Chcela by som si otvoriť kozmetický salón

mathias23072014
6. feb 2017

Ahojte zienky,
Potrebovala by som poradit. Studovala som na gymnaziu a pracovala som 11 rokov v manazmente v obchode. Momentalne som na materskej a pomyslam nad tym dat vypoved. Ako manazerka v obchode som pracovala cele dni vecere, vikendy aj sviatky a aj ked ma to bavilo tak pri dvoch malych detoch (2 rocny+1 rocny) sa to neda.
Bavilo by ma pracovat ako kozmeticka/ vizazistka, pracovat s kyselinou hyaluronovou, laserom, botoxom proste so vsetkym co s tym suvisi, nielen vytlacat vyrazky a trhat obocie.
Lenze nemam vystudovanu dermatologiu ani som nechodila na kozmeticku skolu. Myslite, ze by som si mohla otvorit salon keby som si spravila kozmeticke kurzy?
Vopred dakujem za vase odpovede😊

joannita
6. feb 2017

mozes si otvorit, co by si nemohla. len nebudes moct samozrejme pichat botox a kyselinu hyaluronovu 🙂
Ako je pekne ze mas take sny, ale mam dojem ze mas veeeelmi ruzove okuliare na ociach. Myslis ze tuto pracu by si stihala pri 2 detoch? Podnikanie nieje prechadzka ruzovou zahradou. A uprimne.....neuraz sa, ja by som ku kozmeticke ktora ma absolvovany nejaky kozmeticky kurz a bez praxe veru nesla.

yollanda
6. feb 2017

Mozes si urobit kurz! Stoji cca 600€, musis spravit zivnostenske skusky ak chces byt majitelkou salona. Nie je to ziadna veda.

dominika6
6. feb 2017

@mathias23072014 otvoriť salon si môžeš akýkolvek...ale robiť to profesionálne je druhá vec..a učiť sa na ľudoch nieje bohvie čo.. urob školy,urob kurzy,zamestnaj sa niekde v salone,získaj spokojných zákazníkov,roky praxe a potom sa osamostatniť môžeš...

luzzia
6. feb 2017

mozes, ale velmi dobre si to cele premysli, pretoze z vlastnej skusenosti ti poviem o dvoch mojich kamaratkach, ktore mali otvorene salony jedna v Bardejove a druha v centre Bratislavy a obe salony po cca 2 rokoch zavreli, lebo boli stratove. dnes uz je tych salonov tak strasne vela, ze tazko sa ziskavaju novi zakaznici aspon na pokrytie nakladov, nieto na zarobenie. treba si zvazit naklady (najskor ten kurz) plus potom asi prenajom nejakeho priestoru, zariadenie, kopec materialu a kozmetiky, co treba nakupit, od oboch kamaratiek viem napriklad, ze celkom drahe bolo aj to polohovatelne kozmeticke lozko (a potom im celkom dlho trvalo, kym to predali, ked skoncili), atd atd.. samozrejme ak budes zvnostnicka, odvody do socialnej a zdravotnej poistovne, dane, uctovnicka.. na to vsetko treba zarobit.. ako nechcem nikoho strasit ani odradzat, lebo podporujem a drzim kazdemu palce, kto chce vytvarat nieco vlastne, ale mozno by som v tvojom pripade, ked uz to velmi chces robit, si spravila ten kurz a najskor sa skusila zamestnat niekde ako kozmeticka na zivnost, uz v zabehnutom salone so zariadenim a sama uvidis, ako to ide. rozhodne aspon usetris na tych materialnych investiciach do salonu.

missdiva
6. feb 2017

@mathias23072014
Ja nie som kozmeticka ale fandim ti, clovek si ma ist za tym co skutocne chce 🙂 . Treba zacat kurzom. Predtym nez si otvoris salon musis mat nasetrene peniaze na rozbeh. Pokial ich budes mat dostatok aspon na prveho pol roka na odvody, na reklamu (do tej budes musiet investovat dost kedze nemas ziadnych zakaznikov), priestory a vybavenie (najviac mozes zarobit na pristrojovych osetreniach, len treba nakupit pristroje) tak vtedy chod do toho.
Ked sa ti bude darit, vrati sa ti to co si na zaciatku investovala. Ak sa ti po roku darit nezacne treba to zrusit skor nez zacnes byt stratova a rozlucit sa s pociatocnou investiciou, mozes sa utesovat tym, ze si to aspon skusila a nemas co lutovat.
Rataj s tym, ze prve tri roky, do kym neziskas stalych zakaznikov, sa nezastavis. Nebudes moct byt dalej doma s detmi (budes ich musiet davat do jasiel alebo mat niekoho kto ti ich postrazi - najlepsie mat oboje kedze vacsina zien ma cas ist na kozmetiku az poobede/podvecer alebo cez vikendy).
Mojej kozmeticke, ku ktorej chodim uz 5 rokov, sa celkom dari ale hlavne preto, ze jej strazi dieta stale mama a ona je vdaka tomu casovo flexibilna (malokomu sa chce na kozmetiku objednavat dva tyzdne dopredu, ked nemas cas kedy zakaznici potrebuju a nechodia k tebe roky, idu radsej k takej co si cas najde). Pokial chces zarobit treba sa casovo prisposobovat kedze salonov je momentalne velmi vela...
Drzim palce 😉 !

mathias23072014
autor
6. feb 2017

Dakujem za odpovede, ja som myslela, ze potom ako dam vypoved, prihlasim sa na urad prace, ktory by mi preplatil kurz. Popritom by som si sprsvila kurz na sprejove opalenie spray tan, ci ako sa to povie po slovensky😮. Ja som typ cloveka, ktoreho ked nieco bavi tak sa tomu venuje na 100% a ziskava si nove poznatky, techniky.
Myslela som, ze zo zaciatku by som si prerobila izby v dome na salonik a oproti mam kupelnu s obrovskym sprchovacim kutom kde by som mohla robit spray tan. Zo zaciatku mi to usetri na najme a aspon si postupne ziskam klientelu.
Svokra byva par domov vedla a je na dochodku tak nebude problem kde zatial dam deti. A popravde kym skoncim pol rocny kurz tak chlapci budu mat 2 a 3 roky tak mozu ist aj do skolky.

stanka21
22. nov 2017

Ak by si chcela teraz piatok je v akcii galvanik pristroj v 60% zlaveee 🙂) maly zazrak 🙂

macelica
21. máj 2018

ahoj...pozri si www.mimera.com - mame stale nejake akcie

mberkes
2. júl 2018

Ahoj, chcela by som sa len informovat, ci si otvorila salon? Ako sa ti darý?