Čerpanie dovolenky vo výpovednej dobe

gruis
6. júl 2015

Ahojte. Keď dám ako zamestnanec výpoveď, plynie mi dvojmesačná výpovedná doba, a chcem si počas nej vyčerpať zvyšnú dovolenku, môže mi ju nadriadený neodsúhlasiť a nariadiť po ukončení pracovného pomeru preplatenie zvyšnej dovolenky? Máte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem.

alabama0011
6. júl 2015

@gruis hej moze, ale vacsinou neradi preplacaju.

gruis
autor
6. júl 2015

@alabama0011 Čiže, ak to správne chápem, zo zákona mi môže zamestnávateľ tú dovolenku zakázať a donútiť ma sedieť v robote do posledného dňa, áno?

gapa
6. júl 2015

@gruis nie zakázať ale proste neschváliť, ak ta potrebuje a chce aby si pracovala. Ja som čerpala, no po RD je to pochopitelné, načo by som tam bola na nejaký mesiac.

gruis
autor
6. júl 2015

@gapa Ergo zakázať... Keďže ju už nemám kedy vyčerpať 🙂 Ide o to, že dokončujem svoju rozrobenú robotu, a šéf mi stále aj vo výpovednej dáva ďalšiu novú, ktorú už aj bez dovolenky určite nestihnem dokončiť (lebo firma nefunguje, nestíha sa, lebo vedenie.... a to je aj dôvod výpovede..). S novou som teda nezačala, robím čo je v mojich silách, aby som stihla odovzdať všetko staré a mala aj tú dovolenku... No šéf mi chce dovolenku zobrať aby som aspoň začala s tou novou robotou 😒
Ďakujem! 🙂