Čerpanie dovolenky po skončení materskej a nástup na rodičovskú. Poradíte?

inuska84
27. okt 2013

Ahojte. chcem sa spýtať či máte skúsenosť s čerpaním dovolenky po uplynutí materskej. Na tento rok mi ostalo pár dní dovolenky v zamestnaní a viem, že sa dá túto dovolenku čerpať po uplynutí materskej. Akoby som riadne nastúpila do práce. Následne však chcem nastúpiť na rodičovskú dovolenku. Máte s tým niekto skúsenosť? ako je to potom s rodičovským príspevkom ? príde mi ešte v tom mesiaci a nebude sa krátiť o dni čerpanej dovolenky? zákon je zákon, ale prax je prax... 🙂 Aby mi potom niekto milý za okienkom neoznámil niečo nemilé, napr. že nemám nárok na rodičovský príspevok, keďže som riadne nastúpila do zamestnania a pod.

salome_82
27. okt 2013

Ja som bola v tejto situácii v lete. Materská mi skončila 26.7. a na rodičovskú som nastúpila 27.7. s tým, že som zároveň čerpala 10 dní dovolenky, na ktoré mi vznikol nárok počas materskej. Ono je to tak, že popri rodičovskej dovolenke môžeš aj pracovať a dovolenka je vlastne práca. Rodičovský ti nebude krátený a príde v štandardnom čase 🙂

jul11
27. okt 2013

Narok na rodicovsky mas.teoreticky,ked ti napr. materska konci piateho,tak z nej dostanes alikvotnu ciastu.od siesteho do patnasteho si na dovolenke a od sedemnasteho mas narok na rodicovsky.rodicovsky dostanes cely.ten vies dostavat aj popri zamestnani.

liz_lemon
28. okt 2013

necerpaj si ju, moze sa ti zist, ked ti skonci RD

e_z
28. okt 2013