je super, ale aby sa to nakoniec neobratilo proti zenam, podobne ako s kratkymi suknami. Nechala sa odviezt muzom aj ked si mohla ziadat taxikarku, tak si vlastne o to znasilnenie koledovala.
@biba_18 aj keby sa ozvala len jedna jedina zena, ktoru sa len POKUSILI znasilnit, ani tak to nedava pravo tuto situaciu zlahcovat, bagatelizovat.
@masinka WTF????? Veď toto vo svete existuje už roky. Myslis, že stúpol počet znásilnení kvôli tomu?
@stanulienkat poviem to takto - bolt to riešil tak ako to riešil - ale že o tom nevedela polícia, nie je vina boltu
@masinka to podľa mňa nie je naozajstne obrátenie situácie proti ženam, ale nedochádzanie toho že sa obviňujú obete a to by aspoň ženy mohli začať všetky chápať ako zle myšlienkové pochody...
@stanulienkat masinka to myslela tak, že ak žena nevyužije možnosť zvoliť si taxikárku ženu a niečo sa jej stane, bude to zľahčované, že sa tomu mohla vyhnúť, keby si tú ženu vybrala.
@jednoduchomirka mne stacilo ked som citala clanok kolko mladych zien ma skusenost s obtazovanim a sex.narazkami pocas soferovania v autoskole.. strasne.. takze tuto mozno smelo vitam aj ja :D vzdy je lepsie mat na vyber, a aj zenske fitko som si nasla naschval lebo sa stava bezne ze v zmiesanom sa bali a obtazuje.. takze tak

@stanulienkat Jedine mať po ruke slzný sprej... A čítala som ten článok, pani mala vypité, dobrú náladu, iná mentalita toho vodiča, jazyková bariéra, takže bol odvážny... Na blbé otázky reagovala najprv smiechom, nerozumel jej odpovede, zle si to vysvetlil. Keby nemá vypité a je odmeraná, myslím, že k návrhom by nedošlo. Tým nehovorím, že je správne ak má chlap sexuálne narážky a že je na vine žena vždy, to určite nie! Len proste veľa robí aj ako sa v tej situácii žena zachová. Prirovnala by som to k priechodu pre chodcov, chodec má na ňom prednosť, ale aj tak je lepšie zistiť si či vodič brzdí a registruje ma ako bezhlavo vstúpiť na cestu. Aj ak začne mať niekto na mňa blbé reči a poznámky, nemôžem na to reagovať smiechom a baviť sa s ním, treba okamžite si určiť hranice a situáciu riešiť v zárodku.